MojeDelo.com

Preverjeni uporabnik

 
Preverjeni uporabniki na bolha.com so zakon!
 

 
Kaj je Preverjeni uporabnik?
 
Status Preverjenega uporabnika ima vsak posameznik, ki svoj uporabniški račun na bolha.com podpiše z digitalnim potrdilom SIGEN-CA. To pomeni, da je lastnik uporabniškega računa oseba, katerega identiteta je znana in preverjena, saj je zapisana v njegovem digitalnem potrdilu. S svojim diigitalnim potrdilom lahko uporabnik podpiše samo en uporabniški račun na bolha.com (podpisovanje več računov z istim potrdilom ni mogoče). Trenutno je povezava uporabniškega računa z digitalnim potrdilom na voljo za posameznike, ne pa tudi za podjetja. 
 
Prednosti Preverjenih uporabnikov so v tem, da so njihovi osebni podatki in e-naslov preverjeni ter veljavni. To vam zagotavlja, da za uporabniškim imenom stoji nekdo, katerega identiteto je z izdajo digitalnega potrdila verificiral državni organ. Ker lahko uporabnik z digitalnim potrdilom podpiše samo en uporabniški račun na bolha.com, to izloči tudi možnost, da bi nekdo digitalno potrdilo izkoristil za podpis več ustvarjenih uporabniških računov. Več kot bo na bolha.com Preverjenih uporabnikov, bolj bomo prispevali k še bolj varni prodaji in nakupovanju preko spletnega oglasnika.
 
Status Preverjenega uporabnika se lahko tudi odvzame, ne glede na veljavnost digitalnega potrdila, če uporabnik krši sprejeta Pravila in pogoje uporabe bolha.com.
 
Kaj je digitalno potrdilo?
 
Digitalno potrdilo je digitalni identifikacijski dokument. Primerjamo ga lahko z osebno izkaznico, le da je prirejen za uporabo v digitalnem svetu. Uporablja se za zagotavljanje varnega in legitimnega e-poslovanja, ki prihrani veliko časa in marsikatero pot po opravkih. Z digitalnim potrdilom lahko npr. elektronsko oddate dohodnino, prijavite spremembo stalnega prebivališča, dostopate do geodetskih in katastrskih podatkov za svojo nepremičnino ipd. Digitalno potrdilo SIGEN-CA tako med drugim omogoča:
 
  • pridobitev statusa Preverjenega uporabnika na bolha.com.
  • uporabo sistema eDavki,
  • uporabo državnega portala e-uprava, 
  • dostop do osebnih geodetskih in katastrskih podatkov na portalu prostor.gov.si Geodetske uprave Republike Slovenije, 
  • uporabo elektronskih storitev in namenskih programov AJPES, v katerih je mogoče ali se zahteva elektronsko podpisovanje,
  • storitve državnega portala za podjetja in podjetnike e-VEM,
  • sistem e-Študent Univerze v Ljubljani.
  • pošiljanje zašifrirane pošte in podobno. 

 

V tehničnem smislu je digitalno potrdilo računalniški zapis, ki vsebuje podatke o imetniku (ime, e-naslov, enolična številka ...), podatke o overitelju oz. izdajatelju digitalnega potrdila ter obdobje veljavnosti digitalnega potrdila. Digitalnega potrdila ni moč ponarediti, izda pa ga lahko le izdajatelj, ki je vpisan v Register overiteljev v Republiki Sloveniji. 

 
Korak k večji varnosti na spletu
 
Z uvedbo statusa Preverjenega uporabnika smo na bolha.com naredili pomemben korak k še večji varnosti pri uporabi bolha.com. Digitalno potrdilo namreč zagotavlja istovetnost uporabnika, ki je lastnik potrdila, poleg tega pa omogoča preverjanje identitete uporabnika, v kolikor pride do zlorab ali poskusov goljufij. Z zaupanjem Preverjenim uporabnikom se lažje izognete tistim, ki objavljajo oglase zgolj z namenom zlorab. Pri tem je treba poudariti, da bolha.com ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam, razen v primeru, ko gre za sodelovanje s pristojnimi organi.
 
Digitalno potrdilo SIGEN-CA
 
Overitelj brezplačnega digitalnega potrdila SIGEN-CA je Ministrstvo za notranje zadeve, za njegovo pridobitev pa je treba vložiti osebno vlogo na upravni enoti. SIGEN-CA je trenutno edino digitalno potrdilo v Sloveniji, ki ga je moč pridobiti brezplačno. Potrdilo velja 5 let in ga lahko pridobijo vsi državljani Slovenije, stari več kot 8 let. Ostali izdajatelji digitalnih potrdil so Nova Ljubljanska banka d.d., Pošta Slovenije d.o.o. in Halcom d.d., vendar je na bolha.com trenutno mogoča le uporaba potrdila SIGEN-CA. 
 
Za pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA je treba izpolniti obrazec za zahtevkom in ga skupaj z osebnim dokumentom s sliko osebno vložiti na upravni enoti. Izdajatelj najkasneje v 10 dneh od oddaje zahtevka vlagatelju pošlje podatke za prevzem digitalnega potrdila: na svoj elektronski naslovi vlagatelja prejme referenčno številko, na svoj poštni naslov pa avtorizacijsko kodo. Po prevzemu je treba digitallno potrdilo v nekaj preprostih korakih le še povezati z bolha.com uporabniškim računom. 
 
Več o pridobitvi digitalnega potrdila (na Državnem portalu e-uprava)
 
 
 
Pozabil sem geslo
Pozabil sem uporabniško ime

Zapri

Spletni oglasnik bolha.com uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Nastavitve piškotkov

Prijava žal ni bila uspešna!

Za prijavo v uporabniški račun potrebujemo vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov ter strinjanje z uporabo oglaševalskih in analitičnih piškotkov.
Omenjena soglasja so potrebna z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti.

V kolikor soglasja ne podate, lahko še naprej brskate po bolha.com. Ne moremo pa vam ponuditi storitev in zagotoviti dostopa do vsebine, ki je namenjena samo prijavljenim uporabnikom bolha.com.