Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Ciklična baterija BatterX LC 700

Ciklična baterija BatterX LC 700

Cena
291,58 €
Šifra oglasa: 1532145

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Jarše
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Baterija je primerna za ciklično in Standby delovanje. Zelo dobro prenaša globoko praznjenje in velike praznilne tokove, zato je primerna za solarne sisteme, UPS sisteme ter vse vrste vozil in transportniih naprav, kjer je prisotno dnevno praznjenje in polnjenje.

BatterX svinčeno-oglične baterije (LC – Lead Carbon) so novost na trgu in ponujajo rešitev za veliko število ciklov - 3000 ciklov pri 70% praznjenju. Nova tehnologija nanosa ogljika na elektrodo znižuje nabiranje sulfida na negativni elektrodi in s tem se močno izboljšajo karakteristike baterije (glej tehnične karakteristike).

BatterX baterija ima od tri do pet krat večje število ciklov kot VRLA/AGM ali GEL baterija. Praktično se število ciklov približuje LiFoPo baterijam, s tem, da ima mnogo večji tok praznjenja vse do C3. Kljub večji teži in prostornini na kilowatno uro je svinčeno ogljikova baterija stroškovno učinkovitejša od litijeve baterije.

Poleg tega je svinčeno ogljikova baterija idealna za delno polnjenje in praznjenje (PSOC – Part State Of Charge) in je zaradi tega idealna za fotovoltaične sisteme in povsod tam kje je potrebno hitro praznjenje in polnjenje.

Glede varnosti BatterX svinčeno oglična baterija je brez konkurence. Baterija je hermetično zaprta, zato je primerna za prevoz, skladiščenje in uporabo. Ni potrebno posebno rokovanje.

BatterX svinčeno ogljikova baterija je primerna in varna tudi pri povečanih temperaturah vse do 50 ºC. Za razliko od litijevih baterij ne potrebuje hladilnega sistema. 97-odstotna stopnja recikliranja je še en pro argument za svinčeno ogljikovo baterijo, saj recikliranje litijevih baterij ostaja nerešeno.



Model: BatterX LC700
Nazivna napetost: 12V
Kapaciteta: 60Ah (C10; 1,80V/cell)
Kratkostični tok: 1500A
Število ciklov: 3000 pri 70% DoD
Tehnologija izdelave: Lead-Carbon
Notranja upornost: 4,7 mOhm / 25 ºC
Dimenzije: 350 x 165,5 x 175mm
Tip terminala: M6 x 12
Teža: 25,5kg

Garancija: 2 leti

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
03.11.2020. ob 09:01
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
277 -krat