Sadike in semena eksotične Asimina triloba indijanska banana

  • Cena: 0,40 
  • Šifra oglasa: 291371
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Izven Slovenije - Hrvaška, Kontinentalna Hrvaška, Medžimurska
Stanje: rabljeno

Več:

Sadike so višine:
-->20-30 cm (niso kontejnirane (manjša poštnina), vendar so rasle v velikoj plitvoj skledi (vidi sliko) in imajo dobro razvit koreninski sistem)
-->cena: 4.45 EUR
-->30-40 cm (niso kontejnirane (manjša poštnina), vendar so rasle v velikoj skledi in imajo dobro razvit koreninski sistem)
-->cena: 7.45 EUR
Na voljo je večje število sadik. Presaditev je zelo enostavna in brez težav (vsako tlo, po možnosti vlažno (humus), brez močnega gnojila).
Semena:
500 svežih semen (po 0,40 EUR).

Dostava je po pošti (priporočena pošta, po seznamu hrvaške pošte, skupna poštnina za več predmetov iz oglasa) ali osebnim obiskom (sem približno 3 km od mejnega prehoda Središče ob Dravi). Plačilo je z gotovino po povzetju, ali z PayPalom. V primeru plačila z PayPalom je poštnina manj okoli 2,50 € (znesek plačila z gotovino po povzetju iz Slovenije).

Pošiljanje pošiljk samo semena je 3,40 € (po potrebi je plačilo z gotovino po povzetju z Slovenije okoli 2,40 €) in ni odvisna od teže semen.

Poizvedbe in naročila na naslov: trilobaasimina@gmail.com, telefon: 385/95/7211032 (20-24 ur) ali 385/40/858162.

Kmalu bo na voljo več vrst rastlin in semen, predvsem redkih.Rastlina: Asimina (Annona) triloba
Domače ime: Indijanska banana, Pawpaw, Custard Apple
Družina: Annonaceae

Opis: Velik listopadni grm ali nizko drevo iz Združenih držav Amerike. Okrogla ali pokončna rast, zraste do 5 m visok in 4 m širok. V jeseni veliki listi dobijo fini rumeni odtenek. Užitni sad je kot banana (do 16 cm dolga in debela 5 cm), je zelo okusna, sladka in rahlo aromatična. Cveti so temno rdeči, muhe jih oprašivlejo (zgodaj spomladi). Rastlina je samooplodna.

Gojenje: Drevo je odporno na vsaj -25 ° C. Raste najboljše v humusni vlažni tli, vendar je prilagodljiva za vsa druga tla. Ne zahtevajo posebno prehrano, po možnosti dodamo malo humusa v tleh pod drevesom spomladi. Ne potrebujejo redno obrezovanje, saj le zavrača veje, ki so ni v najboljšem položaju. Praktično ni škodljivcev ali bolezni, ki ga napade in je odlična rastlina za ekološko kmetovanje.

Uporaba: Ukusni sladko aromatični plodovi se zaužijo surovi (z lubjem, ki je zelo tenko) ali kuhamo marmelado in sladoled. Semena imajo lastnosti insekticida.

Zdravilne lastnosti: Listi se uporabljajo za čaje in proti bradavici in mozolji. Cela rastlina se šteje, da je proti raku, in za ta namen, so uporabljene razen plodov in listi še mlade veje (čaj).

Dobre lastnosti so:
►stablo je izredno okrasno
► to je edina rastlina iz tropske družine kerimoja (Annonaceae), ki uspeva v našem podnebju
► v cvetitvi se izogne poznih zmrzali, in ni odvisna od vremenskih razmer pri opraševanju (muhe)
►mada obstajajo kultivarji, vse moje rastline (od katerih semena so vzklila te sadike) so visoko donosne in velikih plodov
►biljka je odporna na škodljivce in bolezni, pozne zmrzali in močni veter (ne potrebuje nobene podpore v nobeni fazi rasti) – prava rastlina za ekološko kmetovanje
►mada rastlina ima razmeroma velike liste, krona je zračna in ne zasenči druge manjše rastline
►lišće v jeseni prevzame lepi rumeni odtenek (glej posnetek), poleg tega pa listi zelo enostavno in hitro kompostirajo
►rastlina je zelo enostavna za presaditev, tudi v poletnih mesecih
►rastlina nema agresivnih korenin in ne potrebuje skoraj nobenega vzdrževanja

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
40306 Međimurje
Država
Hrvaška
Lokacija oglasa Sadike in semena eksotične Asimina triloba indijanska banana
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa