Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • IZJEMNO: bio oglje 20% aktivirano s kompostom + mikroorganizmi
  • IZJEMNO: bio oglje 20% aktivirano s kompostom + mikroorganizmi
  • IZJEMNO: bio oglje 20% aktivirano s kompostom + mikroorganizmi

IZJEMNO: bio oglje 20% aktivirano s kompostom + mikroorganizmi

Cena
0,50 €
  • Izračunajte kredit!
Šifra oglasa: 10917479

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Sladki Vrh
Stanje
novo

Opis oglasa

Bio aktivirano oglje 20% z mikroorganizmi, s pomočjo predelanega mešanega komposta in dodatki - hrano za mikroorganizme.

Količina 5 litrov = 5€ (za MB z osebnim prevzemom)

Priložnost v aprilu
Med prvimi kot pokušino dobite 5 litrov za 5€ v MB, kjer vam osebno predamo brez stroškov dostave. Pri 10 litrih za 10€ pa še 5 litrov posebej kot darilo.

Cena za večje količine po litru je 0,5€ + morebitni stroški dostave


Možnost dostave
Dogovor za ceno dostave glede na večjo oddaljenost vašega kraja.


Koliko aktiviranega biooglja dodamo zemlji
Med 5 in 20 volumskih odstotkov v lončkih ali sadilnih jamicah. Preračunamo na površino pa okrog 1 liter ali več oglja na kvadratni meter površine njive.


Kaj se zgodi s tlemi in rastlinami, ko dodamo aktivirano biooglje?
Vnesemo koristne mikroorganizme in s tem več življenja. Izboljša se kationska izmenjevalna kapaciteta, izboljša se pH tal, zadrževanje vode, pa tudi fizikalne lastnosti, kot je zrahljanost. Zmanjša se potreba zalivanja in dognojevanje, ker se v porah oglja skladiščijo hranila in voda. Na daljši rok je količina humusna boljša in prst je lažja za obdelovanje. Tla dobesedno zaživijo, saj bo več deževnikov, več filamentoznih gliv, več korenin. Zdrava tla prekipevajo od življenja. Rastline imajo zdaj na voljo vsa makro- in mikrohranila, potrebna za rast. Korenine vzpostavijo simbiozo s koristnimi bakterijami in glivami, da imajo na voljo bistveno večjo površino za črpanje hranil. Dobro preskrbljene rastline so zdrave in odporne na sušo in vročino ter tudi na škodljivce.


Priporočilo:
Na zemljico je najbolje dajati čimprej zgoraj površino za pokrivanje in zaščito gole površine in talnih mikroorganizmov, da se razmnožijo in tako čimbolje povežejo novo dodano aktivirano biooglje s prstjo v odličen zračen humus.
Tako v primeru dežja ne nastaja skoraj, ampak ostaja zračna prst.
Zraven tega pokrita zemlja onemogoča prekomerno razraščanje plevelov, ki imajo lastnost, da morajo zakriti golo zemljo in ji vrniti življenje na površini.


Pokličite na 041 653 873, da si rezervirate termin za dostavo. Zdaj še imamo nekaj časa za dostavo, dokler ne bomo polno začeli delati na zemlji naše kmetije.

Hvala za zaupanje in lep pozdrav!
Prirodna kmetija Unger (tudi na Facebooku)

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
17.04.2024. ob 09:31
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
862 -krat