SPOT - osebni satelitski sledilec za športnike

  • Cena: 130 
  • Šifra oglasa: 977355
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Osrednjeslovenska, Ljubljana Bežigrad, Črnuče
Stanje: novo

Več:

SPOT je dvosmerni satelitski sledilec za vse zahtevne adrenalinske športe, kjer lahko pričakujemo življensko ogroženost. Za delovanje ne potrebuje SIM kartice mobilnega operaterja, saj deluje preko satelitskega omrežja. Družinski člani in prijatelji nam lahko preko spletne strani sledijo, ob ogroženosti pa lahko prikličemo pomoč..

SPOT ZA SVOJE DELOVANJE POTREBUJE NAROČNINO, SKLENJENO Z OPERATERJEM PREKO www.findmespot.com

SPOT Gen3™ omogoča pošiljanje prednastavljenih sporočil s trenutno lokacijo in obveščanje reševalnih služb iz najbolj odročnih lokacij po celem svetu. Nudi nastavitev intervala sledenja, aktivacijo na podlagi senzorja gibanja in dolgo življensko dobo baterije.

*SOS: S pritiskom na gumb.
Ko se aktivira, bo SPOT pridobil natančne koordinate iz omrežja GPS in vsakih pet minut do preklica oziroma dokler so baterije polne pošiljal lokacijo skupaj s sporočilom v sili, mednarodnemu odzivnemu centeru GEOS. Center za obveščanje pošlje obvestilo ustreznim reševalnim službam, ki temelji na vaši GPS lokaciji in osebnih podatkih - ki lahko vključujejo lokalno policijo, obalno stražo, veleposlaništvo vaše države, ali druge službe za iskanje in reševanje v sili.
POMEMBNO:
Tudi če SPOT ne more pridobiti točne lokacije iz omrežja GPS bo še vedno poskušal poslati klic v sili centru GEOS - sicer brez natančne lokacije, da še naprej spremljajo nadaljnja sporočila.

*HELP: Opozorite svoje osebne stike, da potrebujete pomoč v situaciji, ko ni ogroženo življenje. (okvara vozila,plovila,...)
KAKO DELUJE:
Ko se aktivira, SPOT pridobi lokacijo iz omrežja GPS in ga skupaj z "HELP" sporočilom posreduje preko SPOT satelitskega omrežja vsakih pet minut za eno uro ali do preklica. Vaši stiki bodo prejeli SMS-sporočilo, vključno s koordinatami ali e-pošto s povezavo do Google Maps ™, ki prikazuje vašo lokacijo.
POMEMBNO:
Tudi če SPOT ne more pridobiti točne lokacije iz omrežja GPS bo še vedno poskušal poslati sporočilo "HELP" - sicer brez natančne lokacije, vsem vašim prednastavljenim stikom.

*Check In: Naj družina in prijatelji vedo, da ste v redu tudi, ko ste izven območja mobilnega signala. Pošljite prednastavljeno SMS sporočilo z GPS koordinatami ali e-pošto s povezavo do Google Maps ™. S pritiskom na gumb, se sporočilo pošlje prek elektronske pošte ali SMS-a do 10-im vnaprej določenim stikom, hkrati pa se lokacija shrani v vašem SPOT računu za kasnejšo uporabo. Vaše shranjene točke poti je mogoče enostavno integrirati v SPOT Shared ali SPOT Adventure računa.
KAKO DELUJE:
Ko aktivirate svojo SPOT napravo in odprete račun, lahko kadarkoli spremenite stike in prilagodite vaše sporočilo. Ko pritisnete na "Check In", boste poslali eno prednastavljeno sporočilo vašim stikom. Le-ti bodo prejeli SMS-sporočilo, vključno s koordinatami ali e-pošto s povezavo do Google Maps ™, ki prikazuje vašo lokacijo.

*Custom Message: Ostanite v stiku, tudi ko ni mobilnega omrežja, tako da pošljete prednastavljeno sporočilo.
Pred odhodom ustvarite sporočilo, katerega lahko kasneje pošljete vašim stikom, skupaj z GPS koordinatami. Do prednastavljenih sporočil, kot tudi do "Check In" sporočil lahko dostopate tudi kasneje preko uporabniškega računa. Tam vidite tudi vse svoje poti, povežete SPOT račun z SPOT Adventures™, shranite zemljevide vaših dogodivščin, in obogatite zgodbo s fotografijami in blogom.
KAKO DELUJE:
Ko aktivirate svojo SPOT napravo in odprete račun, lahko kadarkoli spremenite stike in prilagodite vaše sporočilo. Ko pritisnete na "Custom Message", boste poslali eno prednastavljeno sporočilo vašim stikom. Le-ti bodo prejeli SMS-sporočilo, vključno s koordinatami ali e-pošto s povezavo do Google Maps ™, ki prikazuje vašo lokacijo.

*Tracking: Omogočite prijateljem in družini, da sledijo vašemu napredku preko spleta, v skoraj realnem času in shranite točke, tako si lahko kadarkoli ogledate celotno pot.
KAKO DELUJE:
Ko vključite način za sledenje, SPOT pridobi in pošlje vaše GPS koordinate na vaš SPOT račun. Če želite lahko ustvarite tudi "SPOT Shared Page", ki vam omogoča, da s pomočjo osebne povezave delite svoje poti s prijatelji in družino,v skoraj realnem času. Lahko naredite svojo skupno stran, katero nastavite kot zasebno ali javno. Izbira je Vaša! Vse kar morate storiti je, da delite URL s prijatelji in družino. Naložite svoje poti na SPOT Adventures™, socialni portal, kjer lahko nastavite profil, pišete blog in delite svoje SPOT dogodivščine.

*POMEMBNO!
Za popolno delovanje SPOT™ naprav je potrebno izdelek registrirati in skleniti naročnino za storitve satelitskega omrežja in obveščanja, sklenete pa jo lahko na SPOT GEN3™ spletni strani

Paket vsebuje:
SPOT GEN3™
4 baterije AAA Energizer® Ultimate Lithium
nosilni trak
vponka (karabin)
USB kabel

SPOT GPS SOS. Prvi sledilno javljalni pripomoček, ki za posredovanje podatkov uporablja izključno satelitske signale (ni potrebna GSM SIM kartica). Zaradi dobre pokritosti s signalom (neodvisno od GSM omrežij) bo zadovoljil širok krog uporabnikov.

V primeru, ko potrebujete zdravstveno pomoč ali ste nekje obtičali in ni mogoče dobiti signala, da bi poklicali svojce ali prijatelje preko mobilnega telefona, je uporaba SPOT-a edina rešitev. V nujnih primerih vam nudi nujno pomoč. Vsakdo, ki dela ali potuje v oddaljenih območjih ali živi na področju, kjer je večja verjetnost slabih vremenskih razmer in naravnih nesreč, ve, kako hitro se lahko razmere spremenijo in kako hitro se lahko človek znajde brez komunikacije z zunanjim svetom. Prav zaradi tega je SPOT odličen pripomoček za preživetje in v pomoč v primeru nesreč.

SPOT nudi komunikacijo s prijatelji in bližnjimi, kadar to želite in nujno pomoč, ko in kjer jo potrebujete. Ker uporablja 100% satelitsko tehnologijo, deluje po vsem svetu, tudi tam, kjer mobilni telefoni ne delujejo. Prikaz pokritosti s signalom najdete tukaj (v angleškem jeziku).

Na kopnem ga uporabljajo ekstremni športniki, pohodniki, izletniki, plezalci, gorski kolesarji, alpinisti, vojaki, smučarji, snowboarderji, popotniki, treking športniki in drugi.

Na vodi ga uporabljajo kajakaši, kanuisti, jadralci, ribiči in drugi.

V zraku ga uporabljajo poslovni potniki, jadralni padalci, piloti jadralnih letal, helikopterjev, balonov in drugi.

Karakteristike:
Izjemno priročen - omogoča enostavno prenosljivost.
Spletni prikaz vašega napredka in sporočil (zaščiten z geslom).
Funkcija HELP*: na pomoč pokliče prijatelje ali družino ter jim pošlje sporočilo in vašo natančno lokacijo
Funkcija TRACK*: omogoča pošiljanje vaše trenutne lokacije vsakih 10 minut. Tako vam lahko vaši prijatelji in družina sledijo preko sistema Google Maps. Z enkratnim vklopom je funkcija aktivna 24 ur. Potem jo je potrebno zopet aktivirati.
Funkcija CHECK IN*: pošlje sporočilo in vašo trenutno lokacijo vašim prijateljem, družini.
Tipka ALERT 9-1-1: Pokliče reševalce (GEOSS ALIANCE International rescue center) ter jim sporoči vašo natančno lokacijo. Center preveri verodostojnost sporočila, hkrati steče reševalna akcija na lokalnem področju.
Velikost naprave: 111 mm x 69 mm x 44 mm
Teža: 209 g
Vodoodporen do 1m globine do 30 min. (plava na vodi)
Deluje z dvema AA baterijama
Avtonomija:
vklopljen, neuporabljen: do enega leta
z vklopljeno funkcijo sledenje (track): do 14 dni
z vklopljeno funkcijo SOS (911): do 7 dni
z uporabo funkcije check in: 1900 sporočil
Naročnine:

Za uporabo je potrebno napravo registrirati na spletni strani. Ob registraciji je potrebno plačati letno naročnino. Naročnina zajema:
SOS; neomejena uporaba
CHECK IN; neomejeno število e-mail sporočil, 200** SMS sporočil, vsako naslednje SMS
HELP; neomejeno število e-mail sporočil, 200** SMS sporočil, vsako naslednje SMS
Za uporabo funkcije TRACK je potrebno doplačati (letna naročnina). Omogoča spremljanje gibanja naprave z uporabo Google Maps™ (zaščiteno z geslom).

Naročnine in dodatna SMS sporočila se plačujejo preko uradne Spot spletne strani.

Osnovni komplet:
Naprava, navodila za uporabo, dve AA bateriji.

* - Kontakte (GSM številke in e-mail naslove) predhodno vpišete v spletni aplikaciji. Do 10 GSM številk in do 10 e-mail naslovov za vsako funkcijo (TRACK in CHECK IN skupaj ter ločeno HELP).
** - Pošiljanje enega SMS sporočila na 10 GSM številk se obračuna kot 10 poslanih sporočil.


NOV ORIGINALNO ZAPAKIRAN. Cena na spletni strani ponudnika storitve findmespot.eu znaša 178,00 eur plus ddv.
Več si lahko preberete na https://www.findmespot.eu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=31

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
1000 Ljubljana
Regija
Osrednjeslovenska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa SPOT - osebni satelitski sledilec za športnike
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa