Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Čemaž planinski nad 1000 m.n.v. - najboljše možne kvalitete (naročila)
  • Čemaž planinski nad 1000 m.n.v. - najboljše možne kvalitete (naročila)

Čemaž planinski nad 1000 m.n.v. - najboljše možne kvalitete (naročila)

Cena
10 €
Šifra oglasa: 12367476

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Šiška, Šiška

Opis oglasa

Na voljo ponujam naročila za ČEMAŽ PLANINSKI, ki raste nad 1000 m.n.v. v pogozdenih planinah Notranjske, v divjini daleč od cest in industrije. Do lokacije nabiranja je dobrih 50 km iz Ljubljane z avtom ter nato približno 60 minut skoraj navpične hoje na vrh planine z nadmorsko višino okoli 1020 m.

Planinski čemaž, ki raste nad 1000 m.n.v. ni primerljiv s čemačem, ki raste v ravninskem delu. Ima bistveno več zdravilnih učinkovin. Prav tako je pomemben termin nabiranja; največ učinkovin ima tik pred nastavitvijo cvetnih stebel z upoštevanjem položaja lune ter dneva po koledarju Marije Thun. Tak čemaž ob uživanju svežega lista nekoliko zapeče - to je čemaž najboljše možne kvalitete.
Čemaž načeloma že več kot desetletje vsako leto okoli 1. maja hodim nabirat za izključno lastne potrebe in ga nasekljanega in zamrznjenega uporabljam celo leto, tako da ima zamrzovalnik vonj po čemažu skoraj celo leto. Ker nabiram čemaž za lastno zdravje, ga nabiram takrat, ko ima čemaž največ zdravilnih učinkovin (p.s.: fotografije so simbolične)

Ponujam pa tudi možnost naročila, da okoli 1.maja poleg nabiranja za lastne potrebe, naberem čemaž tudi za koga, ki bi želel čemaž najboljše možne kvalitete, brez da bi za to prevozil cca 110 km (v obe smeri) in porabil 6 ur časa, od tega 2 uri skoraj navpične planinske hoje. Rok za oddajo naročila je do 21.4.2024. Cena je 10,00 eur za povsem polno trgovinsko vrečko za zelenjavo, količina se nabere po dogovoru, prevzem v Ljubljani ali dostavim mimogrede na poti domov. Podrobnosti po dogovoru.
Kontakt: 031/682784

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
07.04.2024. ob 13:44
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
201 -krat