Počitniški objekt, Gorenjska, Mojstrana, Dovje, hiša, 344,00 m2, pr...

 • Cena: 580.000 
 • Šifra oglasa: 1417262
 • Objavljen:
 • Do poteka še:
 • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta cene: Skupna cena
Posredovanje: Prodam
Lokacija: Gorenjska, Kranjska Gora, Dovje
Vrsta nepremičnine: Hotel
Površina objekta: 344,00
Površina okolice hiše: 1.057,00
Leto izgradnje: 1978
Leto zadnje prenove: 2020
Vrsta gradnje: Obnovljeno
Energetski razred: E (105 - 150 kWh/m2a)

Več:

Počitniški objekt, Gorenjska, Mojstrana, Dovje, hiša, 344,00 m2, prodam
V neposredni bližini Kranjske Gore, na obrobju sončne vasi Dovje, prodamo prijeteno družinsko apartmajsko hišo v obratovanju, s čudovitim razgledom na Triglav in Julijce. V hiši je 7 apartmajev in možno manjše stanovanje v pritličju.

Spodnji prostor ima svoj vhod na pročelni južni strani hiše in obsega svetel zimski vrt, dodaten prostor, priročno kuhinjo, kopalnico z wc-jem, savno, kurilnico in shrambo.

Vhod v apartmajski del je za hišo na severni strani. V pritličju in 1. nadstropju je skupaj 6 apartmajev, torej v vsaki etaži po 1 apartma studio za dve osebi brez balkona in po 1 apartma studio v vsaki etaži za dve osebi z balkonom, ter po 1 apartma z ločeno spalnico v vsaki etaži za dve osebi z balkonom. V mansardi je 1 večji apartma za od 4 do max 6 oseb. Hiša ima solarni sistem za ogrevanje sanitarne vode + sončno elektrarno za samooskrbo z električno energijo, zato se za ogrevanje CK uporablja toplotna črpalka (kot opcija, pa je še vedno na voljo tudi možnost ogrevanja CK na olje/drva).

Okrog hiše je zelenica z mizami in klopcami, nadstrešek za avto, spredaj je parkirišče za 7 osebnih vozil. Prelep razgled na dolino (Mojstrano) in enkraten pogled na triglavsko visokogorje - edinstven direkten pogled na Triglav in Julijce - glej sliko.

Prenove: laminat, prenovljena kotlovnica (montirana nova peč, ki omogoča ogrevanje na različne energente; solarno, toplotna črpalka, olje ali trda goriva-drva, zamenjana okna v PVC izvedbi in vrata, atrij - zimski vrt in terasa, fasada - izolirana z notranje strani s knaufom + stekleno volno, novi opaži, streha (bramac kritina, nad vrhnjo ploščo je bila položena izolacija - steklena volna), vgrajena toplotna črpalka. vsi apartmaji prepleskani, prav tako hodniki. Zamenjane vse stropne, stenske luči in nočne lučke v vseh apartmajih na LED izvedbo. Zamenjane vse postelje in vzmetnice, dodane nove omare in novi hladilniki A+. 11,1 Kw sončna elektrarna za samooskrbo električne energije - kar pomeni znatno znižanje mesečnih stroškov, saj elektrarna sedaj v celoti krije stroške elektrike, ogrevanja in sanitarne tople vode.

Mesečni stroški za elektriko, ogrevanje hiše in toplo vodo = 0 €

Nepremičnina je brez bremen. Prodaja se skupaj z gospodarsko družbo d.o.o. (torej s podjetjem, ki je tudi vpisano kot edini lastnik v zemljiški knjigi), kar omogoča takojšnje in neprekinjeno nadaljevanje dela. Podjetje je čisto, z odlično boniteto, brez dolgov in brez škodljivih poslovnih pogodb.

Vzpostavljen je vrhunski sistem oglaševanja turističnih kapacitet, ki omogoča možnost rezervacij skozi celo leto. Apartmaji so registrirani na vse pomembne mednarodne rezervacijske sisteme (več kot 30), ki omogočajo spletne online rezervacije. Gosti prihajajo iz celega sveta, veliko je takšnih, ki se redno vračajo že več kot 20 let.

Glede na aktualni cenik in dolžino bivanja, hiša lahko v glavni sezoni doseže mesečni promet od 23.400 do 27.600 € (navedeni izračun temelji na polni zasedenosti 30 dni). Seveda pa je ta rezultat povsem odvisen od lastnikov in njihovega vloženega dela. Namreč brez dela in angažiranosti, takšnega rezultata ni mogoče doseči.

Dovje in Mojstrana sta brez dvoma najboljši izhodišči za ture po Julijskih Alpah in za sam pohod na Triglav. Vasica Dovje je ena izmed najbolj sončnih vasic v Sloveniji. Po osebni statistiki beležimo od 230 do kar 284 sončnih dni v letu. Prav tako vasici po meritvah, ki jih je na našo pobudo opravilo Ministrstvo za okolje in prostor, spadata v področje zdravilne klime, kar še dodatno dviguje raven kvalitetnega bivanja in življenja v teh krajih.

Avtobusna postaja: da
Zalogovnik: da
Pošta: da
Trgovina: da
Park, zelene površine: da
Voda: da
Elektrika: da
Centralna kurjava: da
Telefon: da
Kabelski internet: da
Kabelska TV: da
Atrij: da
Balkon: da
Terasa: da
Parkirno mesto: da
Več parkirnih mest: da
Vpisano v zemljiško knjigo: da
Kraj ali naselje: Dovje
Posredovanje: prodam
Parcela (m2): 1057.00
Skupno št. nadstropij: 2
Tip počitniškega objekta: hiša
Stanje objekta: obnovljeno
Energetski razred: E (105 - 150 kWh/m2a)

Komunalne storitve:

 • Mestni vodovod
 • Mestna kanalizacija
 • Telefon

Ogrevanje:

 • Plinsko centralno
 • Toplotne črpalke
 • Solarne plošče

Dovoljenja:

 • gradbeno dovoljenje
 • uporabno dovoljenje

Podatki o uporabniku

Regija
Gorenjska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa Počitniški objekt, Gorenjska, Mojstrana, Dovje, hiša, 344,00 m2, pr...
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa