Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Macrobrachium kozice
  • Macrobrachium kozice

Macrobrachium kozice

Cena
0 €
Šifra oglasa: 10941077

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Podarim
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ig, Ig

Opis oglasa

Rdeča kozica - Macrobrachium Inlesee - Macrobrachium peguense (planarijed)

Macrobrachium peguense , ki se pogosto napačno imenuje Macrobrachium peguensis, je znan tudi kot Macrobrachium sp. Poznan kot Inlesee Burma shrimp ali kot rdeča škarjasta kozica . Je izjemno uporabena, saj je ena redkih akvarijskih živali, za katere je dokumentirano, da jedo planarke. Tudi majhne polžke pojemo z velikim užitkom.

Burmanska kozica je prozorna, pogosto s svetlo do temno rjavim vzorcem in zraste do 5 cm. Samice so nekoliko večje od samcev, vendar imajo nekoliko tanjše kremplje in ostanejo nekoliko manjše. Za razliko od rakov je prvi par škarjastih nog pri dolgokrakih kozicah relativno majhen, drugi par škarjastih nog pa je zelo opazen in velik.

Macrobrachium peguense se zlahka razmnožuje v akvariju . Samice rdeče škarjaste kozice nosijo 20-40 jajčec, iz katerih se po nekaj tednih izležejo popolnoma razvite miniaturne kozice , ki v sladkovodnem akvariju zrastejo v velike velikosti. Starši ne plenijo preveč svojih potomcev in če je dovolj krajev za skrivanje, lahko majhne kozice Inlesee Burma gojite v akvariju s starši .

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
05.04.2024. ob 17:47
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
2186 -krat