Opozorilni znaki

Najprej se seznanimo z zaščitnimi ukrepi. Preberite naše varnostne napotke, če jih še niste. Kaj lahko storite, če ste se znašli sredi sumljive zgodbe?

Kot uporabnik portala bolha.com boste prejemali obvestila o stanju svojih oglasov in različnih aktivnostih, ki potekajo na našem spletišču.

Če prejmete sumljivo e-sporočilo, v katerem je kot pošiljatelj naveden portal bolha.com in se od vas zahtevajo osebni podatki, podatki o registraciji, podatki bančnega računa ali kreditnih kartic ter se vam v primeru neposredovanja teh podatkov grozi z zaprtjem vašega računa in izbrisom oglasov, na to sporočilo ne odgovarjajte ter ne klikajte na povezave v sporočilu, temveč ga posredujte na podpora@bolha.com.

Enako pravilo velja, če prejmete e-sporočilo, ki je videti, kot da je poslano s portala bolha.com, v njem pa se od vas zahtevajo osebni podatki, podatki bančnega računa, številke kreditnih kartic, davčna številka in podobno, saj to lahko privede do kraje vaše identitete. Zato nam takoj po prejemu posredujte vsa sumljiva e-sporočila in jih izbrišite. E-naslov je relativno enostavno poneveriti, zato ne sklepajte, da je naslov, ki se vam je izpisal, res naš.

Če ste prodajalec na portalu bolha.com, se pred nezaželeno pošto, ki vam lahko povzroči škodo, zaščitite tako, da svojega e-naslova ne objavljate javno – zainteresirani kupci bodo lahko v stik z vami stopili prek povezave Kontaktiraj oglaševalca, ki je na voljo v podrobnem prikazu oglasa. Vsa povpraševanja, poslana prek te povezave, se posredujejo na vaš e-naslov.

Ker portal bolha.com ne sodeluje pri trgovanju svojih uporabnikov, morajo kupci in prodajalci prijaviti vse sumljive dejavnosti in dogodke, na katere naletijo v času medsebojnih stikov. Pod vsakim podrobnim prikazom oglasa je na voljo povezava Prijavi oglas. Prek te povezave lahko na preprost in hiter način pošljete prijavo naši službi za pomoč uporabnikom. Opišite vse težave, ki jih imate, mi pa vam bomo svetovali, kaj lahko storite za svojo zaščito, in izvedli notranje ukrepe za zaščito ostalih uporabnikov na portalu bolha.com.

Če je kljub temu prišlo do prevare, je to zelo resen dogodek. Obvezno se nam oglasite, da bomo lahko zbrali vse potrebne podatke za policijo in vam svetovali o nadaljnjih ukrepih. Portal bolha.com osebnih podatkov svojih uporabnikov ne posreduje tretjim osebam, razen na zahtevo policije.

Potrebujete pomoč?