TOBAČNA KADILSKA PIPA FAJFA VIGGO NIELSEN FAABORG SPECIAL

  • Cena: 70 
  • Šifra oglasa: 933989
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Lokacija: Osrednjeslovenska, Kamnik, Kamnik
Stanje: rabljeno

Več:

Prodam VRHUNSKO ročno izdelano tobačno kadilsko pipo fajfo iz svoje velike zbirke - VIGGO NIELSEN FAABORG SPECIAL, model volcano, v gladki izvedbi. Gre za dansko pipo izjemno priznanega mojstra izdelovalca pip Vigga Nielsna, ki slovi po izjemni kakovosti iz klasičnih danskih oblikah pip. Leta 1978 je Viggo prodal svojo uveljavljeno blagovno znamko in s svojima sinovoma odprl novo družinsko podjetje za izdelavo pip. Pipe so poimenovali po mestu Faaborg na Danskem. Viggo je kljub pokoju bil še vedno aktiven pri zasnovi in izdelavi pip, sčasoma pa sta podjetje v vodenje in izdelavo prevzela sinova Jorgen in Kai, slednji trenutno velja za enega od eminenc danskih oblik in izdelave pip, kamor redno zahajajo mlajši mojstri izdelovalci iz vsega sveta po nova spoznanja in tehnike izdelav pip.
Pipo odlikuje izdatna tobačna komora z debelimi stenami, ki zagotavlja hladno kajenje in preprečuje pregrevanje pipe, vrhunski flame grain oziroma navpični vzorec lesa, izjemen design, les najvišje kakovosti in brezhibna obdelava pip, s poudarkom na detajlih, brez kakršnih koli pomankljivosti. Pipa je v celoti izdelana ročno in je unikaten primer danske šole izdelave in kakovosti. Ustnik je ebonitni cumberland, v celoti izdelan ročno iz enega samega kosa ebonitne palice.

Pipa je bila nežno kajena in je praktično kot nova.

Ustnik je cumberland/marmoriran iz ebonita, kot nov, izdelan iz enega samega kosa ebonitne palice. Spoj med ustnikom in lesenim delom je ravno prav čvrst.

Pipa ima možnost uporabe 9 milimetrskega filtra.

Cena nove podobne pipe se giblje od 200-250 evrov, odvisno kje jo kupimo, plus poštnina in morebitne carinske dajatve.

Poštnino krije kupec, možen osebni prevzem v Kamniku ali Ljubljani.


DIMENZIJE CM:
Dolžina pipe: 14,5
Višina bovle: 5,0
Širina TK: 2,2
Globina TK: 4