• MAXMAGNUS
  • MAXMAGNUS
  • MAXMAGNUS
  • Ne zamudite priložnosti

MAXMAGNUS

Cena
125 €
Šifra oglasa: 8787547

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Moste Polje, Polje
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

MAXMAGNUS

vjesnik 1986, mehko vezana žepnica, zelo lepo ohranjeni izvodi, vsak izvod ima 122 strani plus 5 strani humorja, srbohrvaški jezik, zbirka je kompletna

samo vse skupaj za 125 evrov

Maxmagnus je Talijan serija stripa s istoimenim likom , stvorena 1968. godine od strane talijanskog kreatora stripa Max Bunker i strip crtač Magnus , za časopis Eureka .

Maxmagnus je strip koji je u 80-ih godina izlazio na području Jugoslavije i Francuske, a napravili su ga Max Bunker i Magnus - po kojima je i strip nazvan. Slavni dvojac nam je također pružio jedan od najčitanijih stripova na ovim područjima - Alana Forda.

Ovaj strip i dan danas zabavlja svoje čitatelje zbog svoje bezvremenske tematike - politike. Maxmagnus je društveno-politička satira prepuna anti-junaka koji se mogu povezati s pravim političarima, tajkunima i sličnim ličnostima.

Maxmagnus je glavni lik koji predstavlja klasičnog debelog, pohlepnog apsolutista. Unatoč tome što nije najpametniji i nitko ga ne voli, uvijek nađe način za brzo bogaćenje.

Ministar financija je jedan od najvećih lopina u stripu koji konstantno izmišlja nove poreze i prijevare. Bez razmišljanja koristi svoju moć isključivo u vlastitu korist.

Kraljica je jedna od inteligentnijih likova u stripu, unatoč svojoj pohlepnosti i zavidnosti. Njena kćer, odnosno Princeza je prikazana kao strašno ružan lik, zbog čega joj je lice stalno prekriveno maskom ili velom.

Vještica Harpija je alkoholičarka koja, umjesto da mućka čarobne napitke, većinu svog vremena provodi kupajući se u velikom kotlu sa svojim ljubimcem - zmajem.

Vrač Truba je navodni čarobnjak koji se uz pomoć jeftinih, no lukavih trikova uvijek uspije umiliti Kraljici.

Veliki i Mali svećenik su možda dva najveća lopova u ovom stripu zato što njihova kradljiva ruka seže dalje od samog kraljevstva. Njih dvojica su zapravo najmoćniji likovi koji kontroliraju cijelo kraljevstvo.

Lopov Drpiga je nesposoban u svom zanatu, no i dalje ga se krivi za sve loše što se dogodi u kraljevstvu. Na papiru je Drpiga najveći neprijatelj kraljevstva.

Maxmagnus je pravi strip za ovo predizborno doba u kojem likovi iz stripa kao da ožive i pretvore se u ljude koje gledamo na plakatima, televiziji i gdje god se okrenul

Zemljevid

Objekti v bližini

evgen999

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Zadobrovška cesta 0014, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
08.04.2024. ob 15:41
Do poteka še
Oglas je prikazan
924 -krat

evgen999

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  Zadobrovška cesta 0014, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija