Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • BENGALSKA MAČKA MUCKA BENGALKA SAMIČKA EKZOTIČNA MAČKA
  • BENGALSKA MAČKA MUCKA BENGALKA SAMIČKA EKZOTIČNA MAČKA
  • BENGALSKA MAČKA MUCKA BENGALKA SAMIČKA EKZOTIČNA MAČKA
  • BENGALSKA MAČKA MUCKA BENGALKA SAMIČKA EKZOTIČNA MAČKA

BENGALSKA MAČKA MUCKA BENGALKA SAMIČKA EKZOTIČNA MAČKA

Cena
750 €
Šifra oglasa: 2756809

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Jugovzhodna Slovenija, Metlika, Metlika

Opis oglasa

Prodamo bengalsko mačko samičko, igrivo in civilizirano. Navajena otrok, ljudi in bivanja v stanovanju.

Original leopard izgled! Izredno prijazna.

Mačka je potomka zdravih staršev in je primerna za HIŠNEGA LJUBLJENČKA . Sedanje bivalno okolje mačke so notranji prostori v hiši, je navajena na vse zvoke v hiši ter hišno higieno. Muca je zdrava, čipirana in pripravljena za predajo naprej.

OSTALE POSEBNOSTI:
Bengalska mačka je nastala s križanjem azijskega leoparda in domače mačke. Te mačke obožujejo vodo in plezanje. Čeprav niso poceni, imajo zaradi svoje lepote nemalo oboževalcev.

Od tretje generacije veljajo bengalske mačke za"udomačene". Vendar pa so zaradi svoje divje dediščine aktivne, živahne živali.
Bengalka je mačka, ki je zagotovo zabavna! Velja za pametno in učljivo - zato potrebuje veliko pozornosti, da usmeri svojo aktivnost na pravo pot. Ljubitelji bengalskih mačk pogosto menijo, da preprosto crkljanje in igranje ni dovolj za zaposlitev hibridne mačke. Ciljni trening in delo s klikerjem sta prav tako pomembna, kot ustrezno okolje, ki ne bo dopuščalo dolgčasa. Bengalske mačke rade plezajo in imajo zelo rade vodo. Varen izhod poskrbi, da bengalki ni dolgčas in lahko poteši potrebo po gibanju. Veliki vrt je seveda idealen, pri mirnejših živalih pa je dovolj tudi zavarovan balkon z veliko možnostmi za plezanje.
Bengalka je samozavestna, dominantna in včasih rahlo agresivna mačka. Zato lahko srečanje z drugimi, bolj teritorialnimi mačkami, povzroči težave. Kljub temu pa bengalka ne sme biti sama. Primerna družba so mirnejše pasme mačk kot sta perzijka ali britanska kratkodlaka mačka – dober odnos med živalma, ki živita skupaj je odvisen od značaja posamezne mačke.

Značaj bengalske mačke kasnejše generacije je bolj podoben drugim aktivnim pasmam mačk brez krvi divje mačke. Tudi reja hibridnih mačk se od tega trenutka le malo razlikuje od vrsti primerne vzreje ostalih aktivnih mačk. Varen izhod ali zavarovan balkon s številnimi možnostmi za igro, plezanje, praskanje in skrivanje, je idealen za bengalsko mačko, da se lahko ustrezno zaposli. Variirajte okolje bengalke in ji nudite zmeraj nove izzive. Skleda za vodo na balkonu? Majhen ribnik na varnem izhodu? Pustite vaši domišljiji prosto pot! Po nekaj tednih z bengalko vam kliker in ciljni trening ne bosta več tuja … inteligentne in miselne igre imajo bengalke še posebej rade! Obstajajo tudi inteligentne igrače za mačke, lahko pa si pomagate tudi s tistimi za pse. Ker bengalske mačke obožujejo vodo, je priporočljiva ravna, velika skleda z vodo za igro in zabavo – poleti zunaj, v hladnih dneh pa v kopalnici!

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
05.07.2020. ob 20:58
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
6030 -krat