Sirarstvo Videc – mlečni izdelki iz senenega kozjega mleka

  • Cena:
  • Šifra oglasa: 3826922
  • Objavljen:
  • Do poteka še: do prodaje
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Savinjska, Šentjur, Planinca

Več:

Na domačiji Tincl po kateri je dobil ime njihov poltrdi kozji sir, prosto živi 120 koz slovenske srnaste pasme, katerih mleko predelajo v široko paleto kakovostnih in večkrat nagrajenih izdelkov: mladih, poltrdih in staranih sirov, jogurtov, sirotke, albuminske in surove skute.

Kozji izdelki so na voljo na Celjski tržnici, glavna tržnica Ljubljana, tržnica Koseze v ljubljani, BTC Ljubljana, tržnica Maribor ter v večjih prodajnih verigah po sloveniji in seveda naša spletna trgovina na tem mestu.

Po prevzemu kmetije leta 1987 sta se mlada gospodarja Franci in Sonja, poleg ohranjanja tradicije oglarjenja, uveljavila kot pridelovalca zelja ter kasneje, po takrat manj znani dejavnosti kozjereje, ki je s časoma postala glavna in edina panoga, iz katere se je razvila dopolnilna dejavnost sirarstva. Kmetija je danes vključena v sonaravno rejo živali, ki se prosto gibljejo v hlevu ali pa izberejo izpust v naravo. V hlevu se krmijo dvakrat dnevno s kvalitetnim domačim senom in zeleno travo. Ob molži dobijo mešanico žit, čez zimo pa seno. Na kmetiji je okrog 120 starejših koz, letno pa okrog 200 mladičev, ki se večinoma kotijo zgodaj spomladi. Tako je sveže mleko na voljo od sredine februarja do sredine novembra.

Spletna povezava:

Več o ponudbi

Stik

Sirarstvo VIDEC
Naslov
Vodruž 34
Mesto in poštna številka
3230 Šentjur
Regija
Savinjska
Slovenija
E-pošta
sirarna.videc@gmail.com
Lokacija oglasa Sirarstvo Videc – mlečni izdelki iz senenega kozjega mleka
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa