• Živi mokarji (mokar ličinke) 30g
  • Ne zamudite priložnosti

Živi mokarji (mokar ličinke) 30g

Cena
2,50 €
Šifra oglasa: 10963521

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Medvode, Valburga
Stanje
novo

Opis oglasa

V Valburgi se ukvarjamo s lastno rejo Mokarjev (Tenebrio molitor). Naši Mokarji živijo v kontroliranem okolju in so hranjeni izključno z organsko hrano – brez dodanih umetnih snovi ali kemikalij. Mokarji so iz našega razploda in s tem slovenskega porekla.

Informacije - Mokarji za RIBOLOV:

Ličinkam Mokarjev (Tenebrio Molitor) rečemo 'črvi' (čeprav to niso) in so bolj živahni kot dejanski črvi. Njihov zlati ekoskelet omogoča, da so zlahka vidni v motni vodi, kjer ribe težje vidijo temnejše črve. Ta plovnost olajša zadrževanje vabe na pasovih za hranjenje, od koder ribe naravno prežijo na žuželke.

Zakaj uporabljati mokaste črve za ribolov?

Ko razmišljamo o živih vabah za ribolov, mnogi ljudje že uporabljajo nočne pajke ('Nightcrawlers') in deževnike, vendar obstaja vse večji trend, da ljudje namesto njih uporabljajo mokaste črve kot živo vabo. Ribiči pogosto uporabljajo vrste vab kot orodja, ki so del orodja za lovljenje rib, pri čemer različne ribe bolj ali manj privlačijo različne vrste vab.

Mokasti črvi dejansko niso črvi, ampak stanje ličink hrošča mokarja (Tenebrio molitor) in ta razlika jim daje zelo drugačno konsistenco in videz od dejanskih vrst črvov, kot so deževniki in nočni pajki. Mokasti črvi so bolj plovni kot dejanski črvi in njihov zlati ekoskelet omogoča, da so zlahka vidni v motni vodi, kjer ribe težje vidijo temnejše črve. Ta plovnost olajša zadrževanje vabe na pasovih za hranjenje, od koder ribe naravno prežijo na žuželke. Mnoge vrste rib so še posebej navdušene nad mokastimi črvi, na primer postrv. Postrvi se pogosto lovijo na mokaste črve zaradi njihove ljubezni do črvov in nižja stopnja gibanja mokastih črvov kot običajni črvi preprečuje, da bi se tako zlahka prestrašile, kar je pogosta težava pri ribolovu postrvi.
Lepota uporabe mokastih črvov kot vabe je možnost, da svoje mokaste črve prilagodite velikosti in črevesju, ki jih naložite na hrano, ki bo pritegnila ribe, ki jih želite privabiti.
Po nakupu živih ličink mokarjev iz naše reje, jih lahko doma hranite s hrano po vaši izbiri.
Manjše ribe imajo raje manjše, mlajše mokaste črve in pri nas lahko preprosto izberete, katera velikost mokastih črvov je najučinkovitejša za vaš ribolov. Če mokaste črve teden pred potovanjem na ribolov hranite z izbrano hrano, lahko naredite mokaste črve privlačnejše za različne vrste rib. Ribam, ki imajo raje sladke vabe, lahko ponudite mokaste črve, napolnjene s sadjem, kot so jagode, da povečate okusnost, tistim, ki imajo raje hrano na osnovi beljakovin, pa lahko ponudite mokaste črve, hranjene s peleti postrvi ali hrano za ribe.

Nasveti:
Mokasti črvi so tudi odličen atraktant v zemeljski vabi. Mokaste črve lahko uničite tako, da jih za 10 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jih s sušenjem v pečici na majhni temperaturi - 10 minut lahko zmeljete v prah in dodamo mešanicam koktajlov, mletim vabam ali domačim pripravkom vab.
Mokasti črvi imajo vsestranskost in okusnost, ki presega večino vrst vab za ribolov. Pri nas lahko kupite žive mokarje za lastno vzrejo. Imajo možnost prilagajanja in stroškovno učinkovitost, ki ju je težko primerjati!

Zemljevid

Objekti v bližini

Mokar, Tilen Zajec s.p.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Oglas je objavljen
21.04.2024. ob 15:59
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
1080 -krat

Mokar, Tilen Zajec s.p.

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija