• ARAZZI MITTELEUROPEI Roma - Palazzo Venezia, La leggenda Jože Ciuha
  • Ne zamudite priložnosti

ARAZZI MITTELEUROPEI Roma - Palazzo Venezia, La leggenda Jože Ciuha

Cena
35 €
Šifra oglasa: 9625810

Osnovne informacije

Vrsta ponudbe
Prodam
Lokacija
Osrednjeslovenska, Ljubljana Center, Center
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodam komplet ARAZZI MITTELEUROPEI Austria, Italia, Jugoslavia, Polonia (italijanščina: TAPISERIJA, SREDNJEEVORPSKE TAPISERIJE, Avstrija, Italija, Jugoslavija, Poljska - 1987), "La leggenda" di Joze Ciuha, Roma - Palazzo Venezia, v etuiju 22 x 25 cm - v zelo dobrem stanju.

Razstava "Srednjeevropskih tapiserij" v prestižni Palazzo Venezia. Po izjemnem uspehu dogodka in toplem sprejemu javnosti in kritikov je bil namenjen še večji pomen umetnosti tapiserije. Tapiserija nas vedno bolj navdušuje, saj se nam zdi, da ponuja veliko privlačnih možnosti. Pravzaprav sili številne ustvarjalce k uporabi najrazličnejših oblik in tehnik, da bi se lahko polneje izrazili. Poleg tega umetniški navdih spremlja in sublimira ročna izdelava. Nazadnje avtorjev duhovni element v harmoničnem sozvočju obogati toplina mehkega in nežnega materiala (volnene ali svilene niti ali celo zlate in srebrne niti, ovite v osnovo), ki likovnemu izrazu doda svojo sestavino, ki tako se še bolj približa naravi. Oživitev tapiserije nikakor ni naključna, saj se sodobna arhitektura s številnimi stekli in gladkimi stenami nagiba k zlitju s tapiserijo, ki je lahko tako reprezentativna kot globoko intimna. Pomenljivo je, da ima tapiserija vedno globlje korenine v Srednji Evropi, ki vključuje regije, kot so Hrvaška, Slovenija, Koroška, ​​Furlanija; Julijske krajine in tudi regije Madžarske in zakaj ne Poljske, v katerih umetniki čutijo regionalno pripadnost, ne glede na nacionalnost in državne meje. Srednjeevropski umetniki imajo, kljub različni narodnosti, poseben pečat in na razstavi tapiserij razkrivajo skupno razumevanje in doživljanje življenja, ki temelji na geografski bližini in utrjuje naključno menjavanje zgodovinskih dogodkov. Kulturno središče mednarodne sodobne umetnosti z upravičenim ponosom ugotavlja, kako umetnost tapiserije in ne samo ta, dosega vrhunec svoje afirmacije v regijah Alpe Adria in nam razkriva lepoto in duhovno bogastvo, ki ga jih naredi tako blizu in s katerimi lahko preostala Evropa deli svojo človeško vizijo življenja.

Jože Ciuha, slikar, ilustrator in grafik, je leta 1950 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorjih Francetu Miheliču in Gojmirju Antonu Kosu. Leta 1952 je končal specialko za zidno slikarstvo pri profesorju Slavku Pengovu. Med 1959-1961 je na univerzi v Rangunu študiral budistično kulturo in filozofijo. V letih 1974-1978 je vodil seminar za svobodno slikarstvo na Mednarodni poletni akademiji v Salzburgu.

Cena: 35 eur

Kontakt: 041 23 40 62 (Florena - Ljubljana)

Vabljeni tudi k ogledu ostalih ponudb. Kot ponavadi, pri nakupu več izdelkov iz mojega prodajnega albuma, dobite popust!*20604

Zemljevid

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija
Oglas je objavljen
28.04.2024. ob 07:06
Do poteka še
Oglas je prikazan
270 -krat

florena

Vsi oglasi tega oglaševalca
Uporabnik je telefonsko številko preveril v državi Slovenija
Uporabnik ni trgovec in zanj ne veljajo določbe EU o varstvu potrošnikov.
  • Naslov:  1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska, Slovenija

Povezani oglasi