• Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES
  • Ne zamudite priložnosti

Kotel za žganje DIAMOND stabilni - 160 L s hladilnikom PH30 DES

Cena
3.400 €
Šifra oglasa: 12655717

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Hrvaška
Interna številka izdelka
001-61070146
Stanje
novo

Opis oglasa

Modeli kotlov DIAMOND so naprave za destilacijo sadnih alkoholnih pijač velikega kapaciteta, namenjene tako individualni kot tudi industrijski uporabi. Set za destilacijo alkoholnih pijač vključuje bakreni kotel, ložišče, izdelano iz hladno valjanega lima, ter elektromotor za mešanje komine. Naprava vsebuje dva ločena odprtina za polnjenje in praznjenje kotla. Za polnilni odprtini na tem kotlu so vgrajena inox vrata AISI 304 (300x200mm). Za praznjenje naprave je nameščen mesingast kroglični ventil 4’’. Kotel in pokrov sta povezana s inox prirobnico debeline 4 mm in tesnilom debeline 5 mm. Silikonsko tesnilo je namenjeno za zatesnitev kotla in pokrova. Povezava med kotlom in hladilnikom s spojno cevjo se izvede s 3-klepnim sistemom, kjer je nameščeno silikonsko tesnilo debeline 2 mm. Vsi deli naprave, ki pridejo v stik s fermentirano sadno maso, paro ali samim destilatom, so izdelani iz najkakovostnejšega elektrolitičnega bakra. Bakar je eden najboljših prevodnikov toplote, odporen na vpliv organskih kislin in zelo dobro vpliva na okus in vonj destilata, kar je bilo dokazano kot boljše od katerih koli drugih kovin. Zato so destilati (žganja), pridobljeni v kotlih iz bakra, čistejšega vonja in okusa. Kotli so primerni za izdelavo različnih destilatov. Njihova osnovna namembnost je proizvodnja žganja, vendar na njih lahko proizvajate tudi vrhunski džin, viski, vodka, rum itd.

Ovojnica protitečnega hladilnika je izdelana iz vodoodpornega inox lima debeline 0,8 mm, medtem ko so parovodne cevi, od katerih je 18 kosov, premera Ø 10x 1mm, in komore, ki jih povezujejo, izdelane iz kislinsko odpornega inoxa 304 (AISI), namenjenega za uporabo v prehrambeni industriji. Hladilnik deluje na osnovi stalnega pretoka vode, ki kroži med parovodnimi cevmi. Isti cevi povezujejo dve komori, kjer se v zgornji komori zbira destilat v parnem stanju. Sprehajajoč se skozi ohlajene parovodne cevi, kondenzira in pride do spodnje komore za zbiranje v tekočem stanju, ohlajeno na priporočeno temperaturo do 18 °C.

Zelo enostavna montaža, demontaža in upravljanje.

Trajanje destilacije - če gre za sadne destilate, traja približno 2 in pol do 3 in pol ure (odvisno od odstotka alkohola komine, ki se vlije v kotel), za destilacijo džina pa je potrebno nekoliko več časa.

Minimalna količina, ki jo je mogoče vnesti v kotel, je 50 %, maksimum pa 85-90 % (odvisno od odstotka alkohola komine, ki se vlije v kotel, če je večji odstotek alkohola, potem je potrebno manj vnesti v kotel).

Več kot 100.000 gospodinjstev uporablja kotlove DES. Kvaliteto njihovih izdelkov potrjuje šestdesetletne izkušnje v izdelavi bakrenih kotlov za proizvodnjo alkoholnih pijač.

Kotel je opremljen s protitečnim hladilnikom PH30 iz nerjavečega jekla z 18 vertikalnimi inox cevmi.

Možnost ogrevanja na plin.

2-letna garancija na celoten kotel. Certifikat o kakovosti čistosti bakra. Certifikat o zdravstveni ustreznosti.

HLADNJAK PREMIUM PH-30

Novi hladilnik PH-30 PREMIUM je predviden kot nadomestek za stare modele naših hladilnikov s prostornino 300, 400 L, 650 L za stabilne modele naših kotlov. Ovojnica hladilnika je izdelana iz vodoodpornega prohrom lima debeline 0,8 mm, medtem ko so parovodne cevi, od katerih je 18 kosov, premera Ø 10x 1mm, in komore, ki jih povezujejo, izdelane iz kislinsko odpornega prohroma 304 (AISI), predvidenega za uporabo v prehrambeni industriji. Pokrov in prirobnica hladilnika sta prav tako iz prohrom lima Inox 304 debeline 3 mm.

Načelo delovanja:

Hladilnik deluje na osnovi stalnega pretoka vode, ki kroži med parovodnimi cevmi. Isti cevi povezujejo dve komori, kjer se v zgornji komori zbira destilat v parnem stanju. Sprehajajoč se skozi ohlajene parovodne cevi, kondenzira in pride do spodnje komore za zbiranje v tekočem stanju, ohlajeno na priporočeno temperaturo do 18 °C, in izhaja iz sistema hladilnika. Kapaciteta iste je 30 L vode.

Poraba vode:

Hladilnik porabi povprečno 30–50 % manj vode kot stari hladilniki s bakrenim spiralom. Ista variira glede na temperaturo vode, ki se uporablja za hlajenje, in zunanjo temperaturo zraka. Temperatura v hladilniku se mora vzdrževati v območju od 40-60 °C, kar se odčita na vgrajenem termometru. Ista se nastavi preko vgrajene PIP pipe s premerom 1/2”. Potreben je stalni pretok vode skozi hladilnik, na začetku prihaja do oscilacije temperature vode v hladilniku, kar je normalno, in po približno 30 minutah uporabe se stabilizira na priporočeno temperaturo. Pri destilaciji na naših modelih kotlov smo testirali delovanje protitečnega hladilnika, skupaj je porabljeno približno 400 L vode, kar je spet veliko bolje od zmogljivosti starega modela hladilnika, ki za enak kotel porabi v območju od 800 do 1000 L vode.

Vzdrževanje hladilnika po sezoni:

Pred in po uporabi hladilnika se priporoča, da se isti očisti tako, da se v kotel vlije 10-20 L vode in segreje na temperaturo vrenja, hkrati pa se hladilnik izprazni, tj. ne dodaja se vode za hlajenje, pri čemer se skozi komore in parovodne cevi spusti para 10-15 min.

Prednosti:

enostavno vzdrževanje in privlačen dizajn
boljše hlajenje končnega destilata;
z uporabo PIP pipe je mogoče fino nastaviti temperaturo končnega destilata;
zmanjšana poraba vode za hlajenje;
material odporen na obrabo in njegove antikorozijske lastnosti;
lažji transport in upravljanje kot pri starih modelih
Zaradi stalnega izboljševanja se lahko prikazana fotografija izdelka minimalno razlikuje od dejanskega izgleda izdelka.

BRTVLJENJE (ZAPRAVLJANJE ALI TESNENJE)

Prednosti tesnjenja s silikonskim tesnilom v primerjavi z vodnim tesnjenjem??

SILIKONSKO TESNILO

nepropusten način tesnjenja
primeren za prehrambeno uporabo
odporen na nenadne spremembe temperature med segrevanjem
neobčutljiv na atmosferske spremembe
prirobnica odpravlja možnost upogibanja pokrova
trajna rešitev
implementiran varnostni ventil
enostavnejši postopek destilacije brez nadzora ravni vode
VODNO TESNENJE

enostaven način tesnjenja
težave z izhlapevanjem vode
spremljanje ravni vode na robu med destilacijo
dodajanje vode med destilacijo
možnost nastanka vakuuma - poteg vode v kotel
Vodno tesnjenje se uporablja že leta in nedvomno dobro deluje. Z prehodom na nov način tesnjenja - s silikonskim tesnilom, je rešen problem izhlapevanja, spremljanja ravni vode in dodajanja iste med procesom destilacije. Z ustvarjanjem vakuuma je prihajalo do potega vode v kotel, nov način tesnjenja pa povečuje nepropustnost, medtem ko prirobnica odpravlja možnost upogibanja pokrovke. Silikonsko tesnilo je namenjeno za tesnjenje kotla in pokrova. Tesnjenje s silikonskim tesnilom ni občutljivo na atmosferske spremembe in je odporno na nenadne spremembe temperature med segrevanjem. Stabilnejša in trajnejša rešitev omogoča nemoteno destilacijo z minimalnim naporom.

KARAKTERISTIKE:
Dno - Elektrolitički bakar - 4 mm
Plašt - Elektrolitički bakar - 2 mm
Gornji del - Elektrolitički bakar - 1 mm
Kapa - konusni deo - Elektrolitički bakar - 1 mm
Kapa - polulopta - Elektrolitički bakar - 1,5 mm
Ispusni otvor - Mesing - 4"
Hladnjak - Inox lim 304 - 0,8 mm
Vertikalne cevi - Inox cev 304 - Ø10x1mmx1000mm
Spojna cev - Bakarna cev - Ø40x1mmx1615mm
Ložište - Hladno valjani lim - 1,5 mm
Elektromotor sa reduktorom i tajmerom - Čelik - 0.12 kW/14 obr/min
S/M - sa mešalicom, silikonska brtva, predviđeno za grijanje na kruto gorivo - drva, mogućnost grijanja na plin, ispusni otvor je kugla ventil 4", tajmer na ele.motoru je podešen da radi 2 min, pauzira 4 min.
Težina - Neto (125,00 kg); Bruto (143,00 kg)

Za več informacij lahko obiščete našo spletno trgovino na www.gocro.hr.

Opomba: Celotno ponudbo kotlov lahko pregledate na naši spletni trgovini www.gocro.hr, za vsa dodatna vprašanja pa nas lahko kontaktirate preko telefonskih številk ali e-pošte.

Spletna povezava

Zemljevid

Gocro webshop

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška
Oglas je objavljen
06.05.2024. ob 14:08
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
22 -krat

Gocro webshop

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška