Ultrazvočno čiščenje

  • Cena: po dogovoru
  • Šifra oglasa: 2209713
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Lokacija ponudnika storitve: Osrednjeslovenska, Vrhnika, Vrhnika

Več:

Ultrazvočno čiščenje in razmaščevanje v Rotoksu:

Ultrazvočno čiščenje je primerno za čiščenje občutljivih izdelkov, ki jih ne smemo čistiti z mehanskim postopkom. Izvaja se v tekočini, lahko uporabimo vodo (50°C), vodo z dodatkom čistila ali v posebni razstopini. Dele se lahko očisti brez da jih razstavimo.

Področja uporabe:

- Lahko se uporablja za plastiko, kovino, steklo, gumo in keramiko, odstranjuje neorgansko umazanijo (prah, strojna olja, organska olja) ali organsko umazanijo (maščobe, alge, gobe, jedilna olja),
- Izdelke, ki so sestavljeni iz večih manjših delov pred čiščenjem ni potrebno razstaviti,
- Primerno za uporabo v avtoservisni dejavnosti, za čiščenje injektorjev, uplinjačev, turbin , EGR ventilov, verig, zavornih delov in manjših hidravličnih črpalk, itd,
- Očala, okvirji za očala,
- Zlat in srebrn nakit, dragi kamni, smaragdi, biseri,
- Risalni pribor s tušem
- Zobne proteze, zobni aparati, instrumenti, itd,
- Strižni rezalniki električnih brivnikov,
- Tiskana vezja
- Fino mehanski deli, deli orožij, npr. okviri za naboje, tulci nabojev, udarne igle, vzmeti.

Dimenzija izdelka, ki ga lahko čistimo: do 300 x 155 x 150 mm.

Ultrazvočni čistilni sistemi temeljijo na zvočnih valovih visokih frekvenc, ki jih oddajajo oddajniki preko čistilne tekočine, v katero je potopljena komponenta, ki se čisti. Obdelava traja med 10 in 45 minut.
Ultrazvočni valovi ustvarijo proces imenovan kavitacija, pri kateri so miljoni zračnih mehurčkov stisnjeni do te mere, da implodirajo in pri tem oddajo velike stopnje energije. Ta energija se sprosti v umazanijo, maščobe ali karbonizirano plast na površini, kar povzroči odstranitev nečistoč, brez poškodb osnovnega materiala. Rezultat je čista površina z izgledom mikro krtačenja. Ker so zračni mehurčki manjši od 1µm, prodrejo v vsako odprtino, ne glede na njeno velikost. Zato je ultrazvočna tehnologija najprimernejša za visoko kompleksne komponente različnih oblik in iz različnih materialov (zlitine, jekla, aluminija, bakra, bronze, titana, določene plastike ipd.)

Parametri procesa

Čistilni proces z ultrazvokom je prilagojen posamezni aplikaciji in s tem se optimizira čistilni proces ter poveča učinek in čistočo. Pri tem se skrbno izbere pravo temperaturo, frekvenco, kemično kombinacijo čistila in čas.
Temperatura: temperatura poveča parni tlak in pripomore k prisotnosti zračnih mehurčkov v kopeli, kar omogoča kavitacijo. Rezultat je povečana čistilna moč.
Frekvenca: je tista, ki določa velikost mehurčkov med kavitacijo. Višje stopnje umazanije zahtevajo nižjo frekvenco ter večjo moč. Višje frekvence se uporablja za končne operacije čiščenja pri bolj občutljivih komponentah (optika, nakit).
Kemikalija: Vsaka aplikacija potrebuje svojo ustrezno kemikalijo ter koncentracijo, glede na to, na kakšni delovni temperaturi deluje, kakšen je tip umazanije, čistilni čas, in material. Ultrazvočni valovi optimizirajo efekt čistilnega sredstva in s tem zmanjšujejo njegovo porabo.
Čas: Ustrezna kombinacija zgoraj naštetih parametrov je ključnega pomena za skrajševanje čistilnega časa, ki je četrti parameter v ultrazvočnem čistilnem procesu.

Ultrazvok & Kavitacija

Ultrazvok je cikličen pritisk s frekvenco višjo od zgornje meje zaznavanja človeškega ušesa (20 – 100 kHz). Ultrazvočne aplikacije temeljijo na fizičnem fenomenu, imenovanem kavitacija, ki se lahko izvede v vsaki tekočini.
Ustvarjeni zvočni valovi povzročijo, da drobni mehurčki, ki so naravno prisotni v vsaki tekočini, povečajo svoj volumen (med fazo A in B, karakterizirano z nizkim pritiskom) in skrčijo do točke, ko implodirajo (med fazo C in D, karakterizirano z visokim tlakom). Ustvarjanje in implodiranje mehurčkov (znano kot kavitacija) se zgodi več tisočkrat na sekundo.
Implozija majhnih mehurčkov ustvari zelo visok lokalni pritisk (2000 bar) in lokalne temperature (5000K).

Spletna stran Rotoks: http://rotoks.si/

Rotoks, servis, trgovina in storitve Vrhnika
Stara cesta 41
1360 Vrhnika
www.rotoks.si

Da vam bo orodje v ponos, poskrbi Rotoks.

Stik

Rotoks, servis, trgovina in storitve Primož Urbančič s.p.
Naslov
Idrijska cesta 42
Mesto in poštna številka
1360 Vrhnika
Regija
Osrednjeslovenska
Slovenija