Hiša, Obalno-kraška , Vremski Britof, VAREJE, samostojna, 235 m2, p... (prodaja)

 • Cena: 180.000 
 • Šifra oglasa: 2480123
 • Objavljen:
 • Do poteka še:
 • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Lokacija: Obalno-kraška, Vremski Britof, Vremski Britof
Vrsta hiše: Samostojna
Število nadstropij: Enonadstropna
Vrsta hiše (gradnja): Zidana hiša (beton, opeka)
Število sob: 3
Bivalna površina: 235,00 m²
Površina parcele: 2.417,00 m²
Leto izgradnje: 1988.
Leto zadnje prenove: 2002.
Balkon/zaprti balkon/terasa: Balkon, Terasa
Energetski razred: G (250 do 1000 kWh/m2a) - HR
Številka objekta: Vareje 18

Ogrevanje:

 • Peč na drva
 • Klimatska naprava: Da

Podatki o objektu:

 • Novogradnja

Več:

Hiša samostojna 235 m2 na treh parcelah 2.417 m2, Obalno-kraška , Vremski Britof, VAREJE 18, površine vseh parcel 18.815m2
Hiša in lokacija terenov so z potencialom.
Hiša z pogledom, čisto, tiho - izolirano (zadnji objekt na robu vasi in gozda) Za 180.000,00 Evrov prodam celotno premoženje na Varejah, hišo in vse parcele 18.815m2 .
Prodaja nekretnin a) hiše z tri zemljišča in b) vseh ostalih parcel.
a+b naj bi bila v kompletu , ali pa ločeno po dogovoru samo ako se istočasno vdobijo kupci za oboje.

Družinska hiša zavzema 128m2 površine na parceli 365/12 in ima približno 235,3 m2 skupne uporabne bivalne površine (brez upoštevanja podstrešja), in se nahaja na treh parcelah skupne površine 2.417 m2 (365/12 - 620m2, 460- 642m2 in 461-1155m2, K.O.2465 Vareje). Vse tri parcele spadajo v območje najboljših kmetijskih zemljišč. Zemljišča ki se ne dotikajo zgoraj omenjenih imajo vsa skupaj 16.398m2. Skupna površina treh zgoraj navedenih parcel z hišo, in vseh drugih dislociranih parcel, ki so v lasti je 18.815 m2. Dislocirane parcele so kmetijska in gozdna zemljišča ( gozdovi, polja, pašniki, sadovnjaki ki so različnih kategorij vrednosti).
Vsi dokumenti so čisti, vsa potrebna dovoljenja v skladu z vsemi zakoni v RS in so na voljo za prodajo, brez omejitev ali dolgov. Energetska iskaznica stavbe Vareje 18 , Št. 2019-432-337-76872 . Kompletna hiša je od 2019. zavarovana z alarmom.
Zemljišče se nahaja na Primorskem Slovenije, Občina Divača , 6217 Vremski Britof. Naselje Vareje se nahaja v Brkinih na cca.633m nadmorske višine. Naslov hiše je Vareje18. (Glej google maps). Naselje Vareje je po tipologiji naselje tipa A, kot agrarna vas kjer prevladujejo kmetijske in stanovanjske namene. Razdalja po cesti do občinskega središča Divača je 10,5 km, 41 km je do Kopra in do Ljubljane 81 km. Vareje se nahajajo v območju UNESCO parka ŠKOCJANSKE JAME.......
Hiša je bila zgrajena 1988g., terasa z lopo je dograjena 2002g.,a prva zgrajena stavba na parceli je lesena hiška iz 1975g. Gradbeno dovoljenje št.351-238/88-200 je od 07.02.1990.( pri občini Sežana v potpisu so Bogdan Colja in Vlado Mijač). V pritličju imamo uporabno površino 102 m2. Prvo nadstropje ima površino 136 m2. , Od tega je 30m2 v sončni terasi z čudovitim odprtim razgledom. Mansarda ima 100 m2. Trenutno za dostop podstrešju uporabljamo preklopne lojtre. Podstrešje je nedokončano in ima povezavo z dimnikom in se njegova celotna površina lahko praktično uporabi, zlasti v višjem delu za katne pojstle ali podobno.Na robovih je višina 1,4m).
V pritličju sta dve garaži (22,7m2 in 21,9m2), ter velika delavnica z WC-jem in tušem (27m2). V podaljšanju v pritličju je še odprta garaža pod teraso (30m2). Dostop nadstropju je mogoč z dve strani. Po severnimi stopnicami do vhoda po dolgem hodniku,ali po južnimi stopnicami takoj v dnevno sobo s kuhinjo črez teraso. Prvo nadstropje ima eno veliko kopalnico z WC-jem, in tri spalnice (vsaka po 11m2), od katerih sta vhodi v dve sobe iz hodnika, in eden iz dnevne sobe z kuhinjo (22,3m2). Iz dnevne sobe in vseh treh spalnic je izhod na natkriti skupni balkon. V hiši so priključki za 220v (enako tudi trifazni priključek). Priključitev na sistem oskrbe z pitno vodo imamo na lokalnem neizčrpnem viru. Vodna uprava RS od tam dobavlja vodo za vas Vareje in Barko. Telefonska povezava je v pritličju hiše in na nadstropju. V kuhinji+dnevni sobi ter delavnici v prtičju, ki obstajajo povezave z dimnikom. Gorivo - les iz lastnih gozdov, je jasno, da ni problem.
Tukaj je še posebna stavba, lesena hiša z verando v rožah ki zaseda vse skupaj 38m2 prostora(notri so 3-6 ležišči, 17,5m2). Na raspolagi je letna kuhinja z priključkom na pitno vodo, peč na drva, elektrika in telefon. Nahaja se 20 metrov od hiše in se lahko uporablja neodvisno od hiše, razen uporabe stranišča, ki je na voljo v pritličju hiše v delavnici. Položaj hiške je zaznamovan v evidenci kot pomočni objekt. Streha ima povezavo z cisterno za deževnico 8m3, in za zalivanje vrta lahko zmanjšamo strošek na vodo iz vodovoda. Med stanovanjsko stavbo blizu drvarnice (katera je pod stopnicami) in leseno hiško je na raspoloago betonski nadkriti žar z dimnikom.
Pri ugotavljanju lokacije - na Google Maps lahko pomagajo:
Cerkvica Sv.Socerb na 817m nadm.višine ( pri vasi Artviže) je naj višji vrh Brkinov ki ima položaj z lepim panoramskim razgledom. Proti severu vidimo Julijske Alpe, Karavanke(ob lepem vremenu tudi Triglav ). Desno proti vrhu Vremščice in Nanosa (repetitor), boste videli prvo skupino hiš pod vama, to je naselje Vareje. Vareje št.18 je stavba z vzdolžno proti vama obrnjeno belo streho, ki se nahaja na petdeset metrov ob robu pobočja in na začetku gozda. Pod Varejam je vasica Barka. Prva vas v vašem ozadju so Artviže (pogledom proti jugu, lahko sledimo gorski venec vse od Slavnika (repetitor)na levo vse do Učke ali Risnjaka (Hrvaška) in Snežnika SLO. V naravi v okolju živijo srne, jeleni, zajci, veverice, puhi, divji prašič in različne vrste ptic, ki jih pogosto slišimo ali vidimo z daljnogledom ali brez, tudi iz terase ali balkona hiše. Ta del zelenih Brkinov se nahaja približno 7 km po cesti do Škocjanskih jam, ali do športnega letališča Vremščica, ter 16 km do kobilarne Lipice in pršutarne Lokev. Približno 400m od hiše potekajo krožna planinska pot in kolesarska pot. Ogled rudniške dediščine črnega premoga se nahaja v Vremskem Britofu. Planinci lahko imajo poldnevni izlet iz vasi z avtom pod Vremščico 15min, pod Nanos 20min,ali Slavnik 25min. Pri Kozini je pa slovenska tranferzala najdaljša označena slovenska planinska pot ki seže od Maribora do Ankarana.
Razen življenske - privatne uporabe hiše in kmetije, po vsemu obstajajo možnosti iskoriščevanja pozicije skozi nekakšno obliko storitve v turistični dejavnosti. Na širšem področju uspešno deluje le nekaj domačij katere se ukvarjajo z kmečkim turizmom. Lastnosti Vareje 18 imajo velik potencial. Od zadnje hiše iz vasi 350m je do dvorišča hiše urejena asfaltirana cesta. Hiša je na izolirani poziciji ki garantira tišino v naravi. Po potrebi je možno takoj pri hiši enostavno urediti parkirišče za veliko avtomobilov,a na ostali površini organizirati vrt, igrišče, njivo, sadovnjak...
V gozdu obstajajo leska, bukev, kostanj, hrast, smreka. Po robovih travnikov so različne vrste vegetacije in čisto sadje na super čistem zraku. Sezonsko sadje tepke, češnje, slive, jabolke, hruške, ali zelenjava iz vrta nas razveselijo že v bližini vasi. Čebelarstvo je aktivnost pri mnogih družinah v okolju. Potem pa še sprehodom po gozdnimi cestami najdemo , veliko vrst gob, jabolko, šipek, kostanj, bezgo, lešnik, divje jagode, nekaj borovnic, regrat, in veliko vrst različnih zdravih rastlin ...

Stik: Bojan Grlica
0911518816
bojan.grlica@gmail.com

Avtobusna postaja: da
Nadstropje: P + 1 +M
Kraj ali naselje: VAREJE
Naslov: Vareje 18
Posredovanje: prodam
Skupno št. nadstropij: 2
Več prakirnih mest: da
Vpisano v zemljiško knjigo: da
Telefon: da
Kabelski internet: da
Šifra pri prodajalcu: Vareje 18
Ime in priimek agenta: Bojan Grlica
Tel. številka: 00385 911518816
Elektronski naslov: bojan.grlica@gmail.com
Stanje objekta: rabljeno
Park, zelene površine: da
Energetski razred: G (210+ kWh/m2a)

Dovoljenja in potrdila:

 • Lastniški list
 • Gradbeno dovoljenje
 • Uporabno dovoljenje

Vrsta parkirišča:

 • Garaža
 • Zunanje pokrito parkirišče
 • Zunanje nepokrito parkirišče

Funkcionalnost in druge lastnosti:

 • Alarmni sistem
 • Kopalna kad
 • Kabina za prhanje

Kopalnica s straniščem:

 • Število kopalnic s straniščem: 2

Drugi objekti in površine:

 • Dvorišče/vrt
 • Shramba/lopa
 • Žar
Lokacija oglasa Hiša, Obalno-kraška , Vremski Britof, VAREJE, samostojna, 235 m2, p...
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa