Nizko vstopna električna negovalna postelja s trapezom - Inovia II 100

  • Cena: 700 
  • Šifra oglasa: 7451085
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje: rabljeno

Več:

Odlično ohranjena in visoko kakovostna, nizko vstopna električna bolniška postelja, z nizkonapetostnim (24V) napajanjem in s priloženim trapezom in trikotnikom za dvig. Z nastavljivo višino ležišča od 22cm do 77cm višine od nivoja tal. Postelja priznanega nemškega proizvajalca Burmeier, vrhunski model "Inovia 100", ki je robustnega dizajna s povišano nosilnostjo in spada v serijo negovalnih postelj visokega cenovnega razreda. Površina ležišča je zaradi večje širine bolj prostorna in primerna za vložek z dimenzijo 100 x 200cm. Ležišče je izdelano štiridelno s prečnimi lamelami katere so enostavne za čiščenje.
Negovalno posteljo je možno enostavno razstaviti in prav tako tudi hitro sestaviti. Sicer pa je za razliko od ostalih postelj okvir njenega ležišča izdelan v enem kosu kateri se ne razstavi na dve polovici, zato je za transport priporočljiv transportni kombi ali večja prikolica.
Priložena so navodila in račun z garancijo.

Postelja Inovia 100 je predvidena je za uporabo v bolnišnicah in v negovalnih objektih. Zaradi svojega izgleda, ter iznajdljive proizvajalčeve rešitve izdelave negovalne postelje pa je še najbolj primerna za domačo uporabo. Saj skorajda ne daje vtisa bolniške postelje temveč prej estetsko dovršen in hkrati praktičen kos domačega pohištva.

Električna negovalna postelja s vključenim pripomočkom za obračanje in dvigovanje - vogalnim trapezom s trikotnikom na zanki. Možno ga je namestiti v konzolo ob levi ali v konzolo ob desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika pa je nastavljiva po dolžini.
Na vsaki strani sta ob ležišču nameščeni dve dvodelni neprekinjeni varnostni premični ograji z zaklepom, ki varujeta pred padcem iz postelje. Ograji sta izdelani iz masivnega lesa in prevlečeni s furnirjem v barvnem dekorju bukve.
Negovalna postelja je postavljena na osmih izredno robustnih in vrtljivih kolesih s premerom 100mm. Vsak sklop koles se vrti v krogu 360° okoli svoje osi, kar omogoča enostavno premikanje postelje. Za preprečitev premika in fiksno pozicijo postelje v prostoru, ima vsak par sklopa skupno štirih koles povezavo po valjčnem zaklepu preko osi z vgrajeno centralno nožno zavoro.

Za električne nastavitve negovalne postelja Inovia 100 skrbijo skupno štirje sinhronizirani, ter mirno in tiho delujoči nizkonapetostni elektromotorji nemškega proizvajalca Linak s centralno nadzorno enoto. Elektromotorji Linak se v svetovnem merilu uvrščajo v sam vrh kakovosti tovrstnih izdelkov.
Dva motorja, ki sta posamično nameščena in estetsko skrita v masivnih posteljnih stranicah s kolesi, poskrbita za dvig in spust ležišča.
Ležišče postelje se v spuščenem stanju nahaja 22cm od nivoja tal, ob dvigu pa se brezstopenjsko poviša in sicer do največ 77cm od tal.
Možna je tudi nastavitev premika posteljnega ležišča v anti-Trendellenburg pololžaj, pri katerem je glava višja od stopal. Anti-Trendellenburg položaj zagotavlja dodatno olajšanje krvnega tlaka iz zgornjih delov telesa, kot so glava, vrat, skupaj z abdominalnim in genitalnim območjem. Pri posameznikih z višjo telesno težo pa pripomore pri sprostitvi dihalnih poti.

Preostala dva elektromotorja katera sta nameščena v skupni centralni enoti, ki se nahaja tik pod samim ležiščem (prikazano na 8. fotografiji tega oglasa), upravljata električni premik vzglavja do naklona 70° in električni premik vznožja do naklona 35°.
Nastavitev pod kolenskega pregiba vznožja s 10° spustom naklona se več stopenjsko nastavlja ročno s pomočjo dveh rastrskih zaskočnikov.
Možna je še nastavitev ležišča, ki preprečuje stiskanje uporabnikovega želodca, ali pa nastavitev za sedenje v pozicijo komfortnega stola.
Delovanje elektromotorjev se upravlja s priloženim 9-funkcijskim daljinskim upravljalcem, ki je z zaščito IP74 odporen na udarce, na pršenje vode in je preprost za rokovanje. Vsi elektromotorji negovalne postelje imajo visoko nosilnost in so zaščiteni proti prahu, ter proti vlagi z zaščito IPX4. Na spiralnem kablu pilota je pritrjen ključek za selektivno ali popolno zaklepanje funkcije delovanja negovalne postelje, oziroma za zaklep nastavljenega ležišča na točno določeno pozicijo.

Za napajanje poskrbi sodoben in varen nizkonapetostni 24V SMPS stikalni električni adapter. Z izolacijskim sistemom z vgrajeno primarno 1,5A varovalko in NTC-temperaturnim senzorjem za zaščito pred pregrevanjem ter pred prenapetostmi iz napajanja električnega omrežja kot je udar strele, ip.
Adapter SMPS v svojo okolico oddaja minimalne elektromagnetne valove. V stanju pripravljenosti prihrani porabo električne energije, hkrati pa za večjo varnost pri uporabi v elektromotorje postelje namesto 220 voltnega toka pošilja zgolj nizko 24-voltno napetost (fotografija št.20).

Ležišče je sestavljeno štiridelno iz lamelnih površin, ki s pomočjo elektromotorjev ponujajo velik nabor želenih nastavitev pozicij ležišča. Funkcije različnih nagibov in naklonov ležišča postelje olajšajo vsakodnevno nego in pripomorejo k udobnosti uporabe. Nekatere nastavitve pozicij njenega ležišča lahko učinkujejo tudi protibolečinsko in pomagajo proti otekanju nog.

Na straneh ležišča se nahajajo štirje preklopni ročaji iz trpežne umetne mase, ki preprečujejo nezaželeno premikanje posteljnega vložka. Celotna kovinska konstrukcija postelje je zatesnjena z elektrostatičnim postopkom in kvalitetnim prahom iz poliestra v kovisnko srebrni barvi. Zaključni pravokotni stranici pri vzglavju in vznožju postelje sta izdelani iz iverokala prevlečenega s furnirjem, v barvnem dekorju bukve.
Poleg priloženih varnostnih lesenih ograj in vogalnega trapeza s trikotnikom, ima negovalna postelja še veliko drugih možnosti za namestitev dodatnih pripomočkov proizvajalca kot na primer: stojalo za infuzijo, nosilec urinske steklenice, regulator električne antidekubitus blazine ter ostalih potrebnih pripomočkov za nego.

Ostale podrobnosti negovalne postelje:
- dimenzija ležišča postelje= 100 x 200cm
- zunanja dimenzija postelje= 115 x 220cm
- skupna teža postelje= 159kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spodnji povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Stik

MEDROPINI, Rok Pirc s.p.
Naslov
Pot na Novine 2
Mesto in poštna številka
2212 Šentilj v Slov. goricah
Regija
Podravska
Slovenija
Lokacija oglasa Nizko vstopna električna negovalna postelja s trapezom - Inovia II 100
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa