Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • VITAMIN D3

VITAMIN D3

Cena
9,90 €
Šifra oglasa: 5571298

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Podravska, Maribor, Limbuš
Interna številka izdelka
ND
Stanje
novo

Opis oglasa

Edini vitamin, ki ga ne moremo vnesti s hrano, ima pa zelo pomemben vpliv na zdravje našega organizma. Z eno kapsulo vnesete 2000 IU sončnega vitamina in poskrbite za odlično počutje ter močan imunski sistem!

Poskrbite za dovolj sončnega vitamina, ki je ključen za imunski sistem posebno v času prehladov in gripe:

Izjemno močna formula z visokim odmerkom – s 2000 IU (50 μg vitamina D3)
Majhne kapsule, enostavne za zaužitje
Brez umetnih barvil
Komu priporočamo jemanje Vitamina D3?

Vsem! Prek 60% prebivalcev Evrope nima zadostne količine vitamina D v krvi.

Vitamin D3 je za naš organizem zelo pomemben vitamin, a ga je v našem telesu veliko premalo. Težava je v tem, da ga je nemogoče pridobiti dovolj s soncem, saj le temu nismo dovolj izpostavljeni skozi vse leto. Tudi poleti je zaradi zaščite s sončnimi kremami, sončnim žarkom nedostopno srečanje s kožo, a le tako se lahko pod kožo tvori dragocen vitamin D3.

Vitamin D na pomoč priskoči našim prirojenim in pridobljenim imunskim odzivom. Oba sta bistvenega pomena, kadar vaše telo skuša preprečiti okužbo ali se boriti proti že obstoječi. Danes je znan pomen D vitamina tudi pri številnih drugih bolezni. Vitamin D ima pomemben vpliv na imunski sistem. Zadostne količine D vitamina so najboljša zaščita pred razvojem gripe. Nekateri znanstveniki poudarjajo, da nas D vitamin v zadostni koncentraciji ščiti pred gripo enako kot cepivo. Dovolj D vitamina zmanjšuje razvoj avtoimunskih bolezni kot so multipla skleroza, sladkorna bolezen tipa I in revmatoidni artritis. Veliko raziskav je potrdilo, da ljudje, ki imajo dovolj D vitamina redkeje zbolijo za nekaterimi oblikami raka kot je rak debelega črevesja, dojke, prostate in druge oblike raka. Tudi za zdravje srčno žilnega sistema je D vitamin pomemben. Dokazano pomaga uravnavati krvni pritisk. Danes potekajo študije, ki dokazujejo pomen D vitamina pri zmanjševanju depresije.

Ker moramo v današnjem času vsi skrbeti za dodatne previdnostne ukrepe, s katerimi ohranjamo imunski sistem v najboljši formi, je pomembno, da si zagotovimo zadosten vnos vitamina D z jemanjem visokokakovostnega prehranskega dopolnila.

Zakaj je tako zelo pomemben?

Izboljša absorbcijo kalcija in fosforja. Podpre delovanje imunskega sistema. Izboljša razpoloženje, počutje in vpliva na hormone. Vpliva na zdravje zobovja in kosti. Zmanjša tveganje za razvoj bolezni rahitisa, osteoporoze in raka na prostati, prsih in prebavnem traktu. Podpre delovanje srca in ožilja izboljša mišično moč. Še posebej je priporočljiv za dojenčke, nosečnice in starejše od 65 let, ki se več zadržujejo v zaprtih prostorih.

Priporočen dnevni vnos vitamina D je 800 IU, za osebe, ki ga imajo dovolj. Ker nas ima večina pomanjkanje, svetujemo uporabo vsaj 2000 IU na dan. V primeru pojava simptomov prehlada, gripe ali drugih virusov, se lahko prve dni bolezni vnos vitamina D poveča do 14.000 IU (kar svetuje tudi zdravstvena organizacija Slovenije) in se potem postopoma zniža jemanje na 2000 IU in s tem tudi nadaljuje vsaj celotno zimo.

Vedno več je raziskav, ki potrjujejo pomembnost tega vitamina, zato ne bo nikakor odveč, če ga vključite v svoj vsakdan.

Uporaba:
Zaužite 1 kapsulo dnevno med obrokom.

Opozorila:
Ni primerno za otroke. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehranski dodatki niso namenjeni kot nadomestek raznolike in uravnovešene prehrane. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Hranite v suhem in hladnem prostoru.

(Redna cena - za nečlane - je 11,00€)

Spletna povezava

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
25.01.2021. ob 20:37
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
128 -krat