Nasveti za odličen oglas

Če želite pritegniti večje število potencialnih kupcev in si zagotoviti veliko število povpraševanj, sledite našim napotkom za oblikovanje odličnega oglasa!

Brez nejasnosti

Večina ljudi išče oglase s pomočjo iskalnika – z vpisom ključnih besed. Iskalnik najprej preišče naslove oglasov, nato pa še ključne besede iz opisov oglasov. To imejte v mislih pri pisanju oglasov! Napisati morate zelo jasen in natančen naslov, saj se bo tako vaš oglas umestil visoko na seznamu zadetkov iskanja, bralec pa bo takoj vedel, zakaj gre pri oglasu in ali je to tisto, kar potrebuje.

Opišite vse

Pri opisovanju prodajanega predmeta ne morete podati preveč informacij. Pomembno je podati čim več podrobnosti, zato napišite vse, kar vam pade na pamet. Razmislite o vseh vprašanjih, ki bi vam jih kupec lahko zastavil. Če iščete podnajemnike, ki jim želite oddati nepremičnino, jim navedite vse svoje pogoje, da bodo lahko takoj videli, ali je vaš oglas primeren zanje ali ne. Če lažete pri opisu predmeta ali ne posredujete dovolj informacij, se bodo kupci ob prihodu k vam razjezili zaradi izgubljenega časa, če ne bodo našli tistega, kar so pričakovali, ker ste določene informacije pri opisu oglasa izpustili ali namenoma olepšali.

Če prodajate predmet, opišite njegovo stanje in zgodovino – kupci želijo informacije, na podlagi katerih se bodo odločili za nakup. Več informacij kot bodo dobili, več časa bodo prihranili in laže se bodo odločili za nakup. Če prikrivate informacije, ker mislite, da boste lahko nekoga k nakupu nagovorili prek telefona, pomislite, koliko zamujenih povpraševanj to pomeni. Ljudje, ki brskajo po portalu bolha.com, že imajo predstavo o tem, kaj želijo in zmorejo kupiti, zato si s prikrivanjem informacij v oglasu ne delate nobene usluge. Ravno nasprotno. Veliko kupcev vas ravno zaradi tega ne bo kontaktiralo.

Fotografije so pomembne

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembne so fotografije.Svojemu oglasu dodajte čim več fotografij. S tem vaš oglas postane privlačnejši in bolj izstopa iz množice oglasov brez fotografije. Zaposleni pri portalu bolha.com vemo, da oglasi s fotografijami pritegnejo več pozornosti in dobivajo več povpraševanj. Zato upoštevajte naš nasvet – splača se vam, da urejanju oglasa namenite nekaj več časa in dodate zelo jasne fotografije tistega, kar prodajajte ali oddajate.

Pomembno je, da ste prijazni

Svojemu oglasu vnesite nekaj osebnosti. Nihče si ne želi prebrati oglasa, ki zveni, kot da ga je napisal robot. Dodajte nekaj podrobnosti, na primer zanimivo zgodbo o zgodovini tega, kar prodajate, ali malo humorja, in vaš oglas bo postal bolj človeški ter bo hitreje pritegnil pozornost bralcev.

Pazite na ceno

Obvezno vnesite realno ceno svojega predmeta. Portal bolha.com ni spletišče, kjer potekajo dražbe, zato morajo imeti vsi oglasi stvarno ceno (razen v kategorijI Podarim). Če vaša cena ni fiksna, to navedite v opisu oglasa. Če se vaša cena nanaša na količinsko enoto (npr. meter drv), to navedite v opisu oglasa, da bo kupec vedel, na kaj lahko računa. Kadar ste v dvomu, si vedno predstavljajte sebe v trgovini s predmeti, ki jih prodajate v oglasu – kako bi se počutili, če cena ne bi bila navedena ali bi bila nejasna? Tako se počuti tudi kupec, ki gleda oglas brez cene ali s cenami, ki ga begajo.

Posredujte svojo telefonsko številko

Kupci imajo raje stik prek telefona, zato oglasi brez te možnosti ne vzbujajo zaupanja, saj dajejo vtis, kot da nekaj prikrivate.

Če zaradi določenega razloga s kupci ne morete komunicirati prek telefona, imate na voljo stik prek e-pošte. Kupcem poskusite pojasniti, zakaj vas ne morejo dobiti prek telefona. To ni obvezno, vendar kupci cenijo pojasnilo. Ko navajate telefonsko številko, pazite, da so vse števke pravilno napisane. Ne želite zamuditi povpraševanja, ker ste se zmotili pri tipkanju. Če za vzpostavitev stika uporabljate e-pošto, poskusite pravočasno odgovarjati na povpraševanja. Kupce pogosto razjezi, če morajo dolgo čakati, da jim prodajalec odgovori na sporočilo in take oglase pogosto prijavijo podpori uporabnikom kot sumljive.

Če dobro premislite, lahko te nasvete z lahkoto upoštevate. Trud, ki ga boste vložili v oblikovanje oglasa, bo opazen. Rezultat pa bodo vsa povpraševanja, ki jih boste prejeli za svoj oglas. Želimo vam veliko uspešnih prodaj!

Potrebujete pomoč?