• USMERNIK - POLNILEC 10A - 6V 12V 14V 16V 24V - Inteligentni način
  • Ne zamudite priložnosti

USMERNIK - POLNILEC 10A - 6V 12V 14V 16V 24V - Inteligentni način

Cena
50 €
  • Izračunajte kredit!
Šifra oglasa: 10282990

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Izven Slovenije - Hrvaška, Osiješko-baranjska, Đakovo
Stanje
novo

Opis oglasa

MIKROPROCESORSKI POLNILEC 6V / 8V / 12V / 14V / 16V / 24V

Mikroprocesorski usmernik MAR-POL je usmernik z mikroprocesorskim krmiljenjem in krmilnim sistemom v tehnologiji PWM (Pulse-Width Modulation) z možnostjo polnjenja 6V, 8V, 12V, 14V, 16V in 24V baterij.

ter možnost izbire nestandardnih tipov napetosti akumulatorja, ki inteligentno in specifično izbere ustrezne parametre, s čimer se izvede regeneracija izpraznjenega in zanemarjenega akumulatorja.

Inteligentno preverjanje in izboljšanje zdravja baterije poteka z nenehnim testiranjem sistema in preklapljanjem polnjenja v 4 inteligentnih načinih delovanja (konstantna napetost; konstantni tok; DC polnjenje; AC polnjenje).

Polnjenje v inteligentnem načinu (SMART) ne zahteva pozornosti uporabnika, saj so vsi programi, ki upravljajo proces polnjenja akumulatorja, zasnovani tako, da ne zahtevajo posredovanja uporabnika in so prilagojeni ustreznim tipom akumulatorjev in njihovim nazivnim napetostim, da lahko jih pripeljati na najboljši možni način.

PWM (Pulse-Width Modulation) - je metoda prilagajanja tokovnega ali napetostnega signala s konstantno amplitudo in frekvenco, ki je sestavljena iz spreminjanja delovnega cikla signala. Sistem PWM napaja napravo neposredno ali prek nizkopasovnega filtra, ki zgladi spremembe v električnem toku in napetosti.

Zahvaljujoč velikemu zaslonu, ki prikazuje odstotek napolnjenosti baterije, imamo možnost dodatnega preverjanja stanja baterije. Velik zaslon obvešča o trenutnem toku, načinu polnjenja in trenutni napetosti baterije.

Visoka učinkovitost polnjenja z naprednim nadzorom procesa polnjenja omogoča doseganje 98% učinkovitosti, s čimer je veliko boljši od tradicionalnih tipov polnilnikov.

TEHNIČNI PODATKI:

Blagovna znamka: MAR-POL
Nazivna napetost: 230V / 50 Hz
Podprta napetost baterije: 6V / 8V / 12V / 14V / 16V / 24V
Polnilni tok: 0A - 10A
Postopek polnjenja: 8 korakov (pametno)
Delovna temperatura: -20°C do 40°C
Učinkovitost: 98%
Podpira baterije: VRLA, WET, GEL, EFB, AGM
Vgrajeni ventilator nadzira MCU
Dolžina napajalnega kabla: 130 cm
Dolžina "+" in "-" kabla: 140 cm
Dimenzije: 17,5 x 13,5 x 7,5 cm
4 NAČINI DELA:

Konstantna napetost : Za polnjenje baterije uporabite enosmerno napetost, pazite, da polnilni tok ni previsok, tako da ga med postopkom zmanjšate.
Konstantni tok : pomeni, da je napetost baterije nižja od nastavljene napetosti polnilnika, vendar bo polnilnik vzdrževal konstanten tok za polnjenje baterije.
Polnjenje z enosmernim tokom: Ko se napetost baterije približa nazivni napetosti in je polnilni tok že nizek od nastavljenega toka, se preklopi na modulacijo plavajočega polnjenja. To pomeni, da se baterija polni, vendar ves čas preverja padce napetosti in se samodejno polni z izmeničnim tokom.
Polnjenje z izmeničnim tokom: ta način ohranja baterijo popolnoma napolnjeno.
8 FAZA POLNJENJA:

1. FAZA: DIAGNOSTIKA: analiza baterije, stanje napolnjenosti in pravilne povezave med baterijo in polnilcem.
2. FAZA: RAZŽVEPLANJE: Če polnilnik zazna žveplano baterijo, bo uporabil nizkonapetostni visokotokovni impulzni tok, da odstrani sulfat s plošč baterije in ji povrne prvotno kapaciteto.
3. FAZA: ANALIZA: preverjanje, ali baterija ni poškodovana in lahko sprejme polnilni tok – prepreči polnjenje poškodovane baterije.
4. FAZA: MEHKI ZAGON: če baterija ni poškodovana, se začne polniti z relativno nizkim tokom (približno 15 %) in postopoma povečuje svojo vrednost.
5. FAZA: OSNOVNO POLNJENJE: polnjenje z maksimalnim tokom konstantne jakosti z vrednostjo, ki se samodejno prilagaja glede na stanje napolnjenosti baterije, do 80% napolnjenosti baterije.
6. FAZA: KONČNO POLNJENJE: polnjenje z padajočim tokom in konstantno napetostjo do 100% napolnjenosti baterije.
7. FAZA: ANALIZA: test polnjenja baterije v trajanju približno 2 minuti - če po prenehanju polnjenja nivo baterije ne pade, je proces polnjenja končan.
FAZA 8: PULSE: spremljajte napetost baterije in vzdržujte optimalno polnjenje pri 95-100 % napolnjenosti s pomočjo impulzov polnilnega toka.
UPORABLJENI VARNOSTNI SISTEMI:

Prenapetostna zaščita - zaščita se aktivira pri nastavitvi polnilne napetosti, ki ni zaznan parameter.
Funkcija diagnostike baterije - polnilnik nenehno spremlja stanje baterije.
Zaščita polnilnika pred pregrevanjem: Ko temperatura polnilnika preseže 150°C, bo polnilnik prenehal polniti. Ko temperatura pade na 80 °C ali je polnilnik izklopljen za približno 10 minut, lahko baterijo po tem času ponovno napolnite.
Zaščita pred kratkim stikom: Ko v tokokrogu pride do kratkega stika, samodejno preneha delovati. Posledica tega bo dolg pisk. Samo ponovno priključite polnilnik tako, da popravite priključke, nato pa se bo polnil samodejno.
Zaščita pred vzvratno povezavo: Če sta (+/-) priključka po nesreči priključena v nasprotni smeri, vas bo polnilnik opozoril z dolgimi presledki. Ko so terminali pravilno povezani, se bo ponovno napolnilo.

Zemljevid

Objekti v bližini

Vitalis Trgovina

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška
Oglas je objavljen
22.04.2024. ob 10:30
Do poteka še
do prodaje
Oglas je prikazan
615 -krat

Vitalis Trgovina

Vsi oglasi te trgovine
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Hrvaška

Povezani oglasi