Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Obročasra dolgokraka kozica(Macrobrachium assamense)
  • Obročasra dolgokraka kozica(Macrobrachium assamense)
  • Obročasra dolgokraka kozica(Macrobrachium assamense)
  • Obročasra dolgokraka kozica(Macrobrachium assamense)

Obročasra dolgokraka kozica(Macrobrachium assamense)

Cena
0 €
Šifra oglasa: 10962936

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Podarim
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ig, Ig

Opis oglasa

Obročasta ročna kozica, znanstveno imenovana Macrobrachium assamense, je zelo impresivna velika krakasta kozica, ki s svojimi impresivnimi kremplji izgleda skoraj kot rak. Razlika: pri velikih krakastih kozicah nosi velike kremplje spredaj drugi par hodnih nog, pri rakih pa prvi. Živali se imenujejo "obročaste kozice", ker imajo njihove mlade kozice zelo vidne obročaste škarjaste noge in pohodne noge.imajo. Kasneje se samci ponavadi obarvajo rjavo, medtem ko imajo samice nerazločen obročni vzorec. Samice ostanejo manjše s 6 cm telesne dolžine kot samci, ki lahko dosežejo 8 cm telesne dolžine, njihove škarjaste roke pa niso tako masivne. Barva telesa obročaste kozice je prozorna, siva do rjavkasta z rahlim črnim vzorcem in včasih s svetlejšo hrbtno črto. Osupljiv je velik, nazobčan rostrum.

Macrobrachium assamense izvira iz jezer v Aziji. Je zelo prilagodljiv in se lahko spopade s širokim razponom parametrov in temperatur vode.

Razmnoževanje kozic ne povzroča težav, spolno zrele samice odnesejo do 70 relativno velikih jajčec in po 4-6 tednih izpustijo popolnoma razvite mlade živali . Z nekaj jesenskega listja v akvariju in veliko skrivališč se stopnja preživetja znatno poveča.

Macrobrachium assamense se lahko razmeroma enostavno druži s pritlikavimi kozicami ali z miroljubnimi srednje velikimi ribami – če so parametri vode ustrezni. Vendar pa so med kozicami tudi izjemno spretni lovci! Jedo tudi majhne polžke,če jih zdrobimo.
Na voljo odrasli pari.

Zemljevid

Oglas je objavljen
05.04.2024. ob 17:46
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
2132 -krat