Komplet za testiranje detektorjev ogljikovega monoksida(CO)

  • Cena: 15 
  • Šifra oglasa: 1118260
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Jugovzhodna Slovenija, Dobrnič, Dobrnič
Stanje: rabljeno

Več:

Komplet za testiranje detektorjev ogljikovega monoksida(CO)
Komplet se uporablja za testiranje ustreznosti alarmiranja detektorjev ogljikovega monoksida (CO) in je predviden za izvedbo 11 testov.
Komplet za testiranje je popolnoma nov z nameščeno plombo.
Uporaba kompleta je skladna z vsemi predpisanini standardi in popolnoma varna.

Prevzem možen Ljubljana ali Trebnje
Lahko pošljem tudi po pošti na stroške kupca.

041903408
Ker sem dostikrat nedosegljiv odgovarjam na SMS in e-mail sporočila.

OPIS:
• preprost za uporabo,
• popolnoma varen,
• testira le senzor za zaznavo ogljikovega monoksida,
• testiranje se lahko opravi na vseh detektorjih ogljikovega monoksida po standardih BS EN 50291,
• komplet za testiranje je v pokrovu,
• kalibriran preizkušen plin,
• 11 testiranj z enim sprejem
• nizka cena za testiranje.

Zakaj kupiti DETECTAGAS in zakaj testirati detektor ogljikovega monoksida.

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom (CO) je veliki zdravstveni, socialni in gospodarski problem v večini razvitih držav in zaseda prvo mesto med naključnimi zastrupitvami v Evropi in Severni Ameriki. V Sloveniji se iz leta v leto ozaveščenost prebivalstva dviguje oz. povečuje glede nevarnosti zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Povečini se ljudje začno pogovarjati o tem takrat ko mediji (TV, radio, časopisi) poročajo o kakšni smrti, ki se je zgodila zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. V tistem času se tudi v povprečju dvigne povpraševanje za nakup detektorjev ogljikovega monoksida. Ljudje pa so tudi velikokrat prepričani, da se kaj takšnega ne more zgoditi v njihovem domu.

Zakaj potrebujem Detectagas?

Zaradi staranja senzorjev imajo detektorji ogljikovega monoksida omejeno življenjsko dobo na približno 5 let. Testni gumb na detektorju ogljikovega monoksida preveri baterijo, vezje in brenčalo (alarm), ne pa zmožnosti zaznavanja plina alarma. Detectagas do senzorja sprosti preverjeno količino testnega plina na nivoju, ki je potreben po relevantnem standardu, da se sproži odziv. Ko se sproži alarm ob testiranju ste lahko prepričani da vaš detektor ogljikovega monoksida pravilno deluje. Brez uporabe patentirane Detectagas plastične zaščitne vrečke pregrinjala ni garancije, da bo vzdrževana stopnja za alarm in bo test pravilno izveden.Navodila o uporabi Detectagas

Priporočeno je, da testirate svoj detektor ogljikovega monoksida vsakih 3-6 mesecev. Zapomnite si, da gumb na detektorju ogljikovega monoksida testira samo zvonec in ne senzorja. DETECTAGAS je varna pot do testiranja ali vaš senzor v detektorju še deluje.

Ves pribor za testiranje se nahaja v notranjosti pokrova spreja.

1.) Plastično zaščitno vrečko namestite na detektor ogljikovega monoksida (CO), tako da je detektor v notranjosti vrečke.
2.) Na zunanji del plastične zaščitne vrečke nalepite nalepko z napisom SEAL – A.
3.) Namestite plastični del za sprožanje oz. pritisk na sprej in v odprtino na plastičnem pokrovu vstavite manjšo plastično cevko.
4.) Sprej približajte plastični zaščitni vrečki oz. nalepki z napisom SEAL – A.
5.) Plastično cevko potisnite skozi krogec, kamor vam kaže puščica in v notranjosti plastične vrečke aktiviraj sprej (pritisni in drži sprej 5 sekund).
6.) Nato na nalepko SEAL – A nalepite okroglo nalepko z napisom SEAL – B (točno eno nad drugo, tako da zaprete luknjo, ki ste jo naredili v vbrizgavanjem spreja v notranjost plastične zaščitne vrečke).

Preden se sproži alarm na detektorju ogljikovega monoksida lahko preteče tudi do 6 minut. To je normalno. Po 15 minutah, če se alarm na detektorju ne sproži ponovite od točke 4 do 6. V kolikor se alarm na detektorju CO kljub ponovitvi ne sproži obstaja verjetnost, da je detektor ogljikovega monoksida (CO) v okvari in ga bo potrebno nadomestiti z novim detektorjem ogljikovega monoksida (CO). V kolikor je vaš detektor ogljikovega monoksida (CO) v garanciji, kontaktirajte s trgovino, kjer ste kupili detektor ogljikovega monoksida (CO) oz. s proizvajalcem detektorja ogljikovega monoksida (CO). Po opravljenem uspelem testu na detektor ogljikovega monoksida (CO) nalepite nalepko, ki je priložena v priboru in nanj vpišite datum testiranja. Priporočamo, da se test detektorja ogljikovega monoksida (CO) opravi vsakih 3-6 mesecev. Ta izdelek je bil oblikovan za uporabo z detektorji ogljikovega monoksida, ki izpolnjujejo standarde BS 7860:1996 in BS EN 50291:2001.

VIR: https://varnost.ruf.si/327_sprej-za-testiranje-detektorjev-co-detectagas

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
8210 Trebnje
Regija
Jugovzhodna Slovenija
Država
Slovenija
Lokacija oglasa Komplet za testiranje detektorjev ogljikovega monoksida(CO)
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa