• Srimad Bhagavatam 1.del, Bhagavata Purana, slovenski jezik
  • Ne zamudite priložnosti

Srimad Bhagavatam 1.del, Bhagavata Purana, slovenski jezik

Cena
15 €
Šifra oglasa: 212422

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Maribor, Radvanje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Knjiga Srimad Bhagavatam (Bhagavata Purana) 1.del, 1.spev, duhovna knjiga, slovenski jezik
nikoli uporabljena
lahko posljem po posti

Iz predgovora:

Vedeti moramo sedanjo potrebo človeške družbe. In kaj je to potrebno? Človeška družba ni več omejen z geografskimi mejami do določene države ali skupnosti. Človeška družba je širša kot v srednjem veku, in svetovna težnja je proti eni državi ali eno človeško družbo. Ideali duhovnega komunizma, po Šrimad-Bhagavatam, ki temelji bolj ali manj na enotnosti celotne človeške družbe, nay, celotne energije živih bitij. Potreba je čutiti veliko mislecev, da bo ta uspešna ideologija. Šrimad-Bhagavatam bo zapolnila to potrebo v človeški družbi. Začne se torej s aforizma za Vedanta filozofije janmady Asya yatah vzpostaviti ideal skupnega vzroka.

Človeška družba, v tem trenutku, ne v temi pozabe. To je dosegla hiter napredek na področju materialnih udobje, izobraževanje in gospodarski razvoj v celotnem svetu. Vendar pa obstaja pinprick nekje družbenega telesa na splošno, in zato obstaja prepirov velike, tudi več kot manj pomembna vprašanja. Obstaja potreba za namig, kako lahko človeštvo postal eden v miru, prijateljstvu in blaginjo s skupnim vzrokom. Šrimad-Bhagavatam bo zapolnila to potrebo, ker je kulturni prikaz za respiritualization celotne človeške družbe.

Šrimad-Bhagavatam je treba uvesti tudi v šolah in fakultetah, je za to v veliki študentsko-bhakti Prahlada Maharaja priporočljivo, da bi spremenili demonske obraz družbe.

kaumara acaret prajnodharman bhagavatan ihadurlabham manusam janmatad APY adhruvam arthadam (Bhag. 7.6.1) Razlike v človeški družbi, je zaradi pomanjkanja načel v brezbožno civilizacijo. Tam je Bog ali Vsemogočni One, iz katere vse izhaja, kdo vse je vzdrževana in v kateri je bilo vse, kar je združila za počitek. Material znanost je skušal poiskati ultimativni vir ustvarjanja zelo premalo, vendar je dejstvo, da je eden končni vir vsega, kar lahko. Ta končni vir je pojasnil, racionalno in avtoritativno v lepi Bhagavatama, ali Šrimad Bhagavatam.

Šrimad-Bhagavatam je transcendentalno znanost, ne le za poznavanje končni vir vsega, ampak tudi za poznavanje našega odnosa z Njim in naše dolžnosti proti popolnosti človeške družbe na podlagi tega popolnega znanja. To je močna branje stvar v sanskrtu jeziku, in je sedaj izdana v angleškem jeziku dovršeno, tako da preprosto s skrbno branje bo ena pozna Boga zelo dobro, tako zelo, da se bo bralec dovolj izobraženi, da se brani iz Juriš ateistov . Nad tem, bo bralec lahko pretvorite druge, da sprejema Boga kot konkreten načela.

Šrimad-Bhagavatam se začne z opredelitvijo končnega vira. To je bona fide komentar na Vedanta-sutre s strani istega avtorja, Šrila Vyasadeva, in postopoma se razvije v devetih Cantos do najvišje stanju realizacije Boga. Edina kvalifikacija moramo preučiti to odlično knjigo transcendentalnega znanja, je, da se nadaljuje korak za korakom previdno in ne skoči naprej Naključje kot z navadnim knjigo. Treba je šla skozi poglavje za poglavjem, ena za drugo. Branje stvar je urejena tako s svojo prvotno sanskrtske besedila, njegovo angleško prečrkovanje, sinonimi, prevajanje in dozdevno tako, da ena je prepričan, da postane Boga-realiziran duša na koncu zaključna prvih devet Cantos.

Deseta Canto se razlikuje od prvih devetih Cantos, ker se ukvarja neposredno z transcendentalnih dejavnostih Božanska Osebnost Šri Krišna. One ne bo mogel ujeti učinke desetega Canto ne da bi šli skozi prvih devetih Cantos. Knjiga je končana v dvanajstih Cantos, vsaka neodvisna, vendar je dobro za vse, da bi jih prebrali v majhnih obrokih ena za drugo. Moram priznati svoje krhkosti pri predstavitvi Šrimad Bhagavatam, vendar še vedno upam, svoje dobre prejme misleci in voditelji družbe o trdnosti naslednjo izjavo o Šrimad Bhagavatam (1.5.11):

tad-vag-visargo janatagha-viplavo yasmin prati-slokam abaddhavaty api namany anantasya yaso "nkitani YAC chrnvanti gayanti grnanti sadhavah

"Po drugi strani pa, da je literatura, ki je polna z opisi transcendentalne slave ime, slavo, obliki in zabav na neomejeno Vrhovnega Gospoda je transcendentalna stvaritev naj bi prinesla revolucijo v neverni življenju napačne usmeritve civilizacije. Takšne transcendentalne literature, čeprav nepravilno sestavljeni, so slišali, poje in prečiščenih moških, ki so temeljito iskren sprejela. "

Om tat so AC Bhaktivedanta Swami Datirana v New Delhiju 15. december 1962

===
Pošljem po pošti, poštnino krije kupec po ceniku Pošte Slovenije

Vabljeni k ogledu ostalih mojih oglasov.

Zemljevid

Objekti v bližini

erzens

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2000 Maribor, Podravska, Slovenija
Oglas je objavljen
20.04.2024. ob 02:05
Do poteka še
Oglas je prikazan
649 -krat

erzens

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  2000 Maribor, Podravska, Slovenija