• Maribofila 2012
  • Ne zamudite priložnosti

Maribofila 2012

Cena
Po dogovoru
Šifra oglasa: 9453224

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Obalno-kraška, Komen, Komen
Stanje
novo

Opis oglasa

Maribofila 2012 je multilateralna filatelistična razstava, postavljena od 24. do 27. maja 2012 v dvorani Univerzitetnega šolskega centra Leona Štuklja v Mariboru. Na razstavi sodelujejo člani delovnih skupnosti Alpe-Jadran filatelija in Balkanfila ter gostje iz Cipra in Portugalske. Slednji prinašajo določeno mero simbolike, saj je Maribofila 2012 uvrščena na koledar prireditev Evropske prestolnice kulture 2012 – Maribor in partnerska mesta, druga prestolnica kulture v tem letu je portugalski Guimaraes.



Maribofila je v letu 2012 ena najpomembnejših filatelističnih manifestacij v Evropi in v svetu. To je potrdila Federacija evropskih filatelističnih zvez s podporo razstavi. Maribofila 2012 je promocija Maribora in Slovenije, zato je pokroviteljstvo nad razstavo sprejel predsednik države dr. Danilo Türk. Županstvo Mestne občine Maribor je prevzelo vlogo domačina razstave, glavni sponzor prireditve je Pošta Slovenije.



Na razstavi je predstavljenih 177 različnih filatelističnih zgodb in 34 naslovov filatelistične literature, ob razstavi pa so pripravljene še druge aktivnosti. Več informacij je na spletni strani: www.maribofila.si.



Maribor je mesto ob reki in ima šest mostov; most čez Dravo je tako tipična mariborska veduta. Most je tudi simbol povezovanja, povezovanja filatelistov v obeh delovnih skupnostih. Maribofila 2012 bo tokrat povezala obe skupnosti med seboj, povezala pa ju bo še z drugimi evropskimi filatelisti. Zaradi tega je stari ali glavni most, kot ga imenujejo Mariborčani, izbran za osrednji motiv na znamki.

Zemljevid

Objekti v bližini

xantia1

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  6223 Komen, Obalno-kraška, Slovenija
Oglas je objavljen
20.04.2024. ob 14:03
Do poteka še
Oglas je prikazan
131 -krat

xantia1

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  6223 Komen, Obalno-kraška, Slovenija