• Živi ogenj gledališča; Saša Pavček
  • Ne zamudite priložnosti

Živi ogenj gledališča; Saša Pavček

Cena
22 €
Šifra oglasa: 11472126

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Šiška, Šiška
Stanje
novo

Opis oglasa

Živi ogenj gledališča
Avtorica: Saša Pavček

Knjiga je nerabljena! Pošljem tudi po pošti (plačilo kupnine na TRR, stroški pošiljanja 3 EUR). Pošljite sporočilo na Bolhi ali SMS na 041 675 270.

Ta knjiga je lahko čudovito darilo!

O knjigi:
V knjigi Živi ogenj gledališča je igralka, pisateljica in pedagoginja Saša Pavček zbrala svoje eseje o gledališču, kulturi in umetniški besedi ter avtobiografske zapise in spomine na živo gledališče. Dodala je še petnajst portretov gledališčnikov, ki jih je srečevala na odrskih deskah in v zakulisju.

Vse to je sestavila v mozaik razmišljujočih, napetih in tudi humornih zgodb o prvem stiku z gledališčem, otroštvu v Mladinskem gledališču, soočenju z disleksijo, študiju in poučevanju na AGRFT, igralskih nastopih, pisanju dramatike, svojih izkušnjah z me-too …

Hvalnica skupnosti živega gledališča

Knjiga kot celota je hvalnica gledališki umetnosti in živi energiji, ki se pretaka med igralci in občinstvom. Ker nas lepota in duhovna moč umetnosti povezuje v skupnost in pomaga pri razmisleku o nas samih in svetu, Saša Pavček trdno verjame, da bosta gledališče in družba doživela nov vzpon. O tem ne bomo dvomili niti bralci, ko bomo odložili to, z veliko strastjo napisano knjigo.

»Verjamem, da beseda deluje močneje, kot ji to priznava današnji čas vizualnosti. Beseda vedno sporoča tudi skrito za njo in v njej, od etimološkega izvora do njene simbolike. V sebi nosi sliko, občutek, vonj, vaš spomin, metaforo in vse to izražate skozi svoje glasove. Vaši glasovi so zrcala vaših duš in tudi vašega trenutnega stanja,« zapiše avtorica.

Saša Pavček (1960) je dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka, dramatičarka, do nedavnega tudi profesorica na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je leta 1983 diplomirala. Od leta 1985 je stalna članica, od leta 2000 pa prvakinja SNG Drama Ljubljana. Odigrala je več kot 200 gledaliških, filmskih in televizijskih vlog. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklad (2000), vesno (2011), Borštnikov prstan (2017), Župančičevo nagrado (2022). Leta 2005 je objavila knjižni prvenec dram in esejev Na odru zvečer. Sledili sta pesniški zbirki, Obleci me v poljub (2010) in Zastali čas (2021). Je tudi avtorica pravljice Zakaj je polje jezero, pesnitve Rumi in kapitan in slikanice Miška ima roza očala ter dramskih besedil Čisti vrelec ljubezni, Al en ali dva, Pod snegom in več radijskih iger.

Založba MK, 2022
Mehka vezava, 324 strani
Mere: 15,0 x 21,0 cm

Pošljite sporočilo na Bolhi ali SMS na 041 675 270.

Zemljevid

Objekti v bližini

ciklostil

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
13.04.2024. ob 22:07
Do poteka še
Oglas je prikazan
141 -krat

ciklostil

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Osrednjeslovenska, Slovenija