Ta oglas je prodan.

Prebrskaj podobne oglase.

  • 1x Vstopnica 19.4.2024 Jaar(ZA ŠTUD. /DIJAKE (Sonica 2024) Kino Šiška

1x Vstopnica 19.4.2024 Jaar(ZA ŠTUD. /DIJAKE (Sonica 2024) Kino Šiška

Cena
23 €

+ zaščita kupca 0,99 €

+ dostava 0,00 €

BREZPLAČNA DOSTAVA

Izkoristi popust na vse oglase BREZ SKRBI.

Storitev BREZ SKRBI - Denar za izdelek nakažete na nevtralni račun bolha.com. Če prejeti izdelek ni enak naročenemu ali izdelek ni bil dostavljen, vam vrnemo denar. Pred naročanjem pozorno preberite Navodila in pogosta vprašanja.

Šifra oglasa: 12572123

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Goriška, Nova Gorica, Nova Gorica
Stanje
novo

Opis oglasa

Festival SONICA 2024: Glocalisation
18.─20. 4. 2024
www.sonica.si

EN_https://www.kinosiska.si/en/dogodek/jaar-ran-cap-duoi-collective-iztok-koren-sonica-2024/
Jaar, Rắn Cạp Đuôi Collective & Iztok Koren @ Kino Šiška I PRESALE TICKET / PREDPRODAJA = SOLD OUT
Na voljo še nekaj festivalskih vstopnic. https://sonica.si/TICKETS

Festival SONICA in Kino Šiška predstavljata slovenski debi Nicolása Jaara, enega največjih imen avtorske elektronske glasbe 21. stoletja!

Na odru Katedrale pa bo predstavil nov projekt Jaar, ki ga opisuje kot »improviziran nastop za bas klarinet in elektroniko«.

Osrednji koncertni večer 16. edicije festivala elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti SONICA, posvečen enkratnim avtorskim poetikam, prinaša slovensko premiero novega projekta Nicolása Jaara, ki velja za enega najprepoznavnejših glasbenikov milenijske generacije – čudežnega dečka in glasbenega vizionarja z »morda najbolj angažiranimi in številčnimi feni v elektronski glasbi,« kot je zapisal Resident Advisor.

Napovedujemo tudi gostovanje vizionarskega vietnamskega kolektiva Rắn Cạp Đuôi in premierno izvedbo nove plošče domačega multiinstrumentalista Iztoka Korena!

~~~

Jaar (CL)
Čilensko-ameriškega glasbenika Nicolása Jaara štejemo med glavne protagoniste sodobne elektronske in eksperimentalne glasbe. S prelomno ploščo Space Is Only Noise (2011) je postal eden najbolj priljubljenih glasbenikov svoje generacije, še bolj pa je navdušil s kasnejšimi ploščami, kot sta Sirens (2016) in Cenizas (2020), ter namišljenim filmskim soundtrackom Pomegranates (2015) za arthouse biser Sajat Nova – Granatna barva (1969) Sergeja Paradžanova.

Poznamo ga kot mojstra atmosferičnih, poetično naravnanih kompozicij in raziskovalno naravnanega ustvarjalca, ki v svojem izrazu spaja elemente popa, klubske elektronike, ambienta in eksperimentalne glasbe. Navdušuje tudi s house projektom Against All Logic in bendom Darkside. Je avtor glasbe filmov Dheepan režserja Jacquesa Audiarda (prejemnika zlate palme za najboljši film leta 2015) in Ema (2019) režiserja Pabla Larraína.

Poleg tega njegovo založbo Other People, ki jo vodi od leta 2013, štejemo med najpomembnejše institucije na področju sodobne eksperimentalne in elektronske glasbe. V zadnjih letih se Jaar posveča predvsem različnim umetniškim projektom in izobraževanju, saj redno vodi delavnice na področju glasbene produkcije za mlade glasbenike in neglasbenike.

V času festivala SONICA bo Jaar v Kinu Šiška izvedel tridnevno delavnico glasbene produkcije (več informacij kmalu!).

Iztok Koren (SI)
V osrednji koncertni večer festivala SONICA nas bo popeljal domači multiinstrumentalist Iztok Koren iz vrst zasedbe Širom, ki bo premierno predstavil nov material iz prihajajoče plošče Spaces, posvečene raziskovanju različnih zvočnih barv, harmonij, hrupov in dromljanja v relaciji do specifičnih prostorov.

Rắn Cạp Đuôi (VN)
Za epski zaključek pa bosta poskrbela člana priznanega vietnamskega eksperimentalnega kolektiva Rắn Cạp Đuôi, ki v Ljubljano prihajata z albumom *1, enim od nespornih presežkov sodobne raziskovalno usmerjene elektronike, na katerem lahko slišimo vse od klubskih ritmov in post-rock momentov do ambientalne glasbe in hrupa.

Koprodukcija: MoTA - Muzej tranzitornih umetnosti, Zavod Festival SONICA in CUK Kino Šiška.

Koncert podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo. Nastop Iztoka Korena omogoča platforma SHAPE+, ki jo sofinancira Evropska unija.

www.sonica.si

Zemljevid

kstegovec

Vsi oglasi tega oglaševalca
Oglas je objavljen
14.04.2024. ob 15:08
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
78 -krat

kstegovec

Vsi oglasi tega oglaševalca