Polifunkcionalni negovalni voziček - Dietz Serena II

  • Cena: 300 
  • Šifra oglasa: 6992808
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje: rabljeno

Več:

Izredno funkcionalen in odlično ohranjen večnamenski invalidski voziček kateri je bil posebej razvit kot pripomoček za izvajanje vsakodnevne nege in tudi za uporabo kot počivalni invalidski voziček. Zaradi nadpovprečno širokega nabora možnosti njegovih nastavitvenih funkcij ponuja visoko stopnjo prijaznosti do svojega uporabnika kot tudi do njegovih spreminjajočih se individualnih potreb, hkrati pa ustreza visokim zahtevam negovalnega osebja. Izdelek nemškega porekla, priznanega proizvajalca rehabilitacijske opreme Dietz, model »Serena II«.

Polifunkcionalni počivalni invalidski voziček Serena II je v prvi vrsti udoben multifunkcijski negovalni voziček nastavljiv za vse dele telesa, ki pa se lahko uporablja še kot počivalnik za dolgotrajno sedenje ali ležanje. Prav zato je primeren za uporabo tudi kadar je v sočasni uporabi električna negovalna postelja, uporabnik postelje pa ne želi nenehno ležati na njej.

Invalidski voziček Dietz Serena II z odličnim mehko oblazinjenim sedežem, s polnilom iz udobne pene debeline 10cm, katera je oblečena v posebne prevleke izdelane iz Dartex materiala, ki je zračen, trpežen in prijeten na dotik. Enako kot sedež sta mehko oblazinjeni obe bočni stranici z nasloni za roke in naslon za glavo. Prevleke vseh naštetih so snemljive na zadrgo in pralne.

Celoten sedež vozička je anatomsko oblikovan in se poleg nagibov za individualno nastavitev na potrebe posameznega uporabnika lahko nastavlja po globini kot tudi po širini. Širina sedeža je nastavljiva od 38cm do 45cm. Globina sedeža pa je nastavljiva od 41 do 50,5cm globine.
Nagib sedežne površine je brezstopenjsko nastavljiv od -8° do +30° naklona. Nagib hrbtnega naslona je nastavljiv od -9° do +30°.
Z naklonom sedežne površine na -8° in naklonom hrbtnega naslona na -9° se sedežna površina skupaj s hrbtnim naslonom pomakneta naprej toliko, da svojemu uporabniku olajšata usedanje na sedež in vstajanje iz sprednje strani sedeža vozička.
Višina hrbtnega naslona meri 54cm. Z možnostjo dodatne brezstopenjske nastavitve do 59cm višine hrbtnega naslona.

Celoten sedež je izredno prilagodljiv, komforten in ergonomsko oblikovan. Funkcije nastavitev naklonov celotnega sedeža se upravljajo na krmilnem ročaju za spremljevalca. Na sredini ročaja se nahajata dva ločena sprožilca za upravljanje naklona sedežne površine in za upravljanje naklona hrbtnega naslona. Za nastavljanje naklonov skrbita dve plinsko tlačni vzmeti kateri se nahajata pod sedežem in sta povezani na oba sprožilca na ročaju za spremljevalca.

Krmilni ročaj za spremljevalca je ergonomsko oblikovan in oblečen v nedrsečo peno, ki je udobna na dotik. Ročaj se več stopenjsko nastavlja od 107cm do 120cm višine, od nivoja tal. Na ročaju se poleg sprožilcev za upravljanje naklonov sedeža vozička nahajata še dodatni zavori za spremljevalca. Dodatni zavori s funkcijo parkirne zavore (blokada koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Obkolenski zavori s podaljšano zavorno ročico za uporabnika vozička sta nameščeni ob vsaki strani sedeža.

Naslon za glavo je anatomsko oblikovan in s pomočjo hitro sprostitvenega vijaka nastavljiv po višini, brez stopenjsko v sklopu 23cm.
Vijak za nastavitev višine naslona za glavo se nahaja na zadnji strani naslona. Za optimalno namestitev glave so nad vijakom za nastavitev višine, še trije dodatni vijaki s stopenjskimi zglobi, preko katerih je naslonu za glavo možno nastaviti tudi druge pozicije naklonov in zamikov v vse smeri. Po potrebi je naslon za glavo tudi popolnoma in enostavno odstranljiv iz vozička.

Naslona za roke sta mehko izdelana in protizdrsno teksturirana, pod vsakim naslonom se nahaja oblazinjena bočna stranica. Naslona za roke merita po dolžini 35cm, z možnostjo podaljšanja za dodatnih 8cm.
Višino naslonov za roke je možno nastaviti po višini v več stopnjah. Od 17,5cm do 28cm višine od nivoja sedeža, kar med drugim pride prav za oporo pri lažjem vstajanju iz sedeža vozička in obratno. Oba naslona se lahko skupaj z bočnima stranicama popolnoma sname iz vozička tako, da se uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička.

Naslona za noge z mehko oblazinjenima oporama meč imata ogromno možnosti za nastavljanje in prilagajanje individualnim potrebam uporabnika. Z nastavljivo dolžino od 40cm do 52cm. Med seboj se neodvisno dvigneta do 90° navzgor - do popolne izravnave s površino sedeža. Naslona nog s funkcijo brezstopenjske nastavitve širine, v sklopu 8cm.
Vsako oblazinjeno oporo meč je možno brez stopenjsko nastaviti po višini v sklopu 12cm. Premakne se lahko bolj navzven, ali bolj navznoter po globini v 5 stopnjah in sklopu 6cm in tudi po širini v 7 stopnjah in v sklopu 8cm. Obe opori meč se neodvisno prilagajata nogam uporabnika tudi po naklonu, lahko se ju pritdri na točno določeno pozicijo.

Črni platformi za stopala sta opremljeni s protizdrsnima trakovoma. Trakova razbremenita noge in zagotavljata več počitka, hkrati pa preprečujeta ne želen zdrs nog nazaj za platformama. Možna je tudi nastavitev naklona obeh platform za stopala od 0 do 32°.
Platformi za stopala sta odmični navzgor, opori za meča sta odmični na stran.
Za popolnoma neoviran dostop iz sprednje strani vozička pa sta naslona za noge skupaj s platformama za stopala in oporama meč skrajno odmična vse do zadnjih koles, ali popolnoma odstranljiva iz nosilcev naslonov in vozička.

Zadnja dva velika kolesa z aluminijastim pogonskim obročem in alu platišči, s pnevmatikama z odličnim profilom in s premerom kolesa 24" sta ozka za minimalno trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in za njegovega morebitnega spremljevalca.
Ob pritisku na gumb v sredini natične osi sta oba zadnja kolesa enostavno in hitro snemljiva iz konstrukcije vozička.
Prednja dva kolesa sta vrtljiva okoli svoje osi v polnem 360° krogu. Primerna za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pločniki, neraven teren, poškodbe, vrzeli v vozišču, ip. Oba prednja kolesa sta nastavljiva po višini v 3 stopnjah, ter v sklopu 3cm.

Ob zadnjem levem in desnem pogonskem kolesu vozička sta nameščena varnostna koleščka katera sta namenjena varovanju uporabnika proti prevrnitvi nazaj na hrbet. Nastavljiva sta je v 5 stopnjah višine v sklopu 8cm. Ob spremljevalčevem pritisku z nogo na nosilec vzvoda koleščka pa se olajša privzdig prednjih koles vozička in posledično pripomore pri enostavnejši premostitvi robnikov, pločnikov, ter drugih podobnih ovir.

Negovalni počivalni polifunkcijski invalidski voziček je precej razstavljiv in tudi nekoliko zložljiv za lažji transport z osebnim vozilom, ali za hrambo ob neuporabi.

Ostale podrobnosti:
- širina sedeža (nastavljiva)= od 40 do 45cm
- globina sedeža (nastavljiva)= od 41 do 50,5cm
- višina hrbtnega naslona (nastavljiva)= od 54 do 59cm
- višina sedeža= 55cm
- skupna širina vozička= 64cm
- skupna dolžina= 131cm (brez naslonov za noge= 101cm)
- skupna višina= 117cm
- skupna teža= cca. 40kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spodnji povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Lokacija oglasa Polifunkcionalni negovalni voziček - Dietz Serena II
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa