ZLATI REZ:največja skrivnost narave, poštnina brezplačna!

  • Cena: 10 
  • Šifra oglasa: 3556749
  • Objavljen:
  • Do poteka še:
  • Število prikazov oglasa: -krat
Podatki o oglasu
Vrsta ponudbe: Prodam
Lokacija: Podravska, Maribor, Center
Stanje: novo

Več:

Prva knjiga o zlatem rezu v Sloveniji! Za umetnike, oblikovalce, fotografe, radovedneže, ljubitelje skrivnosti ... Odlična knjiga za darilo – sebi in drugim!

Narava hrani veliko skrivnost, ki jo njeni čuvarji ljubosumno varujejo pred tistimi, ki bi to modrost skrunili ali zlorabljali. Občasno so deli te tradicije na tihem razkriti posameznikom, ki so naravnali svoje oči za videnje in ušesa za poslušanje. Poglavitne zahteve so odprtost, občutljivost, entuziazem in iskrena pripravljenost razumeti globlja čudesa narave, ki se nam dnevno prikazujejo. Mnogi med nami gredo skozi življenje v polsnu, pogosto otopeli, če ne kar omrtveli do sijajnega reda, ki nas obdaja. A sled namigov se je ohranila. Skrivna tradicija se osredotoča na študij števila, harmonije, geometrije in kozmologije, ki sega v davne čase kultur Egipta, Babilonije, Indije in Kitajske. Očitna je v postavitvi in razmerjih kamnitih krogov in v podzemnih prostorih starodavne Evrope kakor tudi pri neolitskih kamnih, odkritih v Britaniji, ki so v obliki peterih pravilnih geometrijskih teles. Namige najdemo tudi v majevskih in drugih srednjeameriških artefaktih in stavbah, na drugi strani oceana pa so jih gotski masoni vgradili v svoje oblike katedral. Veliki pitagorejski filozof Platon je v svojih spisih in ustnem učenju namigoval, čeprav zavito, da obstaja zlati ključ, ki povezuje te skrivnosti. Obljubljam vam tole: če ste voljni po korakih nadaljevati skozi to zgoščeno knjižico, boste skoraj zagotovo doživeli prepričljiv in osupljiv preblisk, če ne globoko provokativen vpogled v največjo skrivnost narave.

Zlati rez: Največja skrivnost narave (Scott Olsen)
Strnjen in koristen priročnik o zlatem rezu, znanem tudi kot zlato razmerje ali zlata sredina.

Zlati rez je segment črte, razdeljen na dva dela, tako da je krajši del proti daljšemu v enakem razmerju kot daljši del proti celoti. To je eno najelegantnejših in najčudovitejših razmerij v matematičnem univerzumu zaradi svoje kombinacije elegance in preprostosti – zato se imenuje božansko.

Knjiga Zlati rez, ki črpa iz umetnosti, arhitekture, filozofije, narave, matematike, geometrije in glasbe – vse pa je čudovito ilustrirano v slogu knjig Wooden Books – pripoveduje zgodbo o tem izrednem razmerju in njegovem široko razprostranjenem vplivu na civilizacijo in naravni svet.

Recenzija: Milan Erič, akad. slikar: Lična knjižica z naslovom »Zlati rez« avtorja Scotta Olsena je izvrsten vodnik, ki nas na kratek, jedrnat, obenem pa temeljit način seznani s pojmom zlatega reza, sistema soodnosov, proporcev in števil, ki se pojavljajo v naravi, filozofiji, matematiki, fiziki, arhitekturi , slikarstvu, glasbi ...

Skozi kratka poglavja, v katerih povzema tisočletna znanja o tem skrivnostnem sorazmerju, ki ga poznamo tudi v tesni povezavi s Fibonaccijevim zaporedjem števil, nam avtor razkriva različne osupljive vidike in manifestacije matematičnega razmerja 1 : 61803…, ki se v naravi pojavlja v rasti dreves, listov, školjk, pri okostjih živali, v proporcih človeškega telesa in celo v vijačnicah DNK kot neke vrste osnovni »gradbeni princip« življenja. Še posebej so zanimiva poglavja, v katerih avtor opiše pojavljanje principa zlatega reza v različnih sferah človekove ustvarjalnosti in duhovnosti.

Knjižica z bogatim slikovnim gradivom je lahko zelo uporaben priročnik in darilo za dijake, študente humanističnih, prirodoslovnih in umetniških smeri, pa tudi za radovedneže odprtega duha vseh starosti, ki jih širni svet vabi k raziskovanju.

OTT A. OLSEN je profesor filozofije in religije na ustanovi College of Central Florida. Najprej je prejel mednarodna priznanja za uspešno dekodiranje Platonovih geometrijskih skrivnosti. Njegova knjiga Zlati rez: največja skrivnost narave (The Golden Section: Nature’s Greatest Secret) je prejela navdušene ocene in leta 2007 prvo nagrado za oblikovanje združenja Bookbinders’ Guild of New York. Olsen je vseživljenjski študent starodavne modrosti, študiral je pri fiziku Davidu Bohmu, strokovnjaku za svetovne religije Hustonu Smithu, geometrih svete geometrije Keithu Critchlowu in Johnu Michellu ter ezoteriku Douglasu Bakerju. Je član ameriškega Teozofskega društva in na veliko predava o večni filozofiji (tako v starodavnih kot v sodobnih oblikah) s posebnim poudarkom na božanskem sorazmerju in preobrazbenih stanjih zavesti. Leta 2009 je pomagal Alekseju Stahovu pri ustvarjanju izjemno priznane knjige The Mathematics of Harmony: From Euclid to Contemporary Mathematics and Computer Science (Matematika harmonije: od Evklida to sodobne matematike in računalniške znanosti). Olsen je tudi avtor knjige Divine Proportion: the Mathematical Perfection of the Universe (Božansko sorazmerje: matematična dovršenost univerzuma).

Na voljo več kosov.
Možno plačilo preko Paypala ali na t.r.

Mere knjižice: 15.5 x 12.5 cm, debelina 0.5 cm, 58 strani

041 907 073 Maribor

Podatki o uporabniku

Mesto in poštna številka
2000 MARIBOR
Regija
Podravska
Država
Slovenija
Lokacija oglasa ZLATI REZ:največja skrivnost narave, poštnina brezplačna!
Opomba: prikaže se približna lokacija vašega oglasa