Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Knjiga POZDRAVI IZ SLOVENSKIH KRAJEV: dežela in ljudje na razglednicah

Knjiga POZDRAVI IZ SLOVENSKIH KRAJEV: dežela in ljudje na razglednicah

Cena
25 €
Šifra oglasa: 11924825

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam izredno bogato knjigo POZDRAVI IZ SLOVENSKIH KRAJEV: DEŽELA IN LJUDJE NA STARIH RAZGLEDNICAH, zasnova in strokovna ureditev Marjan Drnovšek, predgovor dr. Vasilij Melik, avtorji: dr. Walter Lukan - Koroška, Jože Curk - Štajerska in Prekmurje, dipl. umet. zgod., Olga Janša Zorn, dipl. zgod., in Franc Rozman - Gorenjska, dr. Peter Vodopivec - Ljubljana, Stane Granda, mag. - Dolenjska in Bela Krajina, Marjan Drnovšek, dipl. zgod. - Notranjska, dr. Branko Marušič - Goriška in Beneška Slovenija ter Boris Gombač, mag. - Trst in obala. Mladinska knjiga, trde usnjene platnice, velik format, 384 strani - kot NOVO.

Odlična priložnost za vse ljubitelje zgodovine in vse, ki Vas zanima preteklost slovenskega etničnega prostora. Po vsem svetu razširjena moda pošiljanja in zbiranja razglednic se je živo razplamtela tudi pri nas in nam ohranila dragocena, čeprav na prvi pogled drobcena sporočila slovenskega življa samega ali njegovih tujerodnih sopotnikov o krajih in ljudeh, pa tudi o navadah in razvadah naših prednikov. Takšne in drugačne razsežnosti so ujete iz hudournika več tisoč razglednic, kajti razglednice so tisti čas imeli vsako mesto, vsak trg, skoraj vsaka vas in malone vsaka gostilna, ulica, park, cerkev, hrib, potok, jezero, društvo in družba. Sestavljene v mozaik, ki sledi takratni razdelitvi dežele, pospremljene s preglednimi uvodi in živahnimi razlagami zgodovinarjev.

Cena: 25 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu ostalih ponudb. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz mojega prodajnega albuma, dobite popust!31119

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
28.03.2024. ob 20:28
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
52 -krat