Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • Hobi komplet - za domačo vzgojo mikrozelenja
  • Hobi komplet - za domačo vzgojo mikrozelenja

Hobi komplet - za domačo vzgojo mikrozelenja

Cena
12,90 €
Šifra oglasa: 3809693

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Borovnica, Borovnica
Bio izdelek
Da

Opis oglasa

Bi radi sami vzgojil mikrozelenje kar doma, na okenski polici ali kje drugje? Mi smo za vas pripravili komplet, ki vsebuje 3 male pladenjčke s podstavki, 6 paketov zemlje in 6 paketov semen (katera si sami izberete, lahko enake ali različne - pošljite nam kar sporočilo*), pršilko in navodila.

izbira semen:
*izbirate lahko med vrstami:
A. primerno za otroke (hitro kaljenje in vzgoja ni toliko zahtevna): brokoli, rdeče zelje, kolerabica, pesa, sončnica, grah, ohrovt, pak choi
B. pikantne rastline (hitro kaljive in nezahtevne): mizuna, gorčica, rukola, kreša, redkvica
C. začimbnice (počasnejše rasti, dlje časa potrebujejo, da vzklijejo): koriander, bazilika, koromač, por, meta, melisa, krebuljica

Kaj je to mikrozelenje?
Mikrozelenje so mlade rastlinice zelenjave, zelišč in drugih rastlin, ki popolnoma razvijejo klične liste, včasih pa tudi prve prave liste. Zrastejo od 4 do 8 cm, odvisno od vrste. Prav zato vsebujejo v povprečju od 4- do 6-krat več hranil kot odrasle rastline iste vrste. Sveže rezano mikrozelenje lahko uživamo praktično povsod: v sendvičih, namazih, zavitkih, jedeh iz testenin, juhah, solatah … Lahko ga uporabimo tudi kot dekoracijo. Mikrozelenje uživamo celo – s steblom in z listi, korenine pa pustimo v zemlji.

Zasadite svoj mali vrt kar v svojem stanovanju, hiši in imejte sveže zelenje vedno pri roki. Vzgoja ni zahtevna, mikrozelenje pa se zaliva 1-2x na dan, odvisno od temperature v sobi, kjer vzgajate (sobna T je primerna).

Za otroke je komplet tudi super darilo, saj jih naučimo, da postanejo bolj samostojni in odgovorni, ko morajo skrbeti za vzgojo mikrozelenja. Na koncu ga bodo tudi z veseljem pojedli, saj so rastlinice zelo okusne, polne hranil in tako zelo simpatične.

Če bi ga radi komu podarili, vam na vašo željo, dodamo lično posvetilo.

Dostava preko dostavnih služb po celi Sloveniji. Če naročite preko Bolhe.com tudi druge izdelke, vam pripeljejo vse skupaj oni.

Spletna povezava

Zemljevid

Oglas je objavljen
13.04.2020. ob 11:34
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
763 -krat