Položaj oglasov na seznamih bolha.com

Način, kako je prikazan seznam oglasov na bolha.com je odvisen od številnih dejavnikov. Oglase lahko iščete po ključnih besedah, kategorijah in drugih seznamih, kot je na primer ogled vseh oglasov posameznega uporabnika ali trgovine. Če iščete oglase po ključnih besedah, lahko na vrstni red oglasov vplivajo naslednji dejavniki:

 • Ustreznost
  Rezultati iskanja so razvrščeni po ustreznosti, kar pomeni, da so prvi na seznamu oglasi, ki se ujemajo z vašimi iskalnimi besedami. Za razvrščanje po ustreznosti se uporabljajo kompleksni izračuni številnih tehničnih parametrov, med katerimi sta najpomembnejša pojavnost iskanih besed v naslovu in opisu oglasa ter relativna pomembnost posamezne ključne besede.
 • Izpostavljeni oglasi na seznamu
  Izpostavljeno oglaševanje vključuje promocijo z umeščanjem oglasov na plačane izpostavljene oglasne položaje na seznamu, ki povečajo vidnost oglasa. Tako bodo na primer „Izpostavljeni oglasi“ na vrhu seznama rezultatov iskanja označeni z rumeno barvo.

Če iščete oglase po kategorijah in drugih seznamih (na primer vsi oglasi uporabnika ali trgovine), lahko na vrstni red oglasov vplivajo naslednji dejavniki:

 • Starost oglasa
  Oglasi so na seznamih razvrščeni po datumu objave in najprej so prikazani novejši. Za dvig oglasa na seznamu, lahko uporabniki uporabijo Skok na vrh, ki je brezplačen vsakih 21 dni. Uporabniki, ki želijo svoj oglas dvigniti na seznamu pred iztekom 21 dni, lahko to storijo z nakupom funkcionalnosti Skok na vrh.
 • Izpostavljeni oglasi na seznamu
  Izpostavljeno oglaševanje vključuje promocijo z umeščanjem oglasov na plačane izpostavljene oglasne položaje na seznamu, ki povečajo vidnost oglasa. Tako bodo na primer „Izpostavljeni oglasi“ na vrhu seznama označeni z rumeno barvo.

Seznam rezultatov lahko nadalje razvrstite po drugih kriterijih, kot so cena, starost oglasa in razdalja, kar bo v tem primeru vplivalo na prikaz. Na razvrščanje pa lahko še vedno vplivajo dejavniki, kot so ustreznost in izpostavljene oglasne pozicije.

Potrebujete pomoč?