Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Himalajska solna lučka 7-9 kg
  • Himalajska solna lučka 7-9 kg

Himalajska solna lučka 7-9 kg

Cena
35,38 €
Šifra oglasa: 3763800

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Nove Jarše
Stanje
novo

Opis oglasa

Kako uporabljati lučko?

Solno lučko namestite v prostor, kjer ni velike vlažnosti. Kopalnica, kuhinja in okolica bazena niso primerni prostori za namestitev lučke. Prav tako se ne priporoča, da bi lučko namestili poleg naprav za razsvetljavo. Pri solni lučki ne uporabljate varčnih žarnic, saj te ne proizvajajo toplote. Okvir iz soli se segreje zaradi sijalke in tako začne pozitivno delovati na vaše zdravje.

Čas uporabe je odvisen od učinka, ki ga želite doseči. Če želite solno lučko uporabiti za preprečevanje ali zdravljenje alergij, prehladov ali virusnih bolezni, jo lahko uporabljate, kadar ste doma. Če jo želite uporabiti za zdravljenje bolezni zgornjih dihal, naj bo lučka prižgana več ur na dan.

Ko začnete lučko uporabljati, je ne pustite prižgane ves dan, ker je to lahko stresno za telo. Lučko najprej prižgite za 20–30 minut na dan, nato ta čas postopno daljšajte.

Solno lučko lahko enostavno očistite s suho krpo ali sesalnikom. Pred čiščenjem jo izklopite iz električnega omrežja. Pred uporabo sijalke pozorno preberite navodila.

Solna lučka ima veliko prednosti, ki blagodejno vplivajo na zdravje. Je nepogrešljiva pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom in tistih, ki pogosto trpijo zaradi prehladov. Lučka je koristna tako za otroke kot odrasle, zato jo lahko uporabljate brez pomislekov, saj nima nobenih kontraindikacij.

Lučke iz kristalov kamene soli so vir negativih ionov ter učinkovito zdravijo in preprečujejo bolezni dihal.

Zrak, ki ga dihamo, vpliva na naše zdravje in počutje. Sestavljen je iz mnogih električnih delcev s pozitivnimi, negativnimi ali nevtralnimi naboji. Kakovost zraka, ki ga dihamo, je odvisna od vrste naboja in koncentracije ionov.

Obkroženi smo z napravami, ki lajšajo naše življenje: računalniki, televizorji, radijski sprejemniki, mikrovalovne pečice, električni grelniki in sesalniki. Vse te naprave proizvajajo škodljive pozitivne ione, ki vplivajo na kakovost zraka, kar negativno vpliva na naše fizično in čustveno počutje.

Najcenejši in najlažji način spopadanja z električnim »smogom«, ki ga proizvajajo naprave, je s prezračevanjem prostora, kar pa je pogosto skoraj nemogoče v velikih mestih z visoko stopnjo onesnaženja. Kakovost vdihanega zraka lahko zato izboljšamo z namestitvijo solne lučke v prostor, kjer prebijemo največ časa.

Solna lučka je majhna namizna svetilka, izdelana iz kristalov soli, ki je nastala pred več milijoni leti. Solne lučke delujejo kot naravni ionizator zraka in povečajo število negativnih ionov v prostoru. S tem učinkovito uravnavajo število pozitivnih ionov in izboljšajo kakovost zraka.

Solne lučke so narejene iz majhnega kosa kristala, na katerega se namesti napajalni kabel in sijalko, ali se vanj vstavi svečko. Tako se ustvari edinstveno dekorativno svetilko. Različni minerali, ki jih vsebuje sol, dajejo vsaki solni lučki posebno in neponovljivo barvo. Železo saturira kristal soli v svetlo rdečih odtenkih, mangan v ognjenih in rumenih odtenkih.

Z rahlo toploto, ki jo proizvaja sijalka z močjo 15W, solna lučka proizvaja negativne ione, ki delujejo proti pozitivnim ionom, ki nastanejo zaradi onesnaženja zraka, prahu, elektronskih naprav, dlak domačih živali, ter cvetnega prahu, in s tem izboljšajo kakovost zraka.

Spletna povezava

Zemljevid

Oglas je objavljen
02.04.2020. ob 15:53
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
1258 -krat