Jana Drašler: NA ROBU MESTA, V SREDIŠČU SVETA

  • Cena:
  • Šifra oglasa: 245456
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Fužine
Stanje: rabljeno

Več:

Monografija z naslovom »Na robu mesta, v središču sveta: knjiga o cirkusu« obravnava zgodovinski razvoj pojava potujočega cirkusa, njegovo umeščenost znotraj družbe, specifični značaj njegove (re)prezentacije ter osebno izkušnjo cirkuške turneje. Avtorico zanimajo tako razmerja med predstavo in njenim družbeno-kulturnim ozadjem, kakor tudi razmerje med »zasebnimi« identitetami cirkuških artistov in tistimi, ki se oblikujejo v procesu predstave.
V prvem delu avtorica oriše zgodovino potujočega zabavljaštva pred vzpostavitvijo cirkusa kot institucije in pojasni, zakaj že od poznega 18. stoletja o cirkusu lahko govorimo kot o institucionalizirani obliki zabave. V drugem delu se avtorica sooča z nekaterimi metodološkimi postavkami antropološkega terensko-raziskovalnega dela in predstavlja terenski dnevnik, v katerem spremlja svoje videnje zakonskega para cirkuških vrvohodcev na nekajmesečni turneji. Za razliko od uvodnega dela besedila, ki skozi analizo cirkuške reprezentacije ponazarja pogled »od zunaj«, se drugi del posveča pogledu »od znotraj«. Za dnevniško obliko zapiskov se je avtorica odločila predvsem zato, da bi se čim bolj približala artistom, njihovim medsebojnim odnosom ter notranji dinamiki skupine.
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/jana-drasler-na-robu-sveta-v-srediscu-mesta-knjiga-o-cirkusu/ava2.64492668/
Prodam odlično ohranjeno, kot novo, knjigo. Mehka vezava, 300 str., format 13 x 20 cm. ISBN 978- 961-257-017-0. Cena 9,00 EUR + poštnina (ali osebni prevzem). 068 622-324. Sem v Ljubljani, na Fužinah.
Poglejte si še ostale moje oglase.

Podatki o uporabniku

Regija
Osrednjeslovenska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa Jana Drašler: NA ROBU MESTA, V SREDIŠČU SVETA
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa