Lahek rolator hodulja - Vital, s torbo

  • Cena: 65 
  • Šifra oglasa: 7111824
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj v Slovenskih goricah
Stanje: rabljeno

Več:

Odlično ohranjen, visoko kakovosten, zelo lahek (6,8kg), ter eleganten pripomoček za hojo nemškega proizvajalca Russka, model "Vital Classic 62". Z višino sedeža 62cm od nivoja tal.
Okvir njegove nosilne konstrukcije je sodobnega dizajna in je izdelan iz čvrste zlitine lahkega aluminija v svetlo modri barvi, v kombinaciji s segmenti iz trpežne plastike v črni barvi.

Russka Vital Classic z moderno oblikovanim stilom alu okvirja, ter z uporabnimi nastavitvami za optimalno uporabo rolatorja združuje nove funkcije s pametno zasnovo in prihaja iz napredne generacije rolatorjev. Je izvrstno vodljiv, okreten in stabilen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja breme. Namen rolatorja je izboljšati sposobnost hoje uporabniku z omejeno gibalno zmožnostjo in s tem povečati njegovo mobilnost. Ni priporočljiv ljudem z motnjami ravnotežja. Primeren pa je za uporabo tako v notranjih bivalnih prostorih kot tudi na zunanjih površinah.

Rolator je postavljen na štiri velika (202 x 35mm) kolesa katera so izdelana iz visokokakovostne termoplastične TPR gume, ki je še odpornejša na deformacije, kot so kolesa standardnih rolatorjev izdelana iz PU poliuretanske gume. Prednji kolesi se zavrtita okoli svoje osi v polnem 360° krogu, zadnji dve kolesi sta s fiksno pozicijo v ravnem položaju. Za brezhibno in gladko vrtenje koles brez odpora pa poskrbijo visokokakovostni in natančni ABEC-7 ležaji.

Na krmilnih ročajih ima rolator nameščeni dve zavori z zaokroženim koncem. Zavorna kabla sta nemoteče speljana tesno ob okvirju rolatorja in tako ohranjata elegantno obliko pripomočka, sočasno pa uporabnika ne ovirata pri njegovi uporabi. Kadar se zavorni ročici potisneta navzdol se sproži funkcija parkirne zavore, oziroma blokada zadnjih koles. Pri vsaki zavori se nahaja kromiran šesterokotni regulacijski nastavek, s katerim se nastavlja moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev. Na notranji strani obeh zadnjih kolesih sta nameščena prekucna pripomočka na nožni vzvod, ki sta namenjena za lažje premagovanje robnikov in pragov.

Rolator Russka Vital ima torej dva anatomsko oblikovana krmilna ročaja z dvema zavorama katera se nastavlata po višini, v 10 stopnjah, od 74 do 101,5cm višine. Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in na komolec. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan.
Za nastavljanje višine ročaja se ta s pomočjo ergonomsko oblikovanega hitro sprostitvenega vijaka sprosti, nato se ročaj na željeni stopnji višine s privijanjem istega vijaka enostavno pričvrsti.

Rolator ima med krmilnima ročajema nameščen udoben sedež za počitek, ki je izdelan v obliki trapeza in je narejen iz mehke a trpežne mreže visoke gostote. Na sprednji strani pod sedežem ima nameščeno nakupovalno torbo z manjšim notranjim žepom in z večjim predalom na zadrgo. Torba je enostavno snemljiva in ima dva ročaja za prenašanje.
Za enostavno zlaganje rolatorja je na vrhu njegovega sedeža speljana zanka katero se potegne navzgor, da sprosti varnostni zatič pod sedežem, ter tako omogoči enostavno zlaganje rolatorja v njegovo pokončno-stoječe stanje za olajšan transport, ali optimalno hrambo ob neuporabi. Na spodnjem delu okvirja se nahaja magnetna ključavnica katera poskrbi, da rolator Russka Vital zagotovo ostane maksimalno zložen tudi na daljšem potovanju.

Ostale podrobnosti rolatorja:
- skupna širina= 60cm
- skupna dolžina= 66cm
- skupna višina (krmilna ročaja)= od 74 do 101,5cm
- višina sedeža= 62cm
- dimenzija sedeža= 44,5 x 36cm
- prostor med zadnjimi kolesi= 46cm
- skupna teža rolatorja (vključno s torbo)= 7,1kg

Več informacij na 040/98-88-78
(možnost dostave po dogovoru)

Preostala aktualna ponudba izdelkov na spodnji povezavi:
https://www.bolha.com/trgovina/medropini

***zaradi trenutnih razmer Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Lokacija oglasa Lahek rolator hodulja - Vital, s torbo
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa