Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)
  • Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)

Lokacija hiše: Rateče-Planica, 272.00 m2 (prodaja)

Cena
330.000 €
  • Potrebuješ kredit?
Šifra oglasa: 7647449
  • Bivalna površina
    272,52 m²
  • Leto izgradnje
    1967

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Gorenjska, Kranjska Gora, Rateče-Planica
Število nadstropij
Večnadstropna
Vrsta hiše (gradnja)
Zidana hiša (beton, opeka)
Vrsta hiše
Vrstna
Bivalna površina
272,52 m²
Površina parcele
1.047,00 m²
Leto izgradnje
1967
Leto zadnje prenove
2020
Vrsta cene
Skupna cena

Opis oglasa

V osrčju vasi Rateče prodamo urejeno večstanovanjsko hišo primerno za osebno bivanje in oddajanje posameznih bivalnih delov.
Vas Rateče se nahaja v občini Kranjska Gora. Vas leži na planoti pod tromejo Slovenija, Avstrija, Italija. Obdana je z visokimi vrhovi Julijskih Alp na jugu in Karavankami na severu. Rateče so odlično izhodišče za izlete, pohode v gore, kolesarjenje, nordijsko in alpsko smučanje. Kolesarske poti, tekaške proge in znana smučišča v Kranjski Gori in na Trebižu dajejo možnost obiskovalcem večdnevni oddih skozi celotno leto. Vsako leto v Planici poteka svetovni pokal v smučarskih poletih, ki je edinstven svojevrsten praznik za vso Slovenijo.
1. Osnovne informacije o hiši:
Večstanovanjska hiša je prostorna, svetla, vseskozi skrbno vzdrževana. Hiša v velikosti 272,52 m2 tlorisne površine stoji na 363 m2 veliki parceli, na kateri je še dvorišče, ki ga zaključuje gospodarsko poslopje. Hiša je grajena v treh etažah (P+N+M), katere lahko vsaka predstavlja samostojni posamezni del stavbe. Hiša je sicer starejše gradnje, vendar so bile posamezne etaže v preteklosti postopoma renovirane in v letu 2020 dodatno prenovljene. Nosilne stene v pritličju so iz opeke in kamna v debelini 50 do 70 cm. V nadstropju so nosilne stene iz ISO-SPAN zidakov. V mansardi so stene delno zidane, delno iz mavčnih-gips plošč. Medetažne plošče so armirano betonske. Plošča nad mansardo je deloma armirano betonska, deloma pa je izvedena iz mavčnih gips plošč. Hiša je izolirna in sicer v kombinaciji heraklitha, stiropora in porolita. Okna so lesena dvokrilna. V mansardi so vgrajena strešna okna Velux. Streha je bila obnovljena leta 2003 in je pokrita s temnimi strešniki Bramac. Hiša se centralno ogreva preko radiatorjev s pečjo na olje, ki se nahaja v prvem nadstropju. V letu 2018 je bila v pritličju vgrajena peč - štedilnik na trda goriva za dodatno ogrevanje, ki je povezana z osnovnim ogrevalnim sistemom.
Hiša se prodaja z vso opremo razen starih skrinj, bele tehnike, opreme kabineta v pritličju in premičnin: razno orodje, posoda, slike, drva…
Gospodarsko poslopje v velikosti 67,9 m2 zaključuje dvorišče. Zajema zidan velban prostor za druženje, kjer za prijetno počutje poskrbi toplota kamina. Nad prostorom so pozidane stene, ostali del je lesen. Objekt je bil delno obnovljen leta 2020.
Na dvorišču se nahaja letna kuhinja in pokrit prostor za prijetna poletna druženja.
2. Razporeditev prostorov:
Pritličje obsega kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, shrambo, hodnik, kopalnico, wc, kabinet – sobo s skupno bivalno površino 68,95 m2 in vežo v velikosti 16 m2.
Nadstropje zajema kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, sobo, hodnik, kopalnico in wc v skupni bivalni površini 83,03 m2 ter pokrito teraso velikosti 9,6 m2 in kurilnico v velikosti 9,29 m2. V nadstropje je vgrajena finska savna.
V mansardi so tri sobe, kuhinja, dnevna soba, kopalnica in wc. Skupna bivalna površina je 77,85 m2.
Klet obsega 7,8 m2 uporabne površine.
3. Priključki
Hiša je priključena na osnovno infrastrukturo (električno in javno vodovodno omrežje – dva ločena števca). Priključena je na javno kanalizacijo in ločenim priključkom na meteorno kanalizacijo.
4. Lokacija:
Hiše se nahaja na lepi urejen lokaciji v središču vasi Rateče. Lokacija omogoča prijetno bivanje, preživljanje prostega časa in nudi odlično izhodišče za izlete, alpinizem, kolesarjenje in smučanje.
5. Dodaten nakup
Možen je dodatni nakup zemljišča v neposredni bližini, oddaljen cca 150 m v velikosti 684 m2. Na zemljišču stoji gospodarski objekt. Zgrajen je iz pol-brun, betonskega tlaka in pokrit z betonskimi strešniki. Osnovni objekt je bil kasneje začasno povečan za potrebe hleva. Na zemljišču stoji še montažna lopa za shranjevanje orodja in topla greda. Možna je ureditev parkirišč.
6. Ostalo
ZK urejeno. Vseljivo po dogovoru.
Pogoj prodajalca za sklenitev posla: kupec je dolžan povrniti del stroška prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti.

ORIDOM nepremičnine
tel.: 031/256-560, Ivan Orešnik
info@oridom.si
Strokovnost, bogate izkušnje, profesionalni odnos.

Zemljevid

Dodatne informacije

Stanje objekta

  • Prenovljeno
Oglas je objavljen
04.08.2021. ob 12:12
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1215 -krat