• Zadnje dekle - Nadia Mura
  • Zadnje dekle - Nadia Mura
  • Ne zamudite priložnosti

Zadnje dekle - Nadia Mura

Cena
8 €
Šifra oglasa: 9606357

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Celje, Celje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam odlično ohranjen roman - resnična zgodba z naslovom Zadnje dekle (moja zgodba o ujetništvu in boju proti Islamski državi), avtorice Nadia Murad. Knjiga je izšla pri založbi Učila International, leta 2018, je v mehki vezavi in ima 320 strani. Predgovor je napisala Amal Clooney.

Nadia Murad se je rodila in odrasla v Koču v sindžarskem pogorju na severu Iraka. Z brati in sestrami je živela mirno življenje sredi jazidske skupnosti ter sanjala o tem, da bo postala učiteljica zgodovine in odprla frizerski salon.
Petnajstega avgusta 2014, ko je bila stara le enaindvajset let, so v njeno vas vkorakali uporniki Islamske države. Najprej so postrelili vse moške, ki se niso hoteli spreobrniti v islam, in ženske, ki so bile prestare za spolne sužnje. Ubili so šest Nadijinih bratov, kasneje pa še njeno mamo, potem pa njihova trupla zmetali v množična grobišča. Nadio so odpeljali v Mosul in jo skupaj s tisoči drugih jazidskih deklet zasužnjili.
V ujetništvu so jo večkrat posilili in pretepli. Ko ji je nazadnje le uspelo pobegniti, je zavetje našla pri sunitski družini. Njihov najstarejši sin je tvegal življenje, da jo je pretihotapil na varno.
Kot kmečko dekle v Iraku si Nadia niti v sanjah ni predstavljala, da bo nekega dne nagovorila Združene narode ali bo nominirana za Nobelovo nagrado za mir. Še nikoli ni bila v Bagdadu ali videla letala. Med ujetništvom so ji pripadniki Islamske države dopovedovali, da bodo jazide zbrisali z obličja zemlje, in včasih jim je celo verjela.

Grozovita izpoved spolne sužnje, begunke in jazidinje je poziv k dejanjem, dokaz človeške volje po preživetju ter ljubezensko pismo izgubljeni deželi, krhki skupnosti in družini, ki jo je raztrgala vojna.

Informacije na telefon:041/971-800, ogled in prevzem v Celju, pošljem tudi po pošti (poštnino plača kupec).

Zemljevid

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
14.05.2024. ob 20:38
Do poteka še
Oglas je prikazan
223 -krat

l-b44

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3211 Škofja vas, Savinjska, Slovenija