• THE INVENTION OF RUSSIA, Arkady Ostrovsky (angleščina) - kot NOVO
  • Ne zamudite priložnosti

THE INVENTION OF RUSSIA, Arkady Ostrovsky (angleščina) - kot NOVO

Cena
20 €
Šifra oglasa: 9296046

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodam knjigo THE INVENTION OF RUSSIA: THE JORUNEY FROM GORBACHEV'S FREEDOM TO PUTIN'S WAR (IZUM RUSIJE: POTOVANJE OD GORBAČOVOVE SVOBODE DO PUTINOVE VOJNE - v angleškem jeziku), avtor Arkady Ostrovsky, zelo izvirna in žal časovno pravšnja pripovedna zgodovina vodje moskovskega urada The Economist, ki za sodobno Rusijo naredi to, kar je Evan Osnos naredil za Kitajsko v dobi ambicij.
Atlantic Books, 383 strani - kot NOVO.

Odlična priložnost - Izum Rusije je osupljivo ambiciozna knjiga, ki sega v najtemnejše dni hladne vojne in pripoveduje zgodbo o boju za dušo naroda. Z globokim vpogledom, ki ga lahko samo domači sin, Ostrovsky seznani s propagandisti, oligarhi in prirejevalci, ki so postavili smer Rusije po razpadu Sovjetske zveze in izumili novo in bolj zloveščo identiteto za državo, kjer se ideje vse preveč pogosto vihti kot palico.

Konec komunizma in razpad Sovjetske zveze je bil čas evforije po vsem svetu, danes pa je Rusija nasilno protiameriška in nevarno nacionalistična. Kako smo torej prešli iz obljube tistih omamnih dni v avtokratsko policijsko državo Putinove nove Rusije?

Sovjetska zveza je združila sanjače in močne – tiste, ki so verjeli v egalitarni ideal, in tiste, ki so si prizadevali za še močnejšo državo. Nova Rusija je cinična operacija, kjer večni strah in vojno podžiga splet laži, medtem ko televizijski voditelji razglašajo invazijo na Ukrajino in nagovarjajo Putina, naj se osredotoči na jedrsko energijo. Petindvajset let po tem, ko je sovjetska zastava padla nad Kremelj, sta Rusija in Amerika spet na poti proti spopadu – a ta pot še zdaleč ni bila neizogibna. S tem zanimivim poročilom o tem, kako smo prišli sem – o številnih napakah in lažnih obljubah – se Ostrovsky izkaže kot najbolj nadarjen kronist Rusije.

Cena: 20 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu mojih ostalih oglasov. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz prodajnega albuma, dobite popust!20417

Zemljevid

Objekti v bližini

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
23.04.2024. ob 06:01
Do poteka še
Oglas je prikazan
166 -krat

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija