Zasledili smo, da so spletni goljufi tokrat na lovu za vašimi kreditnimi karticami. Pozivamo vas, da podatkov o kreditni kartici ne posredujete tretjim osebam. Vaša bolha.com.

7 razlogov, zakaj je posvojitev živali iz zavetišča prava izbira

7 razlogov, zakaj je posvojitev živali iz zavetišča prava izbira

 1. Zato ker boste rešili življenje …
 2. Sicer večina slovenskih zavetišč ne evtanazira zdravih živali, pa je v nekaterih primerih prihod živali v zavetišče vseeno lahko smrtna obsodba.

 3. Zato ker boste dobili novega prijatelja …
 4. Hišni ljubljenčki so lahko najboljši prijatelji. Nudijo vam brezpogojno ljubezen in tovarištvo.

 5. Zato ker ste proti mučenju živali …
 6. Če želimo pasemskega psa, je edina pravilna odločitev nakup pri odgovornem in preverjenem vzreditelju, če nam pasma ni pomembna, pa je edino odgovorno, da psa posvojimo iz zavetišča, saj tako ne plačujemo delovanja mučiteljev (»šteparjev«), ampak podpiramo slovenska zavetišča.

Med oglasi na bolha.com le še čipirani hišni ljubljenčki!

Projekt »Posvojite prijatelja« je že lansko leto prinesel tudi ukrep za varnejše posvajanje hišnih ljubljenčkov: na bolha.com je mogoče oddati oglase za pse ali mačke le ob navedbi čipa matere ali mladiča. Tako je posvajanje in nakup živali bolj varno, omejuje se ilegalna trgovina z živalmi, povečuje pa se tudi osveščenost o tem, da je žival živo bitje in postane, ko jo enkrat posvojimo, naš družinski član.

 1. Zato ker podpirate zavetišča za živali in prostovoljstvo …
 2. Slovenska zavetišča vsako leto pod svojo streho sprejmejo na tisoče psov, mačk in drugih živali. Ko posvojite hišnega ljubljenčka iz zavetišča, naredite več dobrih stvari - rešite žival, podprete in pomagate neprofitni organizaciji ter s svojim dejanjem opogumite še druge.

 3. Zato ker vas stane manj …
 4. Za posvojitev iz zavetišča boste plačali dobrih 50 evrov, vaš novi štirinožni prijatelj pa bo cepljen, čipiran, veterinarsko pregledan in steriliziran/kastriran. Za vse našteto bi pri veterinarju odšteli 150 evrov in več.

 5. Zato ker boste posvojili žival, ki je bila v dobri oskrbi …
 6. Vsi psi, mačke in druge živali v zavetišču so v dobri oskrbi, saj za njih skrbi usposobljeno osebje in prostovoljci. Vsako žival pred vstopom v zavetišče pregleda veterinar, ki jo tedensko pregleduje, poleg tega jo tudi cepi. Osebje v zavetišču vsakodnevno spremlja njihove zdravstvene in vedenjske značilnosti in jih razvrsti v kategorijo zahtevnosti glede na njihove karakterne značilnosti.

 7. Zato ker vez z zavetiščem ostane …
 8. Zavetišče za živali nudi polno podporo tudi po tem, ko izbranega hišnega ljubljenčka odpeljete v domačo oskrbo. Če imate težave s svojim posvojenim prijateljem, se vedno lahko obrnete na strokovno podkovano osebje zavetišča, ki vam bo rade volje svetovalo.

Več o tem pišemo na skupnost.bolha.com.

Potrebujete pomoč?