Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard
  • XOLOITZCUINTLE standard

XOLOITZCUINTLE standard

Cena
500 €
Šifra oglasa: 9436285

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Izven Slovenije - Hrvaška, Zagreb mesto, Donja Dubrava
Številka mikročipa
939000002541783

Opis oglasa

Naša psarna »Rambera Reina« vzreja pratipske pse pasme xolo (Xoloitzcuintle standard oz. mehiški goli pes veliki). Registrirana je pri Hrvaški kinološki zvezi in Ministrstvu za kmetijstvo Republike Hrvaške.
Trenutno imamo leglo mladičkov te čudovite pasme, skotenih 17.04.2022.

Oče in mati legla sta uvožena iz Mehike, domovine xolov. Sta čistih mehiških linij in izhajata iz svetovno najbolj priznanih psarn xolov. Mladički so potomci najlepših razstavnih psov pasme v svetu, rekorderjev v osvojenih naslovih Best in show 1 in najlepših psov pasme, ki
so te nazive vrsto let prejeli v Mehiki, njihovi domovini. Oče, mati ter drugi predniki našega legla so odličnega karakterja, tipičnega za pasmo. Glede na njihovo prvobitno naravo xoli niso primerni za začetnike. Zelo pomembno je v njihovo vzgojo vložiti veliko dela, predvsem
v prvem letu življenja.

Pasma je stara več kot 3500 let, je ena najstarejših, po vsej verjetnosti celo najstarejša. Ima bogato zgodovino in predstavlja pomemben del mehiške tradicije. Stari Azteki so verovali, da je xoloitzcuintle utelešenje njihovega boga ognja in svetlobe Xolotl-a, po katerem je dobil ime. Bili so prepričani, da je Xolotl ustvaril, da bi le ta varoval žive in vodil duše umrlih skozi nevarnosti podzemlja, da bi varoval svojega lastnika za časa njegovega življenja in po njegovi smrti.

Pasma je nastala z naravno mutacijo.
Vsak, na pogled goli xolo heterozigot, je dominantno goli oz. brezdlaki, recesivno pa prenaša odlakanost.
Zaradi tega obstaja verjetnost, da se v vsakem leglu skotijo tudi odlakani mladički, četudi sta oba starša brezdlaka. Odlakani xoli zaradi tega nimajo manjše genetske vrednosti.

Prosimo vas, da se, preden se odločite za vključitev xola v svojo družino, dobro poučite o pasmi in njenih značilnostih ter razmislite, če vam le ta odgovarja. Na vsa vaša vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili :)

Med fotografijami lahko vidite oba starša in naše mladičke. Oba starša sta brezdlaka.

Oče legla, Sonderwol (Cortes) Mex.FCI, je evropski prvak in najlepši pes pasme na Euro dog show 2021 v Budimpešti, večkratni zmagovalec specialnih razstav ter najlepši mladi pes in najlepši mladič na več razstavah vseh pasem. Je zreli šampion v 9. državah, grand šampion, mladi šampion in mladi klubski prvak.

Mati legla, Arena (Arena) Mex.FCI, je s svojimi odličnimi rezultati osvojila šampionat Hrvaške. Na vseh štirih razstavah, ki so potrebne za osvojitev šampionata Hrvaške, je bila zmagovalka celotne 5. FCI skupine v katero se pasma uvršča in se s tem uvrstila med 10 najlepših psov razstave. Na dveh izmed teh razstav je bila izbrana za najlepšega psa razstave, na eni pa je osvojila četrto mesto izmed vseh sodelujočih psov na razstavi, kar je izreden uspeh.

Pri starših sta bila opravljena pregleda srca in oči ter pregledi na displazijo kolkov, komolcev, ramen in pogačice. Mati prihaja iz psarne, ki testira svoje pse na 206 genetskih bolezni. Vsi sorodniki matere, od najbližjih do daljnih, so prosti teh bolezni.

Mladičke boste lahko prevzeli pri desetih tednih starosti. Takrat bodo 2x cepljeni proti kužnim boleznim, mikročipirani, veterinarsko pregledani, pregledani s strani vzrejnega referenta, socializirani, s pridobljenimi izkušnjami znotraj legla in naše družine ter v urbanem okolju. V času zgodnje socializacije se bodo seznanili z različnimi zvoki, površinami, ljudmi, vključno otroki in drugimi psi, kar je izjemno pomembno glede na njihovo primitivno naravo pasme. Naučeni bodo opraviti potrebo na plenično podlogo. Pri njih je
opravljena zgodnja nevrološka stimulacija.
Imeli bodo registrsko številko Hrvaške kinološke zveze -
rodovnik, EU potni list oz. knjižico cepljenja, večkrat bodo očiščeni notranjih parazitov.
Z mladičkom boste prejeli tudi puppy paket, ki vsebuje:
- povodec in ovratnico
- igračke
- priboljške
- odejico
- posodico za hrano
- hrano za začetek
- kupoprodajno pogodbo

Cena naših mladičkov se razlikuje glede na posameznega mladička. Navedena cena je za dlakave mladičke. Odprta je tudi možnost solastništva.

Kontakt:
Psarna Rambera Reina
Facebook: Martina Vuk Ramberra
Instagram: martinavuk.ramberra
e-mail: ramberra.reina@gmail.com
+385994128348

Zemljevid

Objekti v bližini
Oglas je objavljen
02.06.2022. ob 21:14
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1604 -krat