IBM TS2340 3580-L4X tračna enota, SCSI Ultra-160 , Ultrium 3

  • Cena: 1.650 
  • Šifra oglasa: 625160
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Maribor, Tabor
Stanje: rabljeno

Več:

Tračna enota ima manj kot 100 delovnih ur (najbrž celo manj kot 50).

K tračni enoti kupec prejme:
- 6 × IBM LTO Ultrium 4 800 GB/1,6 TB Data Cartridge (komplet 5 kaset je bil kupljen ločeno, 6 kaseta je v uporabi kot scratch tape),
- IBM LTO Ultrium 4 Cleaning Cartrdige,
- IBM 2,5 m VHDCI HD68 SCSI cable (kupljen ločeno),
- terminator SCSI ULTRA 2 LVD/SE,
- SCSI LVD WRAP TOOL za diagnosticiranje težav,
- priročnik v angleškem jeziku,
- optična diska z dokumentacijo,
- 3-polni napajalni kabel.

Na omenjenih šest kaset se je naredilo le nekaj manjših varnostnih kopij. Smatram, da jim je preostalo še 99 % realne uporabne vrednosti, enako pa velja tudi za tračno enoto. Scratch tape se je ustvaril pred kratkim.

V začetku meseca oktobra 2018 je tračna enota bila razstavljena in očiščena (ni bilo veliko, nekaj pa vendarle). Sama zapisovalna enota se seveda ni razstavljala. Na magnetni zapisovalni glavi so sledovi prahu. Ker IBM fizično čiščenje zapisovalne glave (s čimerkoli) odsvetuje (zaradi verjetnosti trajne okvare), se je seveda ni dotikalo. Izvedlo se je diagnostično preverjanja stanja tračne enote in postopek preverjanja hitrega zapisovanja. Gre za procedure, ki jih podpira strojna programska oprema tračne enote in za izvajanje le-teh tračna enota ne rabi biti priključena na računalnik. Funkcije strojne programske opreme samega čiščenja zapisovalne enote ne podpirajo, priročnik pa pravi, da tračna enota sama javi kdaj je to potrebno (kar daje misliti, da tračna enota ima mehanizme za merjenje njene uporabe). Proceduro čiščenja s čistilno kaseto je možno izvesti tudi manualno z ustrezno programsko opremo, za kar pa tračna enota seveda mora biti priključena na računalnik. Ta bi morebiti tudi odstranila prah z zapisovalne glave, čeprav glede na rezultate diagnosticiranja, le-ta ne predstavlja nobene nevarnosti. Ena od omenjenih šestih podatkovnih kaset se je uporabila za omenjene procedure, kar pomeni, da je postala "scratch tape" in se je naj ne bi več uporabljalo za izdelavo varnostnih kopij.

Odkupna cena kompleta znaša 1.650 evrov.

Po želji je možno odkupiti tudi licenčni Symantec BackupExec SBS Premium Edition 12.5 (Windows Small business server 2008; Windows SBS 2008 Premium Edition; Windows Vista; Windows 7; zgodnejše verzije so tudi podprte, kasnejše pa kolikor mi je poznano, ne) za 200 evrov in SCSI krmilnik Dell PERC 4e/DC w/ Battery module (rebranded LSI MegaRAID 320-2E; PCIe 1.0 x8; 128 MB SDRAM; 2 × interni 68-nožični SCSI in 2 × eksterni 68-nožični VHDCI) za 75 evrov.

Postavljena cena je fiksna, razen v primeru odkupa dveh ali več artiklov, ki jih ponujam, zato poglejte tudi moje ostale oglase.

Artikel sem pripravljen poslati preko dogovorjenega poštnega servisa, kar s kupcem dogovorim preko telefona.
Plačilo artikla in stroškov pošiljanja zahtevam vnaprej na TRR, ker je za kupca tako tudi najceneje.
V osnovi vse dogovarjam preko telefona. Detajle glede naslovov in transakcij izmenjujem preko privatnih sporočil.

Ne me gnjavit z esemesi in z neumnimi vprašanji, kot npr. če je artikel še na voljo.

Kontakt: Miro Živec, 040 853 272

Podatki o uporabniku

Regija
Podravska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa IBM TS2340 3580-L4X tračna enota, SCSI Ultra-160 , Ultrium 3
Opomba: prikaže se natančna lokacija vašega oglasa