• Allo Aloo (komplet serija 22 DVDJEV)
  • Ne zamudite priložnosti

Allo Aloo (komplet serija 22 DVDJEV)

Cena
110 €
Šifra oglasa: 8476060

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Savinjska, Šoštanj, Šoštanj
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

22 DVDjev - 83 epizod
prodaja se samo v kompletu

Alo Alo (izvirni angleški naslov 'Allo 'Allo! ) je britanska situacijska komedija, ki je bila predvajana na BBC1 med letoma 1982 in 1992. Vse skupaj je bilo predvajanih 83 epizod.
Nadaljevanko sta ustvarila David Croft in Jeremy Lloyd.
Osnovna ideja nadaljevanke ni bila norčevanje iz druge svetovne vojne, ampak iz različnih filmov in nadaljevank o vojni, ter še posebej iz drame Tajna vojska, ki je bila predvajana tudi na BBC1.
Serija je bila od konca 80. let velikokrat predvajana na slovenski televiziji.
Vsebina
Serija se dogaja med drugo svetovno vojno. Spremlja življenje Renéja Artoisa, francoskega gostilničarja v izmišljeni vasi Nouvion, ki so jo zasedli Nemci; ti so hkrati zasegli tudi vse krajevne umetnine, med njimi tudi prvo uro s kukavico in sliko Padla Madona (znana tudi Padla Madona z velikimi joški), delo (izmišljenega) umetnika Van Klompa. Poveljnik vasi polkovnik Erich Von Strohm se odloči, da bo vse umetnine obdržal zase in naroči Renéju, naj skrije sliko v svoji gostilni. Ko Gestapo izve za sliko, pošlje Otta Flicka (bolje znanega kot Herr Flick), da jo najde in zaseže.
Istočasno je gostilna zatočišče dveh pogumnih, a ne posebno bistroumnih britanskih vojaških pilotov, ki sta bila sestreljana nad Francijo. Francosko odporniško gibanje (La Resistance) ga prisili, da pomaga pri skrivanju teh dveh letalcev in pri njuni vrnitvi v Združeno kraljestvo. To, skrivanje umetnin in letalca, sta tudi osrednja komična elementa celotne zgodbe.
René prav tako skriva svoji dve ljubici, ki delata kot natakarici v njegovi gostilni, pred svojo ženo Édith. Prav tako je v nevarnosti, ker ga hočejo komunisti ubiti zaradi sodelovanja z Nemci in Gaullisti. Poleg tega je nemški poročnik Hubert Gruber zaljubljen vanj.

Pošljem po pošti.

Zemljevid

Objekti v bližini

ostervox

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3325 Šoštanj, Savinjska, Slovenija
Oglas je objavljen
09.04.2024. ob 09:53
Do poteka še
Oglas je prikazan
439 -krat

ostervox

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  3325 Šoštanj, Savinjska, Slovenija

Povezani oglasi