Pompeji - Robert Harris

  • Cena:
  • Šifra oglasa: 7042554
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje: rabljeno

Več:

Robert Harris (1957) je avtor vrste zgodovinskih romanov, kot so Enigma, Veliki rajh 1964, Imperij in mnogi drugi. Dogajanje romanov umesti v določen trenutek človeške zgodovine, to pa preplete z zgodbami svojih likov. Prav preplet resničnih dogodkov in fikcije mu je izvrstno uspel v romanu Pompeji, ki je bil razglašen za zgodovinski roman leta. Zgodba se začne dva dni pred izbruhom vulkana Vezuv, ki je leta 79 iz obličja zemlje izbrisal rimsko mesto Pompeji. Spremljamo mladega inženirja Marka Atilija, zadolženega za delovanje Avgustovega vodovoda, ki z vodo oskrbuje četrt milijona ljudi. Njegov predhodnik je nepojasnjeno izginil, zaradi okvare na vodovodu se začno prazniti vodni zbiralniki, za nameček pa mu težave povzročajo še nepošteni in podkupljivi meščani. Atilij se odpravi na nalogo, da bi odkril vzrok za pomanjkanje vode, to pa ga odpelje severno od Pompejev, na pobočje Vezuva. Tam spozna, kako nemočen je človek proti silam narave.

Odlomek iz knjige

''Zaliv se je lesketal med drevesi in bil je dovolj blizu, da je razločil posamezne linije valov. Opazil je lesketajoče se vzorce pajčevin, ki so visele med listjem, in nenavaden roj mušic, ki se je vrtinčil pod vejo pred njim, ko so nenadoma izginile.
Sunek ga je zadel od zadaj in vrgel naprej. Vroč zrak, kot da bi odprl vratca peči. Nato mu je v ušesih nekaj počilo in svet je postal brezzvočen kraj upogibajočih se dreves in vrtincev listja.'' (str. 225)

Žepna knjiga je izšla leta 2004. Knjiga ima 292 strani in je kot nova.

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
1000 Ljubljana
Regija
Osrednjeslovenska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa Pompeji - Robert Harris
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa