Zloraba dostopnih podatkov (uporabniško ime in geslo)

Kako prepoznati zlorabo dostopnih podatkov (uporabniško ime in geslo)

Z uporabo ukradenih dostopnih podatkov (uporabniško ime in geslo) je mogoč nepooblaščen dostop do vaših podatkov ali nepooblaščena objava oglasa prek vašega profila bolha.com.

Uporabniško ime in geslo sta lahko ukradena in zlorabljena v primeru zbiranja podatkov prek lažnih spletnih mest (phishing), neprevidnega rokovanja z gesli, pošiljanjem uporabniških podatkov ob odgovarjanju na lažno (phishing) e-sporočilo ali v primeru napada na vaš računalnik z zlonamerno kodo.

Da boste prepoznali nepooblaščena dejanja na svojem profilu, je priporočljivo, da spremljate e-sporočila, ki jih portal bolha.com pošilja o vseh spremembah na vašem profilu in objavljenih oglasih.

Če opazite spremembo podatkov, gesla ali oglase, ki jih niste objavili, morate hitro zamenjati geslo za dostop do portala bolha.com in primer zlorabe prijaviti na e-naslov podpora@bolha.com.

V tem primeru morate navesti, ali za dostop uporabljate dostopne podatke portala bolha.com ali pa se prijavljate prek zunanjih storitev za dostop, na primer prek omrežja Facebook.

Portal bolha.com bo opravil vse korake, da se onemogoči nadaljnja zloraba vašega profila, vi pa morate preveriti podatke in oglase ter odstraniti nepooblaščene spremembe.

Če uporabljate zunanje storitve za dostop (npr. prijava prek omrežja Facebook), morate spremeniti geslo na profilu zunanje storitve, ki jo uporabljate za prijavo, saj boste tako preprečili, da bi se zloraba ponovila.

Skladno z dobro prakso je, da nikoli ne uporabljate istih prijavnih podatkov za več spletnih mest. Če za dostop do različnih storitev na spletu uporabljate isto geslo, ga morate obvezno spremeniti.

Povezana vsebina
Uporabniško ime in geslo
Kako spremeniti geslo?

Potrebujete pomoč?