• Pravljične poti brez meja; Irena Cerar
  • Ne zamudite priložnosti

Pravljične poti brez meja; Irena Cerar

Cena
22 €
Šifra oglasa: 12678670

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Šiška, Šiška
Stanje
novo

Opis oglasa

Pravljične poti brez meja
Avtorica: Irena Cerar

Knjiga je nerabljena - nova! Pošljem tudi po pošti (plačilo kupnine na TRR, stroški pošiljanja 3 EUR). Pošljite sporočilo na Bolhi ali SMS na 041 675 270.

V izletniškem vodniku Irene Cerar je opisanih 50 izletov, ki vodijo v slovensko zamejstvo. Zarisujejo krog, ki se začne v Tržaškem zalivu, vodi preko Krasa, Rezije, Nadiške, Terske in Kanalske doline na Koroško ter vzdolž Karavank do Štajerske, Porabja in pokrajin ob Muri ter ob hrvaški meji nazaj. Obmejni hrvaški in istrski izleti, kjer je avtorica iskala in našla predvsem bogate medkulturne povezave, zaokrožijo niz ciljev vzdolž naše meje.
52 ljudskih pravljic in povedk, povezanih z opisanimi kraji, so ilustrirali priznani slovenski avtorji in avtorice različnih generacij: Marta Bartolj, Nenad Cizl, Bojana Dimitrovski, Milan Erič, Jelka Godec Schmidt in Peter Škerl. Vodnik je bogato opremljen tudi s fotografijami in dvojezičnimi zemljevidi. Knjiga, ki vabi k raziskovanju slovenskega kulturnega prostora ter tkanju medsosedskih vezi.
Dodobra premišljen izbor ciljev, ki so poznavalsko in poljudno predstavljeni, ljudskih pripovedk in pravljic ter vrhunske ilustracije in fotografije daleč presega zasnovo klasičnega družinskega izletniškega vodnika. Gre za precej več. Za potopisno in literarno popotovanje po zamejskih krajih, ki so med matičnimi Slovenci žal premalo poznani, ter po naravni in kulturni dediščini onkraj meje, kamor se lahko mirno odpravimo sami ali z otroki.

Založba Sidarta, 2021
Format 17 x 25 cm, trda vezava
288 strani

Pošljite sporočilo na Bolhi ali SMS na 041 675 270.

Zemljevid

ciklostil

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
12.05.2024. ob 21:11
Do poteka še
Oglas je prikazan
43 -krat

ciklostil

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija