Kako prepoznati lažna e-sporočila?

Med komunikacijo prek e-pošte se vam lahko pošiljatelj lažno predstavi (spoofing) z namenom prevare. Prek lažnih e-sporočil se razširjajo zlonamerni programi, zbirajo veljavni e-naslovi ali iščejo zaupne informacije prejemnikov ( phishing).

Ne obstaja enoten način za zaščito od tovrstnih poskusov prevar, so pa določeni znaki, ki vas lahko opozorijo na to.

Kako prepoznati lažno e-sporočilo?

Lažno e-sporočilo je lahko videti kot izvirno sporočilo portala bolha.com, vendar vsebuje povezave do lažnih spletnih mest ali storitev, za katere je navedeno, da so potrjene s strani portala bolha.com. Takšna e-sporočila je pogosto mogoče prepoznati po:

  • pravopisnih in slovničnih napakah
  • opozorilih, da bo izbrisan vaš uporabniški račun, kartica ipd.
  • povpraševanju po osebnih podatkih
  • grozilnem tonu sporočila in poudarjanju, da se morate hitro odzvati
  • vsebini e-sporočila, ki vsebuje samo priponko

Primer lažnega e-sporočila:

Iz besedila je razvidno, da ne gre za uradno e-sporočilo, naslov pošiljatelja je neznan, naslov prejemnika je vaš ali pa ni vpisan. Vsebuje priponko, vsebina in naslov priponke se lahko spreminjata.

Primer lažnega e-sporočila:

V lažnem e-sporočilu je navadno navedeno, da je vaš uporabniški račun blokiran, zaklenjen ali zaprt. Vsebuje lahko tudi povezavo, ki je enaka kot povezava portala bolha.com, ko pa kliknete nanjo, vas odpelje na lažno spletno mesto. Zaradi lastne varnosti vselej preverite naslov spletnega mesta, predno kliknete na katero koli povezavo v e-sporočilu.

Povezana vsebina
Lažna spletna mesta (phishing)

Potrebujete pomoč?