Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • VIŠJI PRAVOSODNI SVETOVALEC (PDI) - STROKOVNI SODELAVEC - M/Ž

VIŠJI PRAVOSODNI SVETOVALEC (PDI) - STROKOVNI SODELAVEC - M/Ž

Cena
Po dogovoru
Šifra oglasa: 11908728

Osnovne informacije

Lokacija
Jugovzhodna Slovenija, Novo mesto, Novo mesto
Interna številka izdelka
PC15933

Opis oglasa

Naziv delovnega mesta oziroma dela: VIŠJI PRAVOSODNI SVETOVALEC (PDI) - STROKOVNI SODELAVEC - M/Ž
Naziv delodajalca: OKRAJNO SODIŠČE V NOVEM MESTU
Naslov delodajalca: JEREBOVA ULICA 2 , 8000 NOVO MESTO
Kontaktna oseba delodajalca za kandidate: MUHIČ ANDREJA, 07 33 81 180, urad.oznm@sodisce.si
Opis del in nalog: - PROUČEVANJE ZADEV, KI MU JIH DODELI PRAVOSODNI FUNKCIONAR, PRIPRAVA STROKOVNE PODLAGE ZA SPREJEM ODLOČITVE, PRIPRAVA ODLOČITVE, PRIPRAVA OBRAZLOŽITVE ODLOČITVE ZASTOPANJE STRANK PO POOBLASTILU FUNKCIONARJA PRED SODIŠČI IN DRUGIMI ORGANI SPREMLJANJE IN PROUČEVANJE PRAKSE TUJIH SODIŠČ TER TUJE STROKOVNE LITERATURE SPREJEMANJE VLOG IN IZJAV STRANK NA ZAPISNIK, ZASLIŠEVANJE STRANK, PRIČ IN IZVEDENCEV PO NAROČILU FUNKCIONARJA V POSAMEZNIH ZADEVAH IZVEN GLAVNE OBRAVNAVE, OPRAVLJANJE PRIPRAV ZA GLAVNO OBRAVNAVO, VODENJE OBRAVNAVIZVRŠEVANJE ZADEV UPRAVE ORGANA VODENJE IN KOORDINIRANJE DELA OSEBJA ORGANA PRIPRAVA SPLOŠNIH AKTOV IN DRUGIH STROKOVNIH TER ORGANIZACIJSKIH GRADIV IN NAVODIL ORGANA OPRAVLJANJE NAJZAHTEVNEJŠIH STROKOVNIH DEL SKLADNO S PREDPISI, KI UREJAJO POSTOPEK NA POSAMEZNEM PODROČJU, IN MATERIALNIMI PREDPISI,
SPREJEM ODLOČITEV IN PRIPRAVA STROKOVNIH PODLAG ZA NAJPOMEMBNEJŠE ODLOČITVE NA PODROČJU DELOVANJA ORGANA POROČANJE NA SEJAH SENATOV IN IZDELAVA OSNUTKOV SODNIH ODLOČB SPREJEM ODLOČITEV IN PRIPRAVA STROKOVNIH PODLAG ZA NAJPOMEMBNEJŠE ODLOČITVE NA PODROČJU DELOVANJA ORGANA PRIPRAVA POMEMBNEJŠIH POROČIL, ANALIZ IN INFORMACIJ, STROKOVNIH REFERATOV, PRAVNIH MNENJ IN VLOG PRIPRAVA DOGOVOROV ZA ODVRAČANJE PREGONA IN SPREMLJANJE IZVRŠEVANJA DOGOVOROV DRUGE NALOGE, DOLOČENE S PODROČNIMI PREDPISI OPRAVLJANJE DRUGIH STROKOVNIH DEL PO ODREDBI PREDSEDNIKA OKROŽNEGA SODIŠČA, PREDSEDNIKA OKRAJNEGA SODIŠČA, VODJE ODDELKA ALI SODNIKA TER DIREKTORJA SODIŠČA

UE delovnega mesta oziroma dela: NOVO MESTO
Trajanje zaposlitve: Nedoločen čas
Delovni čas: polni delovni čas
Urnik dela: dopoldan
Delovne izkušnje: 2 leti
Drugi pogoji: univerzitetni diplomirani pravnik /druga stopnja/ (diplomirani pravnik (UN) in magister prava ali magister prava na podlagi enovitega magistrskega študijskega programa) ter pravniški državni izpit oziroma pravosodni izpit (podrobnosti javnega natečaja so objavljene na spletni strani Okrožnega in Okrajnega sodišča v Novem mestu, opr. št. Su 422/2023 z dne 13. 11. 2023)
Prijava je mogoča do: 27.04.2024
Poskusno delo: 3 mesece

Informacije o prostih delovnih mestih objavljamo po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje. Podrobnejši opisi delovnih mest in zahtevani pogoji so navedeni na spletni strani Zavoda (https://www.ess.gov.si) in na mobilni strani Zavoda ( https://m.ess.gov.si ), na oglasnih deskah Zavoda in pri delodajalcih. Za morebitne napake, nastale pri objavi informacij v mediju, Zavod RS za zaposlovanje ne odgovarja.

Preverite podobne oglase tudi na spletni strani MojeDelo.com (https://www.mojedelo.com/prosta-delovna-mesta/pravo-in-druzboslovje/vse-regije).
Oglas je objavljen
16.11.2023. ob 00:56
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
49 -krat