• VELA Tango 700E delovni terapevtski stol
  • Ne zamudite priložnosti

VELA Tango 700E delovni terapevtski stol

Cena
3.990 €
Šifra oglasa: 11495560

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Vrhnika, Vrhnika
Stanje
novo

Opis oglasa

O PODJETJU VELA
VERMUND LARSEN A/S (VELA) je dansko družinsko podjetje, ki ga je leta 1935 ustanovil Vermund Larsen, čigar duh in bogastvo idej živijo v dobrem zdravju kljub njegovi prezgodnji smrti leta 1970. Vermund Larsen je bil izučen notranji arhitekt in pravi podjetnik. Postal je eden od pionirjev za ergonomsko pravilnimi pisarniškimi stoli in bil navdušen nad dizajnom, obliko in funkcijo. Njegova strast je bila ustvarjanje lepih izdelkov, kjer je bila glavna tema vedno, da moraš dobro sedeti. Bogastvo idej in vizionarskega razmišljanja Vermunda Larsena spremlja Velo skozi vsa leta. Revolucioniral je razvoj pisarniških stolov, saj je prvi uporabil plinsko vzmet za nastavitev višine stolov. Deset let po njegovi smrti sta sinova namestila električno nastavitev višine na stol – tako da so vsi lahko v celoti izkoristili nastavitev višine. Danes je podjetje v lasti sinov dvojčkov Vermunda Larsena, Stiga in Gorma, ki se še naprej močno osredotočata na ustvarjanje lepih in ergonomsko pravilnih stolov. Podjetje je zdaj razdeljeno na tri poslovna področja, ki imajo skupne cilje oblikovanje, funkcionalnost in vrhunska kakovost: pripomočki za invalide, rešitve za klinike in bolnišnice, dizajnersko pohištvo za zasebno in poslovno uporabo.

VELA TANGO 700E
Najnovejši model znanega delovnega terapevtskega stola Vela z električno nastavitvijo višine, priznanega danskega proizvajalca stolov Vela z dolgoletno tradicijo že od leta 1935.

Glede na potrebe in glede na svoje zdravstveno stanje, si lahko terapevtski delovni stol Vela Tango 700E modificirate na povezavi:
https://www.vela.dk/produkt/vela-tango-700e

Za individualno pomoč pri izboru, nas pokličite na telefon: 040 835 935.

DELOVNI TERAPEVTSKI STOLI VELA
Delovni terapevtski stoli Vela Tango so serija delovnih terpavtskih stolov, ki so razviti tako, da lahko uporabnik kljub funkcionalni oviranosti ohrani svojo aktivnost in neodvisnost doma ali na delovnem mestu. Edinstven zavorni sistem zagotavlja uporabniku stabilno delovno mesto, tako da je na primer delo v kuhinji z noži ali vrelo vodo varno. Štiri enostavna in smerno stabilna kolesa poskrbijo, da se stol lahkotno "sprehodi" naprej, tako da se lahko uporabnik sam premika.

ELEKTRIČNA NASTAVITEV VIŠINE:
- Kadar se morate med dejavnostmi usesti, kjer ste prej stali, na primer zaradi bolečin ali pomanjkanja moči v nogah.
- Varno in stabilno delovno mesto, ki je električno nastavljivo po višini, kar pomaga uporabniku pri samostojni gibljivosti iz sedečega v stoječi položaj in obratno.
- Primerno za številne (visoke) dejavnosti, saj z električno nastavitvijo višine niste odvisni od pomoči stopal in nog, zato imate možnost višje višine sedenja kot na ročnem stolu.
- Zmanjšuje neprimerne udarce in udarce, ki se lahko pojavijo v povezavi z ročno nastavitvijo višine, kar nekaterim uporabnikom povzroča bolečino in/ali nelagodje.

ROČNA NASTAVITEV VIŠINE:
- Ko morate pri dejavnostih sesti, kjer ste prej stali, na primer s slabim ravnotežjem in zmanjšano vzdržljivostjo.
- Varno in stabilno delovno mesto za uporabnike z zmanjšano vzdržljivostjo in težavami z ravnotežjem, ki se lahko mobilizirajo iz sedečega v stoječi položaj in obratno s podporo stola.
- Primerno za številne dejavnosti, saj se lahko premikate med sedenjem, vendar lahko med opravljanjem dejavnosti upočasnite stol.

NAMENI UPORABE STOLOV VELA:
- Delovni terapevtski stoli Vela Tango so še posebej primerni za ljudi s funkcionalnimi ovirami, saj uporabniku zagotavljajo dodatno varnost in stabilnost pri vsakodnevnih aktivnostih tako pri rehabilitaciji in treningu, kot tudi doma in na delovnem mestu.
- Vela Tango je na voljo s splošno nastavitvijo višine, kot pri pisarniškem stolu, ali z električno nastavitvijo višine, tako da lahko uporabniki z zmanjšano močjo ali gibljivostjo brez težav vstanejo in sedejo ter se izognejo bolečim udarcem.
- Centralna zavora in stabilni nasloni rok omogočajo varno tako sedenje kot vstajanje s stola, saj lahko uporabnik naslonjalo izklopi, kar je prednost za uporabnike, ki imajo težave z gibljivostjo ali ravnotežjem.
- Vela Tango je opremljen s štirimi smerno stabilnimi kolesi, ki se lahko premikajo, z veliko prostora za noge. Uporabnik lahko stol »pohodi« naprej in se tako sam premika na treningu, v službi ali doma .
- Prilagoditev višine, globine, naklona sedeža ter hrbta in naslonov za roke ustvarja optimalne pogoje za ergonomski položaj sedenja z oporo in udobjem pri različnih aktivnostih.

DODATKI IN INDIVIDUALNA PRILAGODITEV
Vela je razvila posebno oporo za noge za delovne stole. Ko je pod obremenitvijo, stabilizira stol, tako da ga uporabnik lahko uporablja kot stopnico ali kot stabilizacijsko oporo za noge, če je treba sedeti visoko. Vse delovne stole Vela je možno naročiti z veliko izbiro dodatkov, tako da se stol lahko prilagodi potrebam posameznega uporabnika, npr. zavorni ročaj z večjo površino oprijema za osebe, ki težje dosegajo standardno zavoro. Vela lahko ponudi individualne rešitve na področju oblazinjenja, udobja, podpore, oprijema in električne nastavitve.

DELOVNI STROJI SPODBUJAJO DOBRO DELOVNO OKOLJE
Nastavitev višine sedeža izboljša delovni položaj za pomočnike, če na primer uporabnik potrebuje pomoč pri obrokih ali oblačenju. Z nastavitvijo višine lahko uporabnika namestimo visoko in ga enostavno postavimo v nivo postelje ali stola, ko se na primer premika. Potisni ročaji olajšajo delo, na primer, če je treba uporabnika premikati na kratke razdalje.

Številne bolezni, začasne ali kronične, povzročajo funkcionalne motnje, ki vplivajo na stopnjo aktivnosti posameznika, tako da je težko vzdrževati vsakodnevne aktivnosti tako doma kot na delovnem mestu, zato so stoli Vela primerni za naslednja stanja:
- ADHD
- Avtizem
- Bariatrija
- Amputacija noge
- Slepota/slabovidnost
- Cerebralna paraliza
- Disk hernija
- Pritlikava rast
- Slabo ravnotežje
- Funkcionalne motnje
- Težave pri hoji
- Artritis
- Hemiplegija
- Izzivi dihalnih poti
- Bolečine v spodnjem delu hrbta
- Atrofija mišic
- Težave s hrbtom
- Skleroza
- Možganska kap
- Parkinsonova bolezen

STOL VELA VAM POMAGA TAKOLE:

DOSEZITE NOVE VIŠINE
Funkcija električnega dviganja/spuščanja pomeni, da si prihranite trud, ko morate seči v zgornjo omarico ali nekaj dati v pomivalni stroj. To funkcijo lahko uporabite tudi kot pomoč pri vstajanju s stola.

STABILNOST IN MOBILNOST
Zavora zagotavlja stabilnost pri različnih dejavnostih. Enostavna kolesa pa vas naredijo mobilne, tako da se lahko preprosto premikate po hiši, ko sedite.

VRHUNSKO UDOBJE IN ERGONOMIJA
Stol lahko prilagodite tako, da dobite najboljšo ergonomijo in udobje, ki natančno ustreza vam in vašim potrebam - in ki bo trajalo več let.

VARNOST VSAK DAN
Sedite varno in zanesljivo – za to poskrbi zavora. Dobite tudi podporo s stabilnimi nasloni za roke in dobrim, podpornim naslonjalom. Ko sedite na našem stolu, se počutite popolnoma varne.

STOL KOT PRIPOMOČEK - DOBRA POMOČ PRI KUHANJU
Dober stol kot pomoč lahko izboljša vašo vzdržljivost in ravnotežje v številnih situacijah. Lahko vam pomaga v kopalnici, v garderobi ali na delovnem mestu. Ena najpomembnejših stvari, h kateri prispeva dober delovni stol, je občutek, da lahko to naredite sami. Delovni stol je popoln pomočnik v kuhinji, kjer morate tako doseči krožnike v zgornji omari kot desko za rezanje v spodnjem predalu. Stol postane vaša pomoč in opora ter vam prihrani veliko truda, da bi obdržali stoje.

ZAGOTOVITE SI OPTIMALNO PODPORO:
- Funkcionalna okvara pogosto pomeni težave z ravnotežjem in bolečine v mišicah in sklepih. Oblikujemo delovne stole, ki uporabnika podpirajo pri ohranjanju neodvisnosti v vsakdanjem življenju – v službi, šoli in doma.
- Naši delovni stoli Vela vam pomagajo vzdrževati ali ponovno vzpostaviti vašo raven aktivnosti, tako da imate kljub funkcionalni oviranosti povsem normalno vsakdanje življenje.
- Če imate invalidnost, je lahko sedenje na običajnem stolu pogosto povezano z bolečino in nelagodjem. S stolom Vela doma si lahko zagotovite res dobre pogoje – ne glede na situacijo, v kateri se znajdete.
- Delovni stol lahko prilagodite svojim potrebam po podpori in udobju. Nastavite lahko višino sedišča, globino sedišča, naklon sedišča in naslonjala za roke ter tako nastavite stol, ki daje vašemu telesu potrebno oporo.

VARNA ZAVORA USTVARJA STABILNOST
Za mnoge invalide je delovni stol nujna rešilna bilka, saj lahko zaradi bolečin in ravnotežja težko vstanejo in so hkrati aktivni. Zato je centralna zavora na našem stolu Vela pomembna funkcija. Močne zavore zagotavljajo stabilno podlago za aktivnost in vam dajejo samozavest, da lahko uporabljate roke, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da vam bodo noge odpovedale. Ko je zavora blokirana, lahko po potrebi dvignete in spustite višino delovnega stola.

PRIDOBITE ELEKTRIČNO NASTAVITEV VIŠINE
Pri delovnem stolu je na voljo več različnih možnosti. Za nekatere bo električna nastavitev višine odlična rešitev, saj – poleg tega, da lahko stol enostavno nastavite na želeno višino – lahko s to funkcijo tudi potujete in se usedete počasi in zelo nežno. To je prednost za mnoge ljudi, ki živijo z vsakodnevnimi bolečinami zaradi na primer težav s sklepi, mišicami ali hrbtom. Če spadate v to skupino, je za vas očitno prednost električna nastavitev višine.

NASTAVITEV VIŠINE DELOVNEGA STOLA PONUJA ŠTEVILNE PREDNOSTI:
- Prilagodite svojo višino, da bo ustrezala nalogi, ki jo želite opraviti.
- Višino sedeža nastavite tako, da boste v isti višini kot postelja, kavč ali drugo. Omogoča lažje premikanje.
- Dvignite stol in prilagodite naklon sedeža naprej - tako dobite optimalno oporo in razbremenitev med stanjem.
- Dosezite zgornje in spodnje predale ter police v vašem domu.

DELOVNI STOL Z DOBRO ERGONOMIJO IN UDOBJEM
Naš stol je pripomoček , ki zagotavlja veselje do življenja, ne glede na to, kje se pojavi. Izdelan je s poudarkom na ergonomiji, tako da uporabnik dobro sedi in ima oporo. Z dobrim in podpornim položajem sedenja lahko stol uporabljate več ur vsak dan in hkrati dosežete večjo neodvisnost. Ena od naših temeljnih vrednot je raznolikost. Vemo, da se invalidi in ljudje pojavljajo v različnih oblikah. Zato lahko naše stole prilagodimo vam in vašim potrebam. Vendar obstaja en element, ki pri naših stolih vedno ostaja konstanten – in to je močna zavorna funkcija.

Garancija 1 leto.

Plačilo je mogoče z vsemi plačilnimi karticami, nudimo možnost financiranja  (Addiko hitri kredit, GB leasing, Leanpay hitri kredit in Summit hitri kredit).

Strošek dostave se obračuna glede na število prevoženih kilometrov in znaša 0,50 eur/km.

Ekskluzivni zastopnik za Slovenijo:
Rotoks, servis, trgovina in storitve Vrhnika
Idrijska cesta 42
1360 Vrhnika
www.rotoks.si

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini

Rotoks, servis, trgovina in storitve Primož Urbančič s.p.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
  • Naslov:  Idrijska cesta 42, 1360 Vrhnika, Osrednjeslovenska, Slovenija
  • URL: http://www.rotoks.si
Oglas je objavljen
24.04.2024. ob 23:28
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
670 -krat

Rotoks, servis, trgovina in storitve Primož Urbančič s.p.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
  • Naslov:  Idrijska cesta 42, 1360 Vrhnika, Osrednjeslovenska, Slovenija
  • URL: http://www.rotoks.si

Povezani oglasi