Ta oglas ni aktiven.

Prebrskaj podobne oglase.

  • France Križanič: Matematika 3

France Križanič: Matematika 3

Cena
8 €
Šifra oglasa: 7949598

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Domžale, Domžale
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam lepo ohranjeno knjigo France Križanič: Matematika 3, DZS, 1983.

Knjiga je primerna za boljše dijake 3. in 4. letnikov, vsebuje tudi nekatera netipična poglavja za srednje šole (npr. linearna algebra - poglavje 2). Ker je pisana na višjem nivoju od ostalih srednješolskih učbenikov, je še posebej primerna za dijake, ki jih matematika zelo zanima in celo kot pomoč za študente nekaterih naravoslovnih fakultet.

Vsebina:
1) Kotne funkcije (ravninski vektorji, kosinus in sinus, tangens, posledice adicijskih izrekov, krožne funkcije, vrednosti, nihanja in valovanja, enačbe, ravninska trigonometrija)
2) Preslikave na ravnini (linearne preslikave in dvovrstne matrike, sestavljanje linearnih preslikav in množenje matrik, obrnljive linearne preslikave, vrteži na ravnini, zasuk soredja, simetrične linearne preslikave, kvadratna in bilinearna forma, psevdoevklidska ravnina)
3) Algebrske funkcije in enačbe z dvema neznankama (algebrske funkcije, krivulje druge stopnje, izrojeni primeri, neizrojeni primeri, elipsa in hiperbola, stožnice, tangente na stožnice, pol in polara, konjugiranost, sistemi enačb z dvema neznankama, iracionalne enačbe)
4) Preslikave med končnimi množicami (algebra množic, preslikave iz končne množice v končno množico, permutacije končne množice, podmnožice končne množice, binomski izrek)
5) Verjetnostni račun (dogodki in algebra dogodkov, verjetnost dogodka in aksiomi verjetnostnega računa, preproste posledice aksiomov, pogojna verjetnost in neodvisni dogodki, polna verjetnost, bayesova formula, slučajne spremenljivke, povprečna vrednost in disperzija slučajne spremenljivke, preprost primer markovske verige)

Cena: 8 €

Kontakt: Tanja, 051 230 855

Zemljevid

Oglas je objavljen
26.04.2024. ob 12:06
Do poteka še
oglas je potekel
Oglas je prikazan
351 -krat